Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akukuuuuuuuuuu

kosmetyki od pierwszych dni zycia-jakie??

Polecane posty

Gość akukuuuuuuuuuu

Dziewczyny doradcie bo sie gubie :( jakie kosmetyki mozna uzywac juz od pierwszych dni zycia noworodka?? robie po mału wyprawkę a po drogeriach jak sie rozgladałam pełno jest roznych ale od 1 miesiaca zycia... wiec co mozna uzyc od pierwszego dnia?? co wy uzywałyscie?? wiem że duzo kosmetyków uczula no ale cos musze kupic na sam początek... w ogole napiszcie co mi sie przyda z kosmetyków i takich typowo aptecznych rzeczy...

Ja do buzi używam kremu Ziajka od 1. dnia życia- tzn. jak jest bardzo zimno na zewnątrz. Synu okazał się dzieckiem z wyjątkowo delikatną skórą- wszystko go podrażnia- więc na co dzień po kąpieli używamy kremu do buzi Lipobase, taki dla alergików, i Emolium do kąpieli (odpowiednik Oilatum, tylko niższy koszt, bo niecałe 25 zł). Do pupy krem Nivea przeciw odparzeniom, 2-3 razy miał odparzenia to wtedy Sudocrem. Jak dziecko nie ma problemów skórnych, to wystarczy żel do kąpieli (dobrze jak od razu umyje włoski) i ew. oliwka. Ogólnie polecam Nivea, bo sama też lubię. Na pewno nie polecam oliwki w żelu- moje dziecko miało po niej wysypkę, a na kafe widziałam więcej takich opinii. Z apteki jeszcze wodę morską do noska- świetna i potrzebna zwłaszcza w sezonie grzewczym i przy katarku, a ja sama w ciąży używałam. Termometr, odciągacz katarku, jakiś lek przeciwgorączkowy czy przeciwbólowy- na Paracetamol mamy uczulenie, używam w razie potrzeby Nurofenu. Od początku mieliśmy Octanisept- świetny środek, używałam go do pielęgnacji kikuta pępka i został na stałe w domowej apteczce, przydawał się nie raz dla reszty domowników. Gaziki jałowe do pępka. W aptece kupisz też podkłady do przewijania, jednorazowe, ale to i w drogeriach są- ja nie miałam na początku przewijaka, teraz podkłady sprawdzają się u babci. W Rossmanie są malutkie próbki kosmetyków- jak nie jesteś pewna czy coś wypali, może zacznij od takich mini opakowań?