Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrroggebroood

Jak robić bezy, żeby były białe? Ma ktoś jakiś patent?

Polecane posty

Gość rrrrrrrrrrrrrrrroggebroood

Słuchajcie, jak zrobić domowe bezy, żeby miały biały kolor jak te ze sklepu? Co cukiernicy robią, że ich bezy są białe, a domowe zawsze wychodzą lekko brunatne (bardzo jasno brązowe)? Dodają jakiegoś barwnika, czy przykrywają je czymś w piekarniku? Znacie ich sekret?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rrrrrrrrrrrrrrrroggebroood
Tzn. na jak niskiej? Ja robiłam wczoraj na 140 stopni przez godzinę i nie są białe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rrrrrrrrrrrrrrrroggebroood
No niestety ale jak sprawdzałam je po 35 min i później po 45 min to były niedopieczone w środku. Na zewnątrz twarde i przyrumienione, a w środku surowa piana. Dopiero po godzinie doszły i upiekły się w środku. Dlatego nie bardzo potrafię sobie wyobrazić jak mogłyby się upiec w godzinę w 50-70 stopniach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nie wychodzą i białe, bo bezów
nigdy nie robi się w godzinę. Przez godzinę ieczesz w temp.120 st., potem wyłaczasz piekarnik, uchylasz drzwiczki i trzymasz bezy przez całą no. Wtedy wychodzą rawidłowe-białe, chrupkie na zewnątrz i ciągnące się w środku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rrrrrrrrrrrrrrrroggebroood
Podejrzewam, że w 120 też chyba wyszłyby spieczone. A to, że bezy są ciągnące w środku oznacza, że są niedopieczone. Nie każdy takie lubi. W moim domu wszyscy lubią chrupkie, jak te małe ze sklepu co są sprzedawane na styropianowych tackach, a nie ciągnące. Moje w 140 były spieczone już po niecałych 30 minutach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×