Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za nudne zycie

mam pytabie odnośnie komornika

Polecane posty

Gość co za nudne zycie

dziś dostałam pismo od komornika.w Tum pismie jest napisane,ze jest tutuł egzekucyjny o zajęciu wynagrodzenia,oraz ze mam się wstawić w ci ągu siedmiu dni od daty doręczenia. Proszę mi powiedzieć,czy ja mam szansę dogadania się z nim,czy jak on już wsiadł na wynagroszenie to jest juz musztarda po obiedzie?

Gość mondry pan
a ile zarabiasz netto? serio pytam

Gość co za nudne zycie
2000,z tym,ze tak tek kredyt wzięłam dla mamy.Ona miała go spłacać,no ale niesety nie spłacała. nie wiem po co ja mam się tam wstawić,Jest szansa dogadania się

Gość co za nudne zycie
>??????

Gość mondry pan
a masz kogos na utrzymaniu lub jakies zobowiazania typu raty? stawiac sie nie musisz

Gość mondry pan
niekoniecznie musi sie dogadywac bo komornik nie moze jej zabrac calej pensji, a czasem w ogole nic albo jakies 50zl...

Gość co za nudne zycie
no dziecko i samych opłat za mieszkanie mam 1000 zł.z tym,ze na tym tytule jest adres mojej wpracy i jest tam tez napisane,ze pracodawca,ma obowiązek potrącać mi 50% wynagrodzenia,wieć teraz nie wiem,czy jes szansa dogadania.To jest pierwszy komornik i piersze pismo od niego,

Gość mondry pan
kwota wolna od potrąceń której ci nie ruszy to ok. 1050zł w tym roku plus nie ruszy ci np. zasiłku rodzinnego, a resztę niestety może czyli 50% pensji

Gość co za nudne zycie
czyli co.nie mam szans na dogadanie się z nim?

Gość mondry pan
to jest tak, ze komornik nie do konca sam decyduje i glos ma wierzyciel czyli bank... moglabys pojsc i porozmawiac np. o 30% ale wtedy komornik spyta banki to oni zdecyduja czy taka kwota ich zadowala komornik tez czlowiek i w banku tez ludzie wiec warto sprobowac