Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgorzata_w

praca biurowa, staż

Polecane posty

Gość malgorzata_w

witajcie. Od roku pracuję w fabryce w UK i mam już dość. Jestem zdeterminowana by znaleźć jakąkolwiek pracę biurową. Jestem po 30-tce, kończyłam w PL ekonomię, znam język na poziomie intermediate/upper-intermediate. Czy Waszym zdaniem mam jakiekolwiek szansę na takową pracę? Nie znam tzw. bussiness english. Jestem nawet skłonna pracować za darmo (coś na zasadzie stażu, bezpłatnych praktyk) prze kilka miesięcy jeśli to by zwiększyło moje szanse. Czy mozna sobie coś takiego na własną rękę zorganizować np. w banku? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki

autorko - ja moge cie jedynie poradzic zeby powysylac maile do biur, bankow z zapytaniem o nieplatna prace. Masz wyksztalcenie ktore jest zwiazane z taka praca, poziom jezyka tez dobry. Ja kilka lat temu zaczynalam wlasnie w biurze bez zadnych kwalifikacji, i z jezykiem ktoremu bylo daleko do perfekcji (co prawda praca nie na wysokim stanowisku :p ale od czegos trzeba zaczac) . wiec ty masz wieksze szanse na staz, probuj :)

Gość malgorzata_w
dziękuję za odzew, każdy mi mówi, że powinnam spróbować, ale ja nie wierzę w siebie, a wiem że w fabryce długo nie wytrzymam psychicznie. Spróbuję z tymi bezpłatnumi praktykami, będę miałą co w cv wpisać. Pracuję w UK prawie rok, a mam odczucie, że znam język gorzej niż przed przyjazdem tutaj, wszedzie mam styczność z Polakami.

warto probowac :) i jak juz cos zaczniesz to bedziesz wiedziala ze bylo warto a niepewnosc siebie zniknie od razu. powodzenia

Gość charmsy a Ty jakie masz
wykształcenie i w jakim wieku ta pierwsza niepłatna praca była? :) i jeśli możesz to napisz proszę na jakim stanowisku! ja też myslę teraz o stażu w UK ale jestem po studiach humanistycznych zupełnie w Anglii niepotrzebnych :/ znam ang. na poziomie advanced i nie wiem gdzie moge sie starać o staż...

Gość londyniankaaaaaa
hej! glowa do gory. przeciez nie masz nic do stracenia. niestety teraz o prace jest bardzo trudno ,a jak ktos nie ma doswiadczenia to znalezienie pracy graniczy z cudem. najlepiej jest powysylac list mot. z cv do roznych firm. ja sama znalazalm taki staz dla ciebie poprzez strone www.020.co.uk czy cos takiego - znaczy znalazlam firmy z danej branzy na tej stronie i potem spedzialm dwa dni wysylajac aplikacje.

po pierwsze uppr intermediate to wysoki poziom jest. Dlaczego uwazasz ze nie dostaniesz pracy biurowej, a jesli juz to nieplatna? Jak chcesz to ci moge pomoc zaaplikowac do Barclaysa, sama tam pracuje i wiem ze duzo osob poterzebuja ciagle a dostac sie ciezko.

Gość UK teraz to dno
tak zrobcie tak jak w Polsce i niedlugo tez w UK bedziecie pracowac wiecznie za darmo. Zgadzajcie sie na darmowe staze, to potem bedzie wymiana jak sie staz skonczy wymienia na nastepnego bezplatnego stazyste. Przypomina wam to cos darmowe dziwki? Jak zwykle cholota znosi swoj brud ktory ma na sobie. Jak chcesz dobra prace to idz do szkoly zrob odpowiednie kursy, oni moga miec w d... polskie certyfikaty, w koncu maja swoje szkoly, a jak chcesz za darmo pracowac to wracaj do Polski, tam jest pelno darmowej pracy biurowej i nie musialas tutaj przyjezdzac zeby smrod robic.

szybciej doswiadczenie zdobedzicesz bedac na stazu... kilka miesiecy wystarczy i masz doswiadczenie ktorego czesto brakuje w cv. ja sie wlasnie szykuje na pewnien staz, bo tak nie mam szans zeby mnie wzieli bez doswiadczenia...

"wykształcenie i w jakim wieku ta pierwsza niepłatna praca była? i jeśli możesz to napisz proszę na jakim stanowisku! ja też myslę teraz o stażu w UK ale jestem po studiach humanistycznych zupełnie w Anglii niepotrzebnych :/ znam ang. na poziomie advanced i nie wiem gdzie moge sie starać o staż..." ja mialam 17 lat i to nie byla powazna praca tylko wlasnie nieplatny staz, moje wyksztalcenie teraz nie ma nic wspolnego z tamta praca, dlatego wczesniej pisalam ze niewiele moge poradzic autorce ale naprawde warto probowac, bo zaczynalam jako pomocnik asystenta managera :D i mialam mozliwosc zostania w tamtej firmie na dluzej ale sie nie zdecydowalam.