Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała_oo

Jodi Picoult "Jesień cudów"

Polecane posty

Zapraszam do dyskusji. Interesują mnie wasze opinie na temat tej książki i interpretacja zakończenia. Mnie ona urzekła, ale zakończenia przyznam szczerze nie rozumiem.

Gość też nieduża gg;)
Tej akurat nie czytałam. Z powieściJody Picoult najbardziej podobaly mi się: "Świadectwo prawdy", "Bez mojej zgody", "Krucha jak lód".

Super, że ktoś odpisał.:) "Krucha jak lód" jeszcze przede mną. Aktualnie czytam "Przemianę". A najbardziej jak dotąd spodobała mi się powieść "Świadectwo prawdy". Czytałam również "Bez jej zgody" i "Dziesiąty krąg". Jestem totalną fanką Jodi Picoult.

Witam. Nie chce zakladac kolejnych watkow, wiec zapytam tutaj :-) czytam ksiazke " W naszym domu'", dopiero zaczelam , nie jestem jeszcze nawet na 200 stronie, a juz dawno sie domyslilam co sie stalo z Jess...wiem, ze to nie jest powiesc kryminalna, ze dotyka waznego tematu i relacji miedzyludzkich i na tym trzeba sie skupic, ale tak sie zastanawiam, czy ksiazka mnie jeszcze zaskoczy? dlaczego rozwiazanie zagadki smierci Jess pojawia sie tak szybko (no, moze sie nie pojawia, ale z tej garsci faktow mozna je latwo wydedukowac) ksiazke zamierzam przeczytac do konca (jest to moja pierwsza ksiazka tej autorki), bo bardzo mnie wciagnela, ale dlaczego cos co powinno wyjsc pod koniec ksiazki pojawia sie na poczatku? chyba, ze sie myle i smierc Jess nie byla nieszczesliwym wypadkiem tak jak mi sie wydaje pozdrawiam

Widzę, że jeszcze sporo tytułów przede mną. Ja czytałam: "Dziewiętnaście minut". "Zagubiona przeszłość", "Jak z obrazka" i aktualnie czytam "Tam gdzie Ty". Wszystkie mi się podobały- choć moim faworytem jest "Jak z obrazka". Bardzo dużo pozytywnych opinii ma tytuł "Bez mojej zgody", więc to będzie następna pozycja tej autorki, którą mam zamiar przeczytać.

a czy ktos sie orientuje czy jakies inne wydawnictwo niz Pruszynski i S-ka wydalo jej ksiazki w pl? zamierzam sobie kupic kilka ksiazek, ale czy znajde Jodi Picoult w twardej oprawie? w grubych ksiazkach z miekka oprawa niszcza sie szybko grzbiety i okladki jestem w polowie ksiazki, przeczytaly ja przede mna dwie osoby, a ksiazka ma juz lekko podniszona okladke wlasnie przez to ze sie gnie :-O

Sporo już przeczytałam i jeszcze dużo przede mną pozycji tej autorki. Jak dotąd jeszcze żadna z jej powieści mnie nie znudziła. Bardzo wzruszyła mnie "Krucha jak lód". Ogólnie jest świetną pisarką, tylko nie można czytać jej książek jednej po drugiej. Trzeba zrobić sobie oddech.