Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikkkkaaaa

pomożecie w zakresie kosmetyki???

Polecane posty

Gość kikkkkaaaa

pozadawać mogę kilka pytań? mam pewne wątpliwości i nie wiem jak je rozwiązać

Gość to pytaj ...
:)

Gość kikkkkaaaa
1.jak mam cerę z trądzikiem to jaki peeling mogę robić? 2.czym mogę usunąć przebarwienie które zrobiło mi sie na brzuchu 3.czy solarium poprawi stan mojej skóry jak mam ropne krosty? 4.mam strasznie suche ręce. co z nimi robić? krem,ale jaki?

Gość awsdrftgh
1. enzymatyczny, na pewno nie z drobinkami jakimiś 3. chwilowo może tak, potem - pogorszy

Gość odpowiem to co wiem
1.jak mam cerę z trądzikiem to jaki peeling mogę robić? j.w. enzymatyczny, by nie rozniesc sobie po twarzy bakterii, ja bym ci polecila glinki jesli masz cere tlusta, dermaglin ma taka glinke/peeling bez zadnych drobinek, warto wyprobowac 2.czym mogę usunąć przebarwienie które zrobiło mi sie na brzuchu zalezy jakie to przebarwienie. z domowych sposobow to ogorek ma wlasciwosci rozjasniajace, natomiast rob regularnie peelingi by zluszczac naskorek to sie odsloni zdrowa skora. 3.czy solarium poprawi stan mojej skóry jak mam ropne krosty? solarium nigdy nie jest dobre dla skory, szczegolnie dla chorej skory. odradzam kazdemu! 4.mam strasznie suche ręce. co z nimi robić? krem,ale jaki? stosuj mocno nawilzajace, natluszczajace, na noc gruba warstwa i w rekawiczki. staraj sie unikac w skladzie kremow silikonow oraz pochodnych ropy bo one daja efekt jednorazowy, natomiast na dluzsza mete bardzo wysuszaja skore. wyeliminuj w miare mozliwosci czynnik wysuszajacy. moze uzywasz mydla ktore cie tak podraznia i tak skora reaguje? jesli masz jakiekolwiek watpliwosci, to zawsze w przypadku cery konsultacje dermatologiczne sa wskazane.

1.Jeżeli trądzik aktywny- peeling enzymatyczny. Jeśli nie ma zmian ropnych możesz stosować enzymatyczny lub drobnoziarnisty. 2.Preparaty złuszczające, retinoidy, mikrodermabrazja, laser, IPL, peelingi chemiczne: medyczne lub kosmetyczne, roll cit. 3.Nie. Warstwa rogowa ulegnie zgrubieniu co uniemożliwi proces złuszczania na poziomie komórkowym 4.Preparaty z mocznikiem, odżywcze, nawilżające, parafina, kwasy.