Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość c c c

problem z przedszkolakiem

Polecane posty

Gość c c c

witam.mam problem z moim synem ma 3 lata i niechce chodzic do przedszkola zaczym rano wstanie i sie ubierze to jest tragedia poprostu jest wielki placz i lament bo on niechce isc do przedszkola jak go zaprowadze to zawsze mu mowie kto go odbierze.a jak ja go odbieram i chce sie dowiedziec co robili dzis w przedszkolu to nic niemowi zamyka temat przedszkola wyrzuca go z glowy!od pan nauczycielek sie dowiaduje co robili!panie niewidza zadnego problemu z nim bo tam jest grzeczny!ale jednak mnie to martwi czemu nieopowiada co robil!moze ktos mi cos doradzi?

Gość papla666
A co robisz rano, gdy on lamentuje? Jakie są Wasze relacje? Może jesteś zbyt nerwowa i po prostu nie ma ochoty z Tobą rozmawiać? Macie czas dla siebie? Bawicie się po przedszkolu?

Gość c c c
ledwo oko otworzy i juz mowi ze on nieidzie do przedszkola1ja mowie ze dobrze i sie usmiecham!i poltprej godz jest placz!zawsze chce go zagadac ze jest fajnie ze beda rysowac kredkami malowac farbkami spiewac piosenki!po przedszkolu zawsze stram sie znim bawic!niema tak ze sie z nim niepobawie!chce zeby mi zaspiewal piosenke ja zaczynam spiewac i chce zeby dokonczyl to mowi ze nie i koniec tematu!niewiem czy robie cos zle?dodam ze sama wychowuje syna!

Gość a ja.....
miałam identycznie, ale ze żłobkiem. Syn poszedł w zeszłym roku. Miał skończone 2,5roku. Już prawie zrezygnowałam, ale kuzynka poradziła, żebym przeniosła dziecko do żłobka, w którym jest jej syn. Podziałało, już pierwszego dnia wrócił z uśmiechem, chodził chętnie, bo chciał się z kuzynem bawić

Moi lubią chodzić do przedszkola a jak ich pytam co dziś robili to mówią "później ci powiem" i tyle. Nie chcą opowiadać... "choćby cię smażyli w smole nie mów co się działo w szkole" ;)

Gość marta ;)
mija znajoma też miała taki problem, nic dziecko nie chciało mówić o przedszkolu zrobiła pacynki ze starej skarpetki i w czasie zabawy z synem pacynka wypytała dziecko o wszystko to czego nie chciał powiedzieć mamie, powiedział pacynce

Gość papla666
marta ;) mija znajoma też miała taki problem, nic dziecko nie chciało mówić o przedszkolu zrobiła pacynki ze starej skarpetki i w czasie zabawy z synem pacynka wypytała dziecko o wszystko to czego nie chciał powiedzieć mamie, powiedział pacynce Tak, to świetny pomysł. podczas zabawy dzieci potrafią sporo powiedzieć, szczególnie zabawce. Też stosowałam ten chwyt na pierwszym synku :). Autorko- może on po prostu nie lubi przedszkola? może wolał by być z Tobą w domku...dzieci są różne. A może po prostu to taka jego mała tajemnica... Możesz spróbować rozmowy synka z zabawką- u mnie to był miś. Może powie Ci coś, czego panie nie mówią a powinnaś wiedzieć...w przedszkolach też różnie bywa....

Gość c c c
wiem ze nielubi przedszkola ale musi tam chodzic bo niemam go zkim zostawiac bo pracuje!jest mi ciezko ale musze jakos dawac rade myslalam ze moze ktos mi cos podpowie ale chyba raczej nikt:(kazdy pisze ze tez mial taki problem ale nienapisze co zrobil ztym fantem:(:(a zpacynkami to jutro sprobuje i zobaczymy co sie bedzie dzialo?

Gość papla666
Jeśli macie czas dla siebie po południu a w przedszkolu nic złego się nie dzieje, wszystko będzie dobrze...a może maluszek wyczuwa w Tobie wyrzuty sumienia...że i Ty byś wolała z nim być i kombinuje...Może myśli, że da się to jakoś odkręcić, jak zobaczysz że on nie chce tam chodzić? Dzieci są bardzo sprytne. Dowiedz się dyskretnie od niego jak się czuje w przedszkolu, czy wszystko jest ok. Jeśli tak i do tego macie czas dla siebie, będzie dobrze...Zobaczysz :). Powodzenia w rozmowie z synkiem :).

Gość c c c
niedziekuje zeby niezapeszyc ale i tak wiem ze mi nic nieopowie bo jest uparty jak nieiwem co:(:(zobaczymy co jutro powiedza panie wychowawczynie:(