Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

może tak a może nie

soki 100%

Polecane posty

Gość Szymuś-Grabarz
No ja Ci mogę powiedzieć za siebie. Pieje soki 100%, ale sam je przygotowuje za pomocą robota kuchennego, w którym wykorzystuje sokowirówkę, oraz wyciskarkę do cytrusów. Codziennie prawie pół litra soku z jabłek, 2-3 razy w tygodniu sok z pomarańczy. Niczym tych soków nie dosładzam. Piję takie jakie wychodzą.

mieszkam w lokum studenckim i nie mam tu sokowirówki :( chyba, że zainwestuje... albo taki prezent na mikołaja sobie zażyczę :classic_cool: a co sądzicie o tych z fortuny ze sklepu? co to jest ''zagęszczony sok'' bo często pojawia się formułka ''częściowo wyprodukowano z zagęszczonego soku''

Gość soki 100% są robione z koncent
czyli gdzieś około 20 % zagęszczonego soku + woda i inne dodatki, ale czasem piję, nie mam ani sokowirówki, ani sokownika ani wyciskarki

soki 100 % bardziej przypominające soki 100% to np. soki z marwitu, cymesu, rembowscy, maurer, z tym, że marwit i cymes są niepasteryzowane ale gdybym chciał takie soki pić, to bym zbankrutował

Gość Ahjdju
Pije tylko wodę. te soki są Slodzone i nie gasza pragnienia. nazwa 100% odnosi się do zageszczonego koncentratu z którego zrobiony jest sok.

praktycznie nie muszą wspominać

Gość Passion Fruit:)
A soki z owoców 100%-owe są zawsze przepyszne i zawsze zdrowe:):):):)

Gość polak potrafi
w soku zawsze jest cukier prosty w dosładzanym czy nie

Nie lubię kupowanych soków w kartonie ale chętnie kupuję soki wyciskane metodą cold press i teraz bardzo mi smakuję soki Nuja.