Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alegrgiczka91

Mam jutro testy skórne na alergię

Polecane posty

Gość alegrgiczka91

a ja głupia wczoraj sobie depilowałam ręce kremem do depilacji i zagapiłam się i trzymałam parę minut dłużej :o Teraz mam podrażnienia na jednej ręce i trochę krostek :( nie mogę odwołać wizyty, bo długo czekałam w kolejce. Jak myślicie, lekarz zrobi mi testy, tam gdzie nie mam podrażnień, czy opieprzy i odeśle do domu?

Gość alegrgiczka91
up

Gość papierowa
posmaruj nawilzajacym kremem, tak duzo. rano zrob lekki peeling jak do twarzy i znowu ten krem. powinno zniknac lub sie zmniejszyc te krostki. swoja droga moze masz alergie na ten krem bo po 5 min za duzo nie powinno ci sie nic stac.

Gość alegrgiczka91
Pewnie tak. Krostki nie są na całej ręce tylko(nie wiem jak to wytłumaczyć) ;) ze strony łokcia. No ale są widoczne :o. A myślisz, że lekarz może mnie opieprzyć, że sobie ręce depilowałam? Bo dla niektórych to niezrozumiałe, więc muszę się przygotować, że mnie może zjechać...

Gość alegrgiczka91
Tak? Ja nie wiem, bo będę miała pierwszy raz skórne robione.

Gość papierowa
mysle ze tak.. przed lekarzem trzeba sie pokazac 'niezadbana'. wiem co masz na mysli, bo tez tak czasem mam, ale nie po depilacji, tylko jakies podraznienia. od jak dawna depilujesz rece kremem?

ja bym powiedziala lekarzowi co nawywijalam. Niech zdecyduje na ile taka depilacja moze miec wplyw na wynik testu.

Gość alegrgiczka91
Na wewnętrznej stronie(nie tej od łokcia :D ) praktycznie nie mam włosków, więc tam nie mam podrażnień. Depiluję ręce dość długo, tylko nieregularnie, bo normalnie to nie zawsze miałam czas na krem, więc używałam maszynki. No ale jak idę do lekarza to wolałam ręce wydepilować, a miałam troszkę czasu, więc użyłam kremu, co było błędem :o . Wiem, że lekarze są różni, tym bardziej ci starszej daty.

Gość papierowa
jak to facet to nawet nie zauwazy ;) do glowy mu nie przyjdzie ze mozna golic rece. lepiej uzywac depilatora lub wosku bo nie trzeba tak czesto i te wloski co odrastaja nie sa takie wyrazne ,,na drugi dzien,,

Gość alegrgiczka91
Dziękuję wam 🌻 Ten lekarz to lekarka i to właściwie starsza więc się trochę stresuję tym, że polecą jakieś niemiłe komentarze z jej strony... Tyle się tego naczytałam i nasłuchałam, jak to lekarze mogą być chamscy :( Tym bardziej, że nie idę prywatnie.

Gość gość
hej, czy ktoś z was robił testy może u www.alergolog.lublin.pl? mam wizytę w piątek i trochę też się boję...