Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egzotyczna22

schab ze śliwką na święta

Polecane posty

Gość egzotyczna22

chciałabym zrobić na święta schab ze śliwką.ma może ktoś dobry sprawdzony przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schab ze śliwką robi się bardz
bardzo prosto, ważne żeby go nie wysuszyć w czasie pieczenia ładny kawałek schabu nacierasz przyprawami z oliwą, może być sól, pieprz,papryka, majeranek, czosnek, co lubisz. Zostawiasz na minimum godzinę a najlepiej na noc w lodówce. Przed przyprawieniem (ale może być i tuż przed pieczeniem) ostrym długim nożem robisz ostrożnie w środku otwór, do którego wpychasz ściśle suszone śliwki. Taki schab wstawiasz do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i jakiś kwadrans pieczesz w wysokiej temperaturze pod przykryciem, później zmniejszasz temperaturę do 180 i pieczesz tyle godzin ile schab waży. Ewentualnie możesz pod koniec pieczenia na 10 minut go odkryć, żeby sie zrumienił, ale to nie jest konieczne. Wyjmujesz, zostawiasz w naczyniu do ostygnięcia i już

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schab ze śliwką robi się bardz
ewentualnie druga wersja mojej teściowej :) schab przed pieczeniem obsmaża się na patelni pod przykryciem na mocno rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, później zawija w folię aluminiową i piecze godzinę na każdy kilogram mięsa. Też studzisz w tej folii. moja teściowa ten schab podaje potem pokrojony na półmiskach pod galaretą, mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rossala
nie musza byc chyba... :) a ja bym w marynacie pozostawiła przynajmniej na kilka godziny.. i w trakcie pieczenia podlewała tym sosem ( woda) który się wytworzył..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto to moja pasja
schab pieczony z brzoskwiniami na http://schabpieczony.pl rewelacja dla gości i dla rodziny na codzienny obiad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×