Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiącabigmama

Czy też przytyłyście karmiąc piersią?

Polecane posty

Gość karmiącabigmama

Jak wyżej, karmię 3 miesiące i najpierw schudłam, a potem mi 4 kg skoczyło w górę i tak stoi w miejscu, ciekawi mnie czy też ktoś miał wilczy apetyt karmiąc, bo ja ciągle bym jadła i przeraża mnie to, bo nigdy tak nie mialam i byłam szczupła, a teraz... szkoda gadać.

Gość hahahaha....................,.
no tak, cztery kilogramy na pewno niesamowicie widać i teraz jesteś na pewno wielka i gruba :P

Gość bleeeeeeeee o żesz w morde
Niestety tak :O Krótko po porodzie od razu zeszło 8 kg. A potem to już waga rosła.. Także przez 11 miesięcy karmienia piersią przytyłam 7 kg !!! Miałam znacznie większy apetyt i zachcianki niż w ciąży :O Ale po odstawieniu od piersi wszystko zeszło :)

Gość disp.
Mnie też waga stanęła na pewien czas w miejscu. Też mam apetyt po karmieniu. Staram się jeść dużo kasz, ryżu z białym mięsem, warzywami. No i jeżdzę na rowerku stacjonarnym. Zaczęło spadać.

Gość wrrramp
teź tyłam jak karmiłam apetycik jak po maratonie miałam non stop starałam się ograniczać piłam dużo wody ale schudłam dopiero po ćwiczeniach

Gość D.BillI
no niestety - w czasie drugiej ciązy uważałam na siebie i nie przytyłam - a wrecz schudłam, ale scenariusz się powtórzył - karmienie i apetyt nie do opanowania:( ale już odstawiłam i biorę się za ta wagę, byle wytrwać ten tydzień:( i znam jeszcze dwie osoby, które tak miały

Nie, karmiłam piersią ale nie tyłam, byłam do 4 mc na diecie a potem już jadłam wszystko ale stopniowo, wagę utrzymywałam stałą. Po karmieniu ważyłam mniej niż jak zaszłam w ciąże.

Gość agniechaaa ska
Mam tak samo :-) Jem non stop,w ciąży tyle nie jadłam.

Ja schudłam :) co do wilczego apetytu to człowiek po to ma coś takiego jak rozum żeby jeść w porach posiłków a nie pomiędzy nimi

przytyc nie przytylam ale nic nie schudlam wbrew opinii wielu ze jak sie karmi to sie szybko schudnie :/ schudlam dopiero po zapzrestaniu karmienia

Gość D.BillI
człowiek tez ma rozum, zeby sie nie wypowiadac w tematach, o których nie ma pojecia, a jednak z niego nie korzysta:(

Jak mogę nie mieć pojęcia skoro sama karmiłam dziecko? To że ktoś ma inne zdanie nie znaczy że nie ma o czymś pojęcia. Jak dla mnie możecie żreć ile wlezie i zastawiać sie karmieniem i apetytem nie do pohamowania :D a potem będziecie narzekać że jesteście wielkie jak krówska :D

Gość bejbi ono love
nie i tak i nie i tak, a schudłam jak przestałam karmić, dukan na 3 dni potem jaglanka i poszło, na koniec jelitówka :D

aniolku w kropki nie pograzaj sie :/ uwierz ze nie masz pojecia o czym mowisz, ja po drugiej ciazy prawie nic nie jadlam a mimo to nie schudlam, pzrestalam karmic jadlam wiecej a schudlam wiec nijak sie to ma do twoich madrosci nie wszyscy wpierdalaja na okraglo i z tego sa grubi sa ludzie co nie jedza a mimo to sa grubi i odrotnie, moj mlodszy syn non stop je a jest chudy

Gość D.BillI
mogłas karmić, ale to nie znaczy, że czułaś głód jak każda inna karmiąca, jeśli go opanowałaś plus dla Ciebie, ja akurat mam porównanie, bo w pierwszej ciązy utyłam i w ciąży i przy karmieniu, przy drugiej apetyt ciążowy dałam radę opanować, ale potem nastąpiła masakra - jeżdzenie na rowerku stacjonarnym pogorszyło tylko ten stan oraz jedna dieta, której próbowałam... odmienne zdanie nie ma tu nic do rzeczy

Gość bejbi ono love
1 miłośc na polsacie, idzcie ;]

niestety twoje doswiadczenia aniolku tym bardziej nie maja nic do rzeczy w odniesieniu do autorki tematu :P:P pytanie bylo skeirowane do tych co przytyly a nie schudly, ja autorke rozumiem przynajmniej bo wiem ze chudneicie podczas karmienia nie jest regula, podobnie jak to ze dziecko wysysa wszystko z organizmu i jakos matka musi uzupelnic braki za to ty sie wpieprzasz ze swoja bezpodstawna madroscia o obzeraniu sie :/

Gość motyleczek2188
ja w ciazy przytylam ok10kg i 2 dni po porodzie nie bylo po nich sladu a co wiecej nie bylo sladu po 14 kg a po jakis 2 miesiach karmienia waga ruszyla w gore i wcale duzo nie jjem sporo sie ruszam itd a od porodu przytylam juz 8kg

Gość kliknij na mnie
ja nie ale koleżanka przed ciążą szkapa, chuda jak pies w ciązy przytyła ok 17 kg a potem karmiła i tyła dalej, nie ma reguły

Gość DO myszsza
cyt. nie wszyscy wpie**alaja na okraglo i z tego sa grubi sa ludzie co nie jedza a mimo to sa grubi i odrotnie, 100% racji i dlatego warto badać swoją tarczycę, zwłaszcza po ciąży, bo ta powoduje rewolucję hormonalną u kobiety i niestety bardzo często po ciąży pozostaje niedoczynność lub nadczynność tarczycy

Gość ja karmie piersia juz
3 miesiace i tez tyje :( moja mama juz mi zwraca uwage ale co mam zrobic? mam strraszny apatetyt :( mam zamiar karmic do wieosny.

Gość dziewczyny badajcie TARCZYCĘ
po ciąży, a już na pewno po zakończonym karmieniu piersią, gdy hormony powinny powrócić do normy nie bagatelizujcie tego

Gość karmiącabigmama
Dzięki za wypowiedzi, już myslałam że tylko ja tak mam. 4 kg może nie widać ale zostało mi trochę nadwyżki po ciąży i plus te dodatkowe kilogramy robią swoje :( ale jak skończę karmić to się wezmę za siebie, grunt że waga nie rośnie.

Gość izkaaaizkaaa
jak karmilam piersia to schudlam bardzo duzo, juz miesiac po porodzie wazylam mniej n iz przed ciaza, potem jak szkielet, a jak odstawilam malego po 4 mcach to przytylam od razu