Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupinezkakajs

problem z moim okresem

Polecane posty

Gość jupinezkakajs

witam, otoz moj cykl w tym miesiacu juz trwa 55 dnie.. , martwie zie ze moge byc w ciązy jednak boje sie zrobic test. Kochałam sie z moim chłopakiem 2 razy, zabezpieczalismy sie gumka, i stosynek przerywany. nigdy gumka nie pekla. Miałam troche stresu w tym miesiacu, byłam przeziebiona.. schizuje strasznie:( zawsze mam nieregularne cykle ale ten bije rekordy.. czy to moze być ciaza? strasznie sie obawiam:(

Gość jupinezkakajs
Pomózcie mi:( bo juz sama nie wiem:(

skoro zabezpieczenie nie zawiodło to nie ciąża, a więc możesz spokojnie zrobić test bo wynik będzie negatywny, odetchniesz z ulgą i okres zaraz się pojawi, co do tak długich i nieregularnych cykli to powinnaś to skonsultować z lekarzem

Gość jupinezkakajs
kiedy ja się boje wyniku.. ze a nóz widelec:(

Gość jupinezkakajs
było to około miesiac temu, czy miala bym juz jakieś objawy ciąży?

Jeśli nic sie nie przedostało to raczej nie ma mowy o ciąży, ale UWAGA każde zabezpieczenie może też nie wypalić:O Ile masz lat, że tak się strasznie boisz? Staram się zrozumieć Twój strach, ale uważam że powinnaś zrobić test bo tego co już jest już i tak nie zmienisz.

Gość ech metoda strusia
głowa w piach to problem sam zniknie. Test albo lekarz. Co do objawów ja na początku w dwóch ciążach nie miałam ŻADNYCH objawów.

Gość jupinezkakajs
gumki nie pękły na 100%.. mam 20 lat.

Gość jupinezkakajs
Wiem też ze zajscie w ciaze nie jest takie proste., jednak się boję. Słyszalem ze zeby zaplodnic kobiete potrzebna jest duza spora dawka spermy i plemnikow.. nie wiem cy to prawda..

No niby jest potrzebna, bo muszą jakoś utorować szlag temu jednemu (który zapładnia), ale czy ja wiem czy akurat spora....moim zdaniem tak masz ze stresu, ale na serio radziłabym Ci zrobić test. Teraz już powinien być wiarygodny. A chłopak w razie czego nie wziąłby nóg za pas?

Gość jupinezkakajs
ciezko to okreslic.. poniewaz mam nieregularne miesiaczki. ostatnia mialam 22.09 .. a kochałam sie z chłopakiem okolo 18.10..

No to faktycznie ciężko określić. Cholera ja zawsze jestem zdania, że nie ma co uprawiać seksu gdy się 1. nie zna dobrze własnego ciała 2. nie ma zaufania do partnera 3. ma mniej niż 20 lat 4. w razie ciąży szuka się najbliższego mostu w celu skoku w dół takie moje zdanie, bo później problemy:O Ale nie będę Ci tu taraz kazania głosić. Rób test a do lekarza idź bez względu na wynik.

Gość jupinezkakajs
ale jak Ty myslisz? mogę być w ciąży?

Gość jupinezkakajs
a moze sie przez tsres tak opznic?

Gość słuchaj, no mozesz być w ciązy
ale nie dowiesz sie tego tutaj idz kup test i już myslisz ze jak jestes w ciąży to co, zniknie sama czy jak...urodzic musisz, nie da rady inaczej

Może przez stres się opóźnić owulacja, a z nia i okres bo okres jest zawsze około 2 tygodnie po owu.

Gość jupinezkakajs
mogę byc.. tylko ja nie wiem now jak to mozliwe skoro prezerwatywa nie pekła.. nie zsuneła sie..

skoro skonczyłaś 18 lat to powinnas miec juz ukształtowaną gospodarke hormonalną, w związku z czym to nie jest normalne że masz takie długie i nieregularne cykle, także ponawiam - idź z tym do lekarza, niech Ci hormony zbada koniecznie

Gość jupinezkakajs
zawsze sie spozniał ale góra 10 dni.. a w tym miesiacu pobil rekordy..

Gość iofjehg
no to troche dlugo go nie ma..