Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość supernudziara

pierwsze tyg ciąży

Polecane posty

Gość supernudziara

hej dziewczyny po roku starań udało sie spóźniła mi sie miesiączka o tydzien ból brzucha jak na @ a jego nie ma piersi to dotknąć nie mogłam kupiłam test patrz 2 kreski kupilam drogi 2 kreski teraz jeszcze boli mnie brzuch zapisalalam sie na 25 do lekarza moze cos bedzie widac jak myslicie .kiedy poszliście na zwolnienie ja pracuje w polomarkecie i duzo sie dźwiga i jest zapieprz no i atmosfera jest straszna co radzicie

Gość ja to myślę że
jak długie masz cykle i kiedy była twoja ostatnia miesiączka? Pytam bo do gina to najlepiej iść ok 6-7tc (od ostatniej miesiączki).

Gość Będziesz musiała porozmawiać
z szefem jaka jest sytuacja i ograniczyć dźwiganie.Jak już to lekkie rzeczy noś ale nie ciężkie.Jak nie ma plamień i lekarz stwierdzi że ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma potrzeby brać zwolnienia.I już będzie coś widać:)

Gość (kamisia)
Tak powinno być coś widać. Jeżeli masz spoko przeożonego którym wiesz że się dogadasz to powiedz mu jak wyglada sprawa. A jeżeli jest taki nie do końca w porządku to szoruj na zwolnienie, bo jak mu powiesz przed końcem 3 miesiąca to może cię zwolnić.

idz do gina i nie czekaj, zawsze cos ci doradzi, moze da jakies witaminy. A co do pracy, to najlepiej wez zwolnienie i tyle i zeby cie nie wywalili , dogadaj sie potem z ginem , mozna byc dlugo na zwolnieniu w ciazy.

Gość supernudziara
ostatnia @ mialam 7 pazdziernika a co do pracy to nie jest ciekawie bo moja przelozona wpisuje mnie ciagle na 14 do 22 i dostaje mniej kasy niz kasjerki a jestem brygadzistka a wiec dlatego pytam co radzicie cos ciostka mi mowila zebymn kupila witaminy bo folik biore caly czas

Jesli masz wypracowany urlop macierzynski to ok..a nie mozesz sie przenisc do innego Polo?ja kiedys pracowalam w biedronce pewien czas i na jednym sklepie byla masakra ,wiec sie przenioslam i bylo bardzo milo..:) Powodzenia !

Gość supernudziara
niestety tak sie nie da bo by mnie zjadly tam.narazie bede sie ograniczac 25 mam wizyte to chyba bedzie juz 6 tydzien moze cos zobacze

Gość 25 listopada to bardzo dobry
termin na wizytę u lekarza, bo będziesz akurat w 50 dc co oznacza rozpoczęty 8 tc i na pewno już wszystko będzie dobrze widać natomiast absolutnie nie dźwigałabym niczego na Twoim miejscu i z tym musisz zadziałać natychmiast, bo ciąża jest już teraz, a nie za czas jakiś

Gość Ja podobnie
Gratulacje. Bierz cały czas folik. Ja brałam do 14 tc, potem lekarz mówił że mogę odstawić i zacząć brać witaminy, ale że wyniki miałam dobre to nie brałam żadnych witamin. Teraz suplementuję żelazo, magnez i wapno bo mam niedobory, ale nie biorę żadnych witamin dla ciężarnych. Co do pracy to możesz iść śmiało na zwolnienie, ale tak naprawdę to lekarza nie powinny interesować warunki Twojej pracy, bo on wystawia zwolnienie na podstawie przebiegu Twojej ciąży. A jak warunki pracy nie są przystosowane do pracy kobiety ciężarnej to pracodawca powinien cię przenieść albo zwolnić ze stosunku pracy z zachowaniem wynagrodzenia. W praktyce jednak lekarze wystawiają zwolnienia bo wiedzą jaka jest sytuacja.

Gość supernudziara
dzieki bardzo musze jakos dac rade w pracy.mam lekka zgage piersi troche mniej bola niz tydzien temu.brzuszek mnie jeszcze boli ale mam nadzieje ze bedzie oki dzieki sliczne

Gość supernudziara
hej dziewczyny mam problem w poniedzialek robilam test i wyszly mi dwie kreski spoznil mi sie okres o tydzien bol brzucha obolale piersi. wczoraj zapisalam sie do ginekologa na 25 , ale gdy szlam do pracy mialam plemienia brazowe jak na okres wystraszylam sie zadzwonilam do ginekologa a on zebym sie do niego szybko zglosia a wiec po pracy pojechalalm do niego bylo widac plamienie brazowy odcien krwi . zrobil mi usg , ale na nim nie nie bylo widac nawet blony zalamalam sie ze to koniec mojej radosci dal mi wybor albo wezme luteine i silniejszy kwas foliowy albo nic nie robimy wybralam pierwsza opcje . nadal mam plamienia i boli mnie brzuszek mieliscie juz tak czy to znaczy ze poronilam ?? teraz jestem na zwolnieniu poszla do niego moja ciocia w szpitalu jest pielegniarka on jej powiedzial ze nie potwierdzil ze to poronienie ale tez nie ze to ciaza teraz mysle o tym tylko co robic ??

a nie możesz iść prywatnie do dobrego gina z dobrym sprzętem, bo ten o którym piszesz nie wydaje się kompetentny