Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nastawiona pozytywnie

test owulacyjny a ciąża

Polecane posty

witam Was serdecznie, Może któraś wie jak zinterpretować taki wynik lub posiada doświadczenie w tym temacie. Stosuje testy owulacyjne juz 5 cykl, stosuje naprzemian paskowe i na ślinę. W tym cyklu owulacja miała miejsce 10 dniu cyklu (mam cykle 25-dniowe) - objawiła sie silnym bólem jajnika i podburza. Z ciekawości wykonałam test na ślinę po upływie 9 dni od owulacji i wynik wyszedł pozytywny (struktura choinek nakladających sie na siebie), dla porównania wykonałam test również paskowy - wyszły 2 kreski, druga nieco slabsza od testowej. Test ciążowy nagatywny. Piersi mam bardzo bolące i delikatny ból podbrzusza, @ spodziewam się za 4 dni. Jesli macie jakieś pojęcie w tym temacie proszę o przedstawienie swojego stanowiska, bardzo chętnie sie z nim zapoznam!

Gość mnie test owulacyjny paskowy
wyszedł pozytywny, gdy byłam w ciąży druga kreska na teście była jeszcze mocniejsza niż testowa, a gdy testowałam by sprawdzać owulację druga kreska zawsze była dużo jaśniejsza od testowej jest zasada, że: test owulacyjny w ciąży zawsze wychodzi pozytywny, ale nie zawsze pozytywny test owulacyjny oznacza ciążę ;)

no właśnie naczytałam sie na ten temat sporo i właściwie do żadnych wniosków nie doszłam :) jedne kobiety piszą, że test owulacyjny wskazał kreske testową jaśniejszą, inne, że taką samą lub mocniejszą i u jednych i drugich po czasie w większosci przypadków wyszła ciąża. Mogłabym poczekac do dnia spodziewanej @, ale jestem niecierpliwa :) Dziwi mnie jednak bardziej utrzymujący sie wynik pozytywny na tescie na ślinę. Z drugiej strony nie chce sie nakręcać, bo rozczarownie nie jest niczym przyjemnym...

Gość mnie test owulacyjny paskowy
ja wiem, że druga kreska w przypadku ciąży musi być co najmniej tak samo intensywna jak testowa u mnie była jeszcze ciemniejsza;) z tym, że ja wcześniej robiłam jeszcze test ciążowy paskowy, który pokazał ciążę (11 dni po owulacji) a 4 dni, to nie wieczność;) możesz iść zrobić test z krwi powodzenia:)

postaram sie poskromić swoją niecierpliwość i spokojnie poczekać, dzięki za rade :) p.s. powiem szczerze, nigdy jeszcze nie brałam udziału na żadnym forum, ale widzę, że warto!