Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytampytampytam pytam

Co lepsze czopki czy syrop??

Polecane posty

Na gorączkę u 1,5 rocznego dziecka, które ma skłonności do drgawek gorączkowych? Co jest silniejsze i szybciej działa czopki czy syrop??

???

Gość ladksowwdk
ja podawałam chyba wlasnie do 1,5 czopki a teraz podaje syrop nurofen forte dosyc szybko dziala a czopki tez nie mogłam narzekać sprawdzały się

Gość 43tewr
czopki, dziecko ich nie zwymiotuje (nie masz wątpliwości czy coś tam w żołądku zostało czy wszystko wyrzygało), można podać w trakcie napadu (a syropu nie bo się może udusić). Btw. nie dostałaś od lekarza czopków chyba z relanium, które masz podać w razie drgawek?

Nie nie dostałam. Fakt ostatnie drgawki miał w styczniu, później było ok. We wrześnie znowu choroba ale szybko trafiliśmy do szpitala i udało się uniknąć drgawek. Teraz znowu choroba.... Podaje nurofen ale zastanawiam się właśnie czy czopki np. na noc nie będą lepsze? Bo wiadomo, że w nocy gorączka się nasila

Gość 43tewr
to dziwne, bo zwykle wypisują, podaje się je tylko wtedy gdy drgawki się już zaczną. Jeśłi nie ma problemu że wymiotuje, i dajesz wtedy kiedy nie ma drgawek to może być syrop, bez różnicy. Tylko przelicz sobie dawkę

Moj synek tez ma skłonnosc do drgawek, ma 1,5 roku i do tej pory wystapiły 3 razy. Jestem przeczulona, ostatnio tez goraczkował, ale obyło sie bez drgawek bo: Podałam Luminal czopek 150 w nocy. A pozniej co 4 godz na zmiane Eferalgan, i Nurofen Jak goraczka nie spada to mozna tak robic, aby nie były to czopki z jednej grupy. I grupa ( eferalgan, panadol) II grupa ( nurofen) U nas sie to sprawdziło, dwa dni i goraczka przeszła. Syropy sie u nas nie sprawdzaja mały nimi wymiotuje. Wczesniej kazali nam podawac luminal jak juz wystapia drgawki razem z wlewką, ale ostanio podalismy luminal na poczatku goraczki i dalismy rade. U nas ostanie drgawki wysapiły na koniec sierpnia.