Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podzielmy się przepisami

sekretne przepisy naszych mam - niech ujrzą światło dzienne!!

Polecane posty

Gość podzielmy się przepisami

Co o tym myślicie?? Która z was podzieli sie sekretnymi przepisami rodzinnymi?? U mnie w rodzinie nie ma nic takiego szczególnego. ale np, kiedy ostatnio zrobiłam pierogi i mąż zaprosil kumpla z pracy, ten wpadł w zachwyt i stwierdził ze były zajeb...., ze jego mama nigdy w życiu takich super pierogów nie zrobiła. A ja po prostu daję duuużo pieprzy czarnego i ziołowego. sera białego tez nie żałuję, a ceblka wyłącznie na margarynie smażona, nie na oleju. wrzucajcie swoje sekrety;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ekstra wygląda ,,,,,
ohyda - na margarynie:p i po co pieprz ziołowy,,,,,bleeeee:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rdxfcvghjbnkm
dużo pieprzu, a nie pieprzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podzielmy się przepisami
A ja po prostu daję duuużo pieprzy czarnego i ziołowego--> miało być dużo pieprzu czarnego i ziołowego, literówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja wam powiem zeee
u mnie dodaje sie majeranku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margaryna fuj
masełko zdrowe i pachnie. Ps: to już ten olej zdrowszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szmmuu
jak to maja byc sekrety wypu "jak smazyc, to tylko na margarynie" to hmmm ;) ja pamietam z czaswo dziecinstwa stwierdzenia "jak przyprawiac, to tylko jarzynka" ;) ale raczej nie sprzedawalabym tego, jako sekretnego przepisu mojej (ty akurat) babci, ale wziela pod uwage fakt, ze w niegdysiejszych czasach ktolowal brak towaru oraz wiedzy o zdrowotnosci poszczegolnych kulinarnych codow techniki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teraz
teraz za to panowanie w krolowaniu przejal brak slownikow:P zamiast sie tak podniecac stosowaniem przez niektorych jarzynek czy margaryn znies sobie embargo na slownik:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szmmuu
na podniecona to ty raczej wygladasz i nie rozrozniasz braku slownika od poprzestawianych liter z pospiechu i niedbalosci :D ale nich ci tam bedzie, jak chcesz, to moze byc ze wygralas ;) a teraz podziel sie jakims sekretem, nie daj sie prosic ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vgjhbknm,
w tych słowach gdzie są one przestawione? -wypu -ktolowal -codow ( to szczególnie) :o ogólnie cały tekst jest ciekawie napisany :p:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szmmuu
caly tekst jest napisany niedbale i wcale sie od tego nie wymiguje. ;) ale to nie czyni moich spostrzezen blednymi ;) nie zlosc sie :) 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szmmuu
* typu (w zamiast