Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetinek

Obraz telewizora skacze

Polecane posty

Gość Anetinek

Witam, zakładam nowy temat bo kurcze mam problem. :/ Mianowicie mam problem taki jak w temacie. Nie mam jakiegoś super wypasionego telewizora jednak kupiłam go 2 lata temu i szkoda jakbym musiała kupować nowy... Mój telewizor jest marki DAEWOO 36calowy. Od pewnego czasu dzieje się z nim coś dziwnego, a dokładnie obraz bardzo skacze, jakby się zrywał po bokach. Jak go włączam to przez jakieś 10 minut kompletnie nie mogę nic zobaczyć, jest głos ale obraz tak skacze i się zrywa, że nie ma szans zobaczyć czegokolwiek. Po upływie 10 minut obraz powoli wraca do normy, jednak co jakiś czas znowu skacze. Bardzo mnie to denerwuje i nie wiem czy to poważna usterka czy coś, co można naprawić samemu, a może po prostu telewizor nadaje się na śmietnik. Dodam jeszcze, że do tv mam podłączone DVD i satelitę ASTRA. Sprawdzałam wszystkie kabelki i dociskałam ale dalej to samo. Mógłby mi ktoś pomóc i napisać, co może być uszkodzone w moim telewizorku? Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość 36533534
elektroda.pl nim założysz topik poszukaj czy już ktoś wcześniej nie miał podobnego problemu, tam Ci pomogą i może nawet ktoś Ci tanio to naprawi :D

Gość Anetinek
Szukałam... na portalu elektroda.pl również lecz nie znalazłam podobnego problemu ;] Wydaję mi się, że chyba wolną wolą jest gdzie umieszcze sobie topic, o czym on będzie i choćbym nie szukała wcześniej również mam prawo go założyć.

Gość malinowapralka
To skacz razem z nim

Gość Anetinek
Nie skomentuję kultury niektórych tutaj się wypowiadających. malinowapralka: Nie masz nic szczególnego do napisania w tym topicu to nie pisz, proste.

Gość malinowapralka
Przepraszam Cie Bardzo a gdzie widzisz abym sie nie kulturalnie wypowiedzial ???

Gość Anetinek
Wiesz, kultura wymaga tego, że wobec osoby, której odpisujesz powinno się zachować jakiś szacunek. Odpowiedź, że mam skakać razem z nim nie bardzo pokazuje Cie z najlepszej strony. Z resztą topic dotyczy innego tematu. Może jdanak ma ktos pomysł co to może być?

Gość malinowapralka
Wiesz co masz racje odrazu powinienem tobie wiachy poslac, idz wez sie lecz gdybys byla normalna to bys to przyjela z dystansem

Gość Anetinek
Haha ja się wcale nie obraziłam. Krótko mówiąc mam to głęboko gdzieś co sobie piszesz młody człowieku. Tylko wydaje mi się, że jesteś za smarkaty, żeby tymi słowami odpowiadać i nie będę z Tobą dyskutować na temat mojego dystansu. Lepiej popracuj nad sobą dziecko drogie :)

Gość Anetinek
Boję się, że ten obraz mi przez okno wyskoczy. Jak mam wyleczyć ten obraz? Dać mu rutinoscorbin?

Gość malinowapralka
Wow Dorosla sie odezwala, co piszesz na kafe bo nikt w realu nie chce z toba gadac ??:D

Gość Anetinek
biedny telewizorek, prawda? Malinowapralko przepraszam Cię, że tak na ciebie wyskoczyłak, ale jestem wyczerpana, moje dziecko skacze..

Gość Oczywiście że
wygląda to na uszkodzenie panelu zasilacza./jestem elektronikiem/.Ale finalna diagnoza nie jest możliwa na odległość.Daewoo nie jest/delikatnie mówiąc/szczytem jakości i nawet trudno doradzić w kwestii :wyrzucić na śmietnik czy naprawiać?Podejrzewam że koszt naprawy może być w granicach kilkuset złotych.Zależy od naprawiacza.I teraz decyzja należy do Ciebie. Ja miałem tego typu historię z pralką Whirpoola.Po dwóch latach,po gwarancji rozpadły się łożyska bębna.Koszt wymiany bębna+łożysk=600zł.Nowa pralka =1600zł/ładowana była od góry/.Zdecydowałem się wydać te 600zł/przecież pralka była młoda/.I to był błąd.Po pół roku zaczęło się rozsypywać wszystko.Pompę wodną wymieniłem sam/koszt pompy 80zł/.Za chwilę padł programator i wypieprzyłem ją na śmietnik.Jaka konkluzja?Nie opłaca się kupować tańszego gówna.

Gość Anetinek
Myslisz się. To raczej Ty próbujesz się dowartościować pisząc w Internecie rzeczy, za które normalnie dostajesz łomot w szkole. Nie pogrążaj się już dzieciaku bo masz jeszcze mleko pod nosem. Zapytaj mamy o to, jak zachowywać się wobec starszych bo chyba opuściła ten rodział.

Gość Anetinek
Oczywiście, że: Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, jednak są w tym kraju normlani ludzie:) Też już słyszałąm taką diagnozę, delikatnie mówiąc chyba zastanowię się nad kupnem jednak nowego telewizora. Co do pralki to tak się skłąda, że ostatnio też miałam naprawę łóżyska w bębnie ale kosztowało mnie to naprawde o wiele mniej niż Pana a to pralka z BOSH. Widocznie to kwestia marki, tak jak to wygląda w przypadku mojego telewizora :) Jeszcze raz bardzo dziękuję :))

Anetinek mogłas uprzedzić w temacie, że jesteś starą, poważną babą to by nikt nie żartował. Tak w ogóle to odpuść sobie, bo twoje zachowanie jest aż śmieszne..

Gość yato
zacząłbym od prymitywnie prostej sprawy, czyli sprawdzenie gniazdka elektrycznego, być może w gniazdku śrubki się poluzowały i nie ma styku :) również jestem z zawodu elektronikiem i widzialem już cuda na kiju, usterka w zasilaczu też może być, za niskie lub za wysokie napięcie zasilania, trzeba podejść z miernikiem i przedzwonić obwody oraz pomierzyć napięcia, a teraz najprościej sprawdzić gniazdo elektryczne

Gość Serwis pralek
Jak zwykle ktoś próbuje się coś dowiedzieć, prosi o pomoc ale niestety nie po to są czaty, zawsze znajdzie się jakiś kretyn z problemami i gównianym pomysłem. Robisz z siebie debila malinowapralko , sorry nie robisz, po prostu jesteś od urodzenia. Nie myślałeś żeby zostać doradcą prezesa ???

Gość gość
Skaczesz to ty w łóżku

Gość Anetinek

jak skacze obras i się zrywa sprawć zasilacz i pomierz napicie na wjsciu  jak to nie pomże to musi wejści w matryce a dokladnie tamgdzie są tasmy fleksyjne i każdom podociskaci kturaś morze nie loczyć wiem z wlasnena gurze martycy lococe matryce zw szklam tam szkaj problemugo dośwczenia bo naprawiale znajomemu samsunga 26 cali z tako usterkom teras dziala bez problemu dotej pory a jszcze poszkaj w sieci pszepraszam za bledy w pisowni pisale to na szybkiego bo nie miale zabardzio czasu sie wpowiada napisale to po kruce