Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatkaWracajacaDoPrACY0

3/4 etatu a urlop wychowawczy.

Polecane posty

Witam. Pytanie moje dotyczy takiej sytuacji: 22 listopada mialam wrocic do pracy na 3/4 etatu, po urlopie macierzynskim. Wczoraj zadzwonila do mnie szefowa i powiedziala ze wracam do pracy ale w innym miejscu, tzn.pracuje w sklepie (siec sklepow, ktore sa w roznych centrach handlowych ) i wymieniala mi 3 centra handlowe gdzie moge pracowac na te 3/4 etatu, bo w poprzednim sklepie jest juz za duzo osob. Ja jednak nie chce pracowac tam gdzie ona mi zaproponowala bo jest to dla mnie za daleko,2 autobusami dojazd, poporostu mi to nie pasuje, i teraz chcialabym jednak zostac na tym wychowawczym, czy moge zlozyc teraz podanie o ten urlop wychowawczy, czy pracodawca mnie zwolni skoro teraz zrezygnuje z tego 3/4 etatu???Pomóżcie!

Nikt nie wie nic????

????

Gość to tak mi sie wydaje
Wniosek o urlop wychowawczy powinien zostać złożony co najmniej dwa tygodnie przed rozpoczęciem korzystania z urlopu. W przypadku, kiedy wniosek został złożony bez zachowania terminu, pracodawca udziela urlopu nie później niż z upływem dwóch tygodni od złożenia spóźnionego wniosku.