Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona Anita

gastroskopia-kto miał to badanie. pomocy!

Polecane posty

Gość przerażona Anita

na jutro mam się zgłosić na gastroskopię i strasznie się boję i chciałam zapytać osób które mają to za sobą jak to jest, czy to boli? czy jest niedobrze i rzuca na wymioty?

Gość przerażona Anita
błagam pomóżcie wesprzyjcie mnie...

Gość przelot_em
Nie bój się, da się przezyć. To tylko kilka min. Znieczulają przełyk żebyś nie miała odruchów wymiotnych. Jak trafisz na dobrego fachowca wszystko pójdzie sprawnie. Wyluzuj się, jak będziesz rozpręzona pójdzie szybciej.

Gość przerażona Anita
naprawdę znieczulają przełyk? to mnie cieszy. mówisz że to tylko kilka minut? już się bałam że dłużej

Gość przerażona Anita
ja cierpię na emetofobię i dlatego się tak boję tego badania

Gość dokładnie Anitko
najwazniejszy jest spokój. im mniej będziesz spięta w tym dosłownym znaczeniu tego słowa, będzie lepiej. znieczulą ci przełyk i w zasadzie nic nie powinnas czuć w gardle. spokojnie da się przezyć. zoabaczysz że potem będziesz sama śmiała się ze swoich obaw. ale rozumiem. ja miałem coś o wiele gorszego bo mnie to robiono w... płucach... i też byłem bardzo spięty i bojący się a teraz się usmiecham ze swoich obaw. oczywiście że to nic przyjemnego ale naprawde nie jest takie straszne jak się wydaje. uśmiechnij się :)

Gość bleees
ja miałam i powiem jedno : NIGDY WIECEJ:-( tak obrzydliwego badania nie miałam w całym swoim zyciu. Czy boli? Nie boli odrazu ci mowie ale jest to tak okropne uczucie ze ja wiecej gasttroskopi nie zrobie. Zeby ci blizesz przyblizyc na czym to polega to wsadz sobie palca do gardła i własnie takie jest badanie.

Gość odpowiadam.............
owszem,znieczulaja przełyk,ale odruch wymiotny i tak na pewno będzie...nie jest to przyjemne badanie,ale da sie przezyć

Gość nie bój się ....
Nie bój się, da się przeżyć. Do przyjemnych nie należy ale robią je nawet dzieciom jeśli zachodzi potrzeba. Boleć nie boli bo znieczulają - tylko jest taki odruch wymiotny i się odbija powietrzem. Anitka dasz radę - przez to się przechodzi. I nie trwa to aż tak długo, raczej lekarze się spieszą. A potem to już ulga, że po wszystkim. Dasz radę. Nastaw się pozytywnie i nim się obejrzysz będzie po wszystkim. Powodzenia :)

Gość bleees
dokładnie Anitko, co ty mowisz??mimo ze mialam popsikany przełyk to i tak czułam przez całe zabieg ze chce wymiotować. Jak sobie rpzypomne to az ciary mam na plecach

Gość przerażona Anita
bardzo wam dziękuję za wszystkie wasze opinie

Gość dokładnie Anitko
to źle ci znieczulono. jak dobrze znieczula to się niczego nie czuje. ja nawet nie zauważyłem momentu jak wjechał lekarz z tą rura przez gardło.

Gość gettatataf
Ja miałąm robione, znieczulili mi przełyk takjim psikadłem, w ogóle nie było to takie straszne jak pisali w necie, ja nie miałąm żadnych wymiotów, nic, pamiętaj żeby oddychać równomiernie i spokojnie. Ja tam lepiej wspominma ta gastroskopie niz np wyrywanie zęba ze znieczuleniem.