Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asentra666

chcę stąd wyjechać, mam już dość...

Polecane posty

Gość njnjmiojmo
Poza tym, ona zna biegle angielski kazdy kto twierdzi ,ze zna biegle angielski i nie pomieszkal nawet jednego roku za granica jest baaardzo malo wiarygodny lub po prostu strasznie naiwny:)

Pracowałam łącznie 4 miesiące w Szkocji. Wiem, że to mało ale zawsze to już coś. Tak nie mam pomysłu na życie. Jaki mogę mieć skoro nikt nawet za najniższą krajową nie chciał mnie zatrudnić . Na bezpłatny staż tak samo. Nie mam zamiaru narzekać na sytuację tutaj bo to bez sensu. Dlatego myślę o wyjeździe

Gość njnjmiojmo
u nas Polki opiekunki mają stawkę trzy f za godzinę standardowo, Tutaj masz dowod i moja kolejna rade - jak juz zdecydujesz sie wyjechac, to trzymaj sie z dala od rodakow, szczegolnie podczas szukania pracy! 3 funty za godzine, to czysty wyzysk+nie uczysz sie w tym czasie jezyka, bo przebywasz z Polakami

Gość jhdfh
Nie wiem skad w tobie tyle jadu. Czyli uwazasz, ze osoby, ktore tu studiowaly anglistyke, to tak naprawde studiowaly INNY jezyk ???Mowisz tak, bo mialas pare zajec w szkole i rzeczywiscie sie rozni chyba :-) Poza tym, nie porownuj Polski do Anglii chociazby, czy tez Szkocji lub Irlandii. W zadnym przypadku. A kwestia doswiadczenia w Uk, bo tu mieszkam, tez jest do polemizowania.

Gość jhdfh
Co jest fajne w Anglii, ze mozesz zdobyc praktyke w swoim zawodzie ( o ile masz takowy ) bedac na stazu w firmie. Ja tak zrobilam. Nie jest latwo, ale wykonalne.Mam inz w pewnej dziedzinie, zaczelam roczna praktyke , pozniej egzamin i jakos poszlo. Grunt to wiara w siebie i ciut szczescia.

Gość mkomko
My chodziliśmy po agencjach pracy i codziennie byliśmy przeglądać oferty w jobcentre i właśnie prace dostaliśmy oboje przez oferty w jobcentre, moim zdaniem nie ma sensu jechać na dwa tyg, tu wcale nie jest tak prosto, że pracodawcy się biją o pracowników, trzeba być zmotywowanym, poza tym przydadzą się wszelkie referencje, które możesz zdobyć, w każdej agencji nas o to pytali, nawet o te z Polski, bez referencji nie chcieli z nami w ogóle rozmawiać ,dodatkowo, u nas zawsze jest zastój z pracą w styczniu i lutym, więc wyjazd za dwa mieś może nie być najlepszym pomysłem, choć może w innych częściach uk to nie jest regułą

mkomko dobrze wiedzieć. W takim razie na wiosnę będę się szykować z wyjazdem. Póki co wysyłam CV u nas, może coś się ruszy do tego czasu

Gość njnjmiojmo
jakiego jadu? widzisz chyba to co chcesz widziec. Dziewczyna nie potrzebuje nic nie znaczacych tekscikow typu "dasz rade", "trzeba wierzyc w sukces" itp. tylko w miare realnej oceny sytuacji:O Jezeli ktos ma 26 lat (strzelam), w Polsce w ogole nie pracowal, chce wyjechac, ale nie wie jak sobie poradzic, to sorry, ale pisze jak jest. Bedzie konkurowala z osobami, ktore swietnie znaja "prawdziwy jezyk", bo mieszkaja juz kilka lat w UK, ktore sa pewne siebie, konkretne, do tego sa na miejsu, z adresem w UK, a na to tez pracodawcy patrza. Jesli ktos marzy o wyjezdzie, to niech wyjedzie, ale niech wie jaka sytuacje zastanie

Gość mkomko
a co do trzech funtów za godzinę-jak szukałam opiekunki to nie miałam pojęcia, że stawka jest taka niska, kobietka sama taką zaproponowała, i jest raczej zadowolona, ja jej nie robię problemów, jak chce zabrać córę do siebie, ona mi też zawsze idzie na rękę-więc nie szukaj dziury w całym, ja piszę jak jest w naszym przypadku

Gość njnjmiojmo
niektorzy pracuja i 2 funty, bo prostu nie maja innego wyjscia. To jest wyzysk i doskonale wiesz, ze nie mialabys szansy na znalezienie jakiejs brytyjki, a tym bardziej murzynki, zeby pracowala za taka stawke. Czysty wyzysk i tyle.

Gość mkomko
śmieszna jesteś , to może miałam jej dać dużo więcej niż sama zaproponowała? w naszym mieście taka stawka to raczej norma, wśród Polek, Afrykanek, itp.,wiadomo, że Brytyjki z papierami childminder bym za taką stawkę nie znalazła, ale wśród dziewczyn z zagranicy to norma, i fakt, sporo w Tobie jadu

Gość njnjmiojmo
nie rozsmieszaj mnie, taka stawke mozna zapronowac tylko zahukanej polsce, bo zadna czarnoskora kobieta nie zwlecze z lozka tylka za takie grosze. Niedosc, ze dajesz jest kase na czarno i nie odprawadzasz podatku, to jeszcze oferujesz tak zenujaca stawke i uwazasz, ze nie nic w tym zlego, typowy polaCZek:O🖐️

Gość mkomko
Tak się składa, że to z Ciebie typowy polaczek, sama wiesz lepiej, i masz agresywną postawę, ale skoro Ty wiesz lepiej to dobrze, mi się nie chcę dyskutować i udowadniać kto ma rację, pa

Gość jhdfh
a od czego ma odprowadzac podatek ??To raczej te, ktorym placi :O poza tym ona nawet tych wyzyskanych 3 funtow nie moze odzyskac w ramach zwrotu za opieke.

Gość jhdfh
Bulwersuje sie angielskim, a polskiego nie zna. Nie rozumiem takich osob, ktore dopatruja sie wszedzie czegos, co nie istnieje albo zyja tym, by komus pocisnac. Wychodza z niej zale zapewne.

Gość jhdfh
Napisala wczesniej, ze jesli jest obrotna to i w Polsce autorka znajdzie prace, po czym pisze o zahukanej Polsce. wiec jak mozna tu ulozyc zycie ? W zahukanym, wyzyskiwanym kraju ?

Gość jhdfh
Problem w tym, ze osoba, ktora poradzi sobie w obecnej sytuacji za granica, poradzilaby sobie rowniez w Polsce, a tutaj mamy przypadek, gdzie autorka studiowala sobie x lat, zamiast zdobywac doswiadczenie zawodowe, poszla na kolejne studia i teraz jest zdziwiona, ze pracodawcy sie o nia nie bija. Sorry, ale osoby z taka bierna podstawa nie poradza sobie obecnie za granica. pewnie je zal, ze ktos ma wyzsze. Po prostu. Bo sama musi zaiwaniac jak zahukana polaczyna 🖐️

Gość gość
Hey ja szukam opiekunki Do dzieci nie Place duzo alle ja ma ktos ochote to moze sie do mnie zglosic to moj nr 0174 4592275