Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara 1986

Czy wasze ponad roczne dzieci noszą podkoszulki??

Polecane posty

Gość bodziaki
j.w.

Gość Dopuki dzieciak nosi pieluchy
to nie nosi podkoszulek tylko body, bo lepiej trzyma pieluche. Jak zaczyna nosic majtki, to zaczyna nosic podkoszulki. Wyjatki to lato, kiedy sa upaly i dziecko nosi podkoszulke do samej pieluchy.

Gość Dopoki dzieciak nosi pieluchy
dopoki a nie dopuki

Gość klara 1986
czyli jak moje dziecko zaczyna przygody z nocnikiem to lepiej kopic takie podkoszulki??

Gość bodziaki
lepiej najpierw zacznij przygodę z nocnikiem i przekonaj się czy jest już sens kupować koszulki;)

Tak, bo wtedy latwiej zdjac pieluchomajtki. Nie trzeba niczego rozpinac w kroku. No i zawsze 1 warstwa wiecej, to i cieplej dziecku w domu. Mozesz tez kupic zwykle t-shirty z krotkim rekawem.

Ale do normalnych pieluch to bez sensu. Jak nie wysadzasz dziecka na nocnik tylko leje w pieluchy to nie bedzie mu wygodnie chodzic z pielucha w kroku, bo koszulka jej nie trzyma. Plecy, nerki tez moze miec na wierzchu w czasie zabawy, a w body nic takiego mu nie grozi.

Gość klara 1986
idzie nam nawet dobrze:0 No własnie nie wiem czy lepiej zwykłą koszulkę czy taką podkoszulkę? Tylko pod zwykłego T-shirta nie założę każdej bluzki:(

Gość 98754
body jeszcze podkolulki kupię jak będzie cieplej, na wiosnę

Gość 98754
taki maluch łazi po podłodze, mamy parkiet, chłodno jest na ziemi wolę jak dziecko ma zakryte plecki

A dlaczego nie zalozysz? Ja mam wszystkie z krotkim rekawem, zero na ramiaczka i nie mam problemu z ubieraniem na cebulke. Wystarczy ze zakladasz ten sam rozmiar koszulki i bluzki i wszystko gra. Jak koszulka jest za duza a bluzka mniejsza to moze sie rolowac pod spodem i uwierac, a jak rozmiar jest ok, to bedzie w porzadku.

Gość klara 1986
no ja tez bym wolała body ale chodzi mi o to ciągle rozpinanie przed siku

Gość 98754
z rozpinaniem trochę się pomęczysz, ale przynajmniej dziecko będzie miało zakryte nery i nic mu się nie podwinie przy zabawie

Gość klara 1986
w sumie może masz racje a dla mnie to nawet lepiej bo po świętach jedziemy na ciepłe wczasy a córka z wszystkich letnich ubrań powyrastała więc tak czy siak koszulki się przydadzą:)

Ja zakladalam body do poltora roku jakos. A koszulek na zime specjalnie nie kupowalam, tylko wykorzystuje wszystkie z wakacji poki sa jeszcze dobre, zeby nie wyrzucac. Szkoda mi pieniedzy na kupowanie specjalnych, bo sie te letnie zmarnuja i zaraz beda niedobre.

Jak trafisz na odpowiednio dlugie koszulki, ktore da sie porzadnie wkasac w spodnie, albo masz spodnie na szelkach to mozesz juz zrezygnowac z body. A ile ma dokladnie dziecko ze juz nocnikujecie? :) Moje tak wczesnie nie zaczynalo. Nie bylo gotowe.

Gość klara 1986
16 miesięcy.

O to gratulacje. :) Nam sie udalo duzo pozniej.