Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy@

LEKARZA!kto tak miał?

Polecane posty

Gość pomocy@

Na wstępie-kurwa po co kasujecie Mój temat,ulżyło Ci !Żal! Witam. Od wczoraj wieczór'dolega mi straszny ból prawej strony boku'tzn miedź biodrem a żebrem..czasami jest to pulsujący ból'brałam Nospe i nie pomaga.;strasznie boli cały dzień leże w łóżku bo ciężko cokolwiek robić..przy tym jeszcze mam takie objawy jak przeziębiony pęcherz,ciągle sikam malutko ,dyskomfort tam na dole..Nie wiem co robić?Ktos wie co to może być'miał tak ktos? Teraz juz w okolicy nie przyjmę sie do lekarza-za późno..co mam sie zgłosić na pogotowie jesli dalej tak bedzie'Czy na szpital od razu??proszę o odp.

Gość krwinka czerwona
jedź do szpitala po prawej stronie jest też wyrostek, a to nie przelewki

Gość kalinkakoral
witaj, ja niestety miałam to samo, tyle że ból po trzech dniach był nie do zniesienia i trafiłam do szpitala, okazało się że to kamienie w nerkach, objawy te same, szczypanie przy sikaniu, sikanie po kilka kropli o non stop uczucie parcia na pęcherz

Gość kalinkakoral
krwinka czerwona ma racje brali pod uwage ze to mógł być wyrostek, podnies prawą reke do góry i sprawdz czy Cię wtedy boli jesli tak to najprawdopodobniej wyrostek

Gość pomocy@
Właśnie też to podejrzewam niestety:-(Boję sie jesli okaże sie że bd miała wyciąć wzrostej itp..

Gość kalinkakoral
ja mam nadal te kamienie w nerkach, jak boli to zazywam nospe ale to nie jest ta nospa z apteki bez recepty, jest tez nospa forte tylko na recepty, piłam również wodę jana, można ją dostać w supermarkecie 5 l za ok 20 zł. Przy dużym ataku kiedy trafiłam do szpitala mój mocz był mieszany z krwią

Gość pomocy@
*wyrostek Z tą ręką sprawdzałam i boli Mnie tak Czy siak"jak podniose i jak normalnie leże.. Nie mam apetytu za bardzo'choć czuje głód,i jestem zmęczona strasznie nudności itp

Gość kalinkakoral
pędź czym predzej do szpitala, rozlany wyrostek to nie przelewki, a moze się też skończyć na tym że ci go nie wytną tylko zamrożą, nic się nie bój, ale z czasem nie zwlekaj, bo pogorszysz sprawę

Gość pomocy@
A co to jest ta woda Jana"jak Ona pomaga?

Gość MalinowaKrólowa
Jeśli bardziej z przodu i na dole to może być wyrostek, jeśli bardziej z przodu i wyżej to wątroba, a jeśli bardziej boli Cię od strony pleców to nerki. Jeśli ból nie mija po no-spie to lepiej jechać na pogotowie.

Gość MalinowaKrólowa
Doczytałam teraz że masz problemy z sikaniem. Wszystko wskazuje na nerki, pewnie masz kamienie. Jedź na pogotowie bo będzie coraz gorzej !

Gość pomocy@
Nawet mi nie mów"jednak chyba nie będe czekać do jutra Czy przejdzie Czy nie'tylko sie zgłosze do szpitala. A właśnie a propo tego'to przyjmą Mnie tak od razu'Czy musze najpierw jechac na pogotowie żeby miec jakieś skierowanie Czy coś??

Gość pomocy@
A te kamienie to jak sie leczy?Gorsze to od wyrostka?

Gość MalinowaKrólowa
Miałam kamienie i wiem jak to jest. Cokolwiek Ci dolega- czy kamienie, czy wyrostek czy cokolwiek innego to samo nie przejdzie i nie ma na to domowych sposobów. Nie czekaj do jutra bo jak Ci w nocy da popalić to będziesz lecieć w podskokach a jeśli to wyrostek to może się rozlać i będzie źle. Jedź nie do szpitala tylko na pogotowie, albo na izbę przyjęć na oddział chorób wewnętrznych. Gdzie mieszkasz? Weź ze sobą dowód osobisty i ubezpieczenie, możesz je też donieść w ciągu 7 dni. Nie czekaj bo może być niebezpiecznie.

Gość MalinowaKrólowa
Kamienie można wysikać a jeśli są zbyt duże to usuwa się je laserowo. Ani wyrostek ani kamienie nie są straszne, nie martw się, ale jeśli wykryje je się szybko. Na pewno nic Ci nie będzie ale musi zobaczyć Cię lekarz, samo niestety się nie wyleczy- może wystarczą tylko leki albo może masz tylko jakieś zapalenie itp.

