Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystaraszona wynikiem corki

Normy na cukieo u 2 letniego dziecka . Pomozcie

Polecane posty

Nigdy nie mierzylam corce cukru poniewaz jest zdrowym nie chorujacym ja ani maz nie mamy wysokiego cokru raczej normie ale dzis gdy moja mama mierzyla sobie zmierzyla i mojej malej i 2 h po jedzeniu miala 268 .... Staszni4e wysoki nie wiem co o tym myslec ...

W tecie mialo na cukier przepraszpospiechu pisalam .

Gość kolorowoooo
mój mąż ma cukrzyce, ja miałam ciązową, normy to max 130 2h po jedzeniu, predko do lekarza

Gość Księżycowa nocka
Jeśli mama ma cukrzycę to pewnie stosuję też odpowiednią dietę i cuker mierzy sodzie dziennie w domu na psakach, tak ? A córka ? Co jadła w ciągu dnia. Czekolade, cukierki, winogrona ? Jeśli dziecko jadło słodycze w ciągu dnia to nie ma się co dziwić wynikowi. Ja cukrzycy nie mam, a jak leżałam w szpitalu najadłam sią winogron które mi odwiedzający przynieśli, a na nastepny dzień pobierano mi krew do badań i też myśleli że mam cukier, pytali co jadłam i byli pewni że to z powodu winogron. Powtórzybli badanie na następny dzień i było ok.

Gość Księżycowa nocka
mierzy sobie * miało być

Gość Goya35,,,.
Dziecko absolutnie nie powinno miec tak duzego cukru,bez względu na to co jadło. Powtorzcie jeszcze raz pomiar i jesli wynik nadal bedzie tak duzy to powinniscie zgłosic sie do lekarza. Czy dziecko nie ma ostatnio nadmiernego pragnienia lub schudło?

Nie ani nie schudla a poije duzo jak pila od poczatku teraz zmierzylam jej ponownie o 17 miala to 268 a teraz 150 ale nic od tamtego pomiaru nie jadla. Moze to jednorazowy skok ?

Gość kolorowoooo
mimo wszystko poszłabym do lekarza i zrobiła wyniki w laboratorium, wiesz jak to jest z glukometrami;-( lepiej dmuchac na zimne niz pozniej płakac