Gość pomocy@
Malinowa-Bardzo Ci dziękuje za rady i wsparcie. Mieszkam na wiosce,na pogotowie daleko nie mam'do szpitala jakieś 30km.. Czekam na mojego chłopaka aż wróci z pracy i niech Mnie lepiej zawiezie..bo po co mam nie spać całą Noc znowu i zwijać sie z bólu.. Jesli mi wykryją jedno z tych 2 chorób'to Czy w sobotę bd mogła iść na 18mojej szwagierki...Kurde zawsze Mnie coś dopadnie przed jakimś wyjazdem itp..

Gość kalinkakoral
kamienie nawet da się przezyć, ja dostałam w szpitalu kroplówke chyba z czyms przeciwbolowym trwało to z 5 dni a później wypuścili mnie do domu, przepisali tą nospę i wodę jana i coś na wypłukanie tych kamieni, kamienie wydalasz z moczem to fakt, w szpitalu robili mi usg, nie było tak źle, ale nie zwlekaj jedz na pogotowie

Gość myszelllyna
kamienie nawet da się przezyć To chyba nie rodziłaś kamienia :o:o 🖐️

Gość kalinkakoral
niestety uwierz mi ale tak, i mam jeszcze trzy, wszystko zalezy od progu wytrzymalości na ból, ja mam ogromny, ja wysikałam kamienia 4 mm na dodatek był kolczasty

Gość pomocy@
Dobra to ja Będę sie próbowała naszykować do tego lekarza.Dziękuje wszystkim Za wypowiedzi...jestem wdzięczna:)Bardzo.miłego wieczoru.jak bd już znała diagnozę,odezwe się.

Gość myszelllyna
O cholera :o Ja też rodziłam 3.7mm, mdlałam i rzygałam na przemian, myślałam że zejdę, bez jaj :o Gratuluję w takim razie progu, ja mam jeszcze 2 i na samą myśl robi mi się po prostu słabo :o

Gość kalinkakoral
aha i przygotuj się że ginekolog Cię zbada jak coś, bo zawsze pada wczesna ich diagnoza że to może być ciąża pozamaciczna

Gość kalinkakoral
myszellyna dla mnie ból był wówczas jak ten kamień wbił mi się w moczowód swoimi kolcami, to był ból, na szczęście wszystkiemu pomogła woda jana, i tak szczerze to lubię ją pić, a z czego tobie kamienie się porobiły?

Gość myszelllyna
pojęcia zielonego nie mam, w wieku 16lat miałam już piasek i tak poszłooo. W mojej rodzinie b. często zdarzały się choroby nerek - moja mama, jej ojciec, siostra, ciotki, w sumie zdziwiłabym się, gdyby mnie to ominęło. Miałam możliwość laserowego rozbicia ale zaufana lekarka serdecznie mi odradziła, powiedziała, że komplikacje będą tak cy siak, jak nie po 2mcach, to po dwóch latach. Mówiła, że rozbite drobinki się nie rozpuszczają, tylko wbijają w inne narządy, a po czasie przyjmują z powrotem tę samą postać kamieni. O tej wodzie nie słyszałam, muszę spróbować. Rozumiem, że można to dostać w aptece?

Gość MalinowaKrólowa
Trzymam kciuki żeby było ok. Może to nic groźnego, ale trzeba jechać żeby lekarz Cię zobaczył, zrobią badania i będzie wszystko jasne. Na razie nie przekreślaj tej imprezy na którą miałaś iść ale jeśli się okaże że nie dasz rady iść to pamiętaj- zdrowie jest najważniejsze, a imprez jeszcze będzie milion. Daj znać potem co i jak. Pozdrawiam.

Gość kalinkakoral
myszelllyna ale to wodę to powinni Ci od razu zalecić skoro wykryli te kamienie, kupisz ją w supermarkecie, kup najlepiej 5 litrową wyjdzie taniej , pije się ja rewelacyjnie, takie 5 litrów to ja mam na dzień bo ta woda jest jak by to określic "lekka do picia" w porównaniu ze zwykłą wodą, ale nie pije jej codziennie bo bym chyba zbankrutowała , ją sie pije po to żeby kamyki wysikać, mam tez takie tabletki które tez są bez recepty, ziołowe, sika sie po nich mega śmiesznie, bo uwierz mi że na niebiesko, dosłownie niebiesko jak smerfy :) , aha i ja unikam cytryny bo po nich nerki mnie bolą. Ale tą wode szczerze polecam, super wypłukuje nerki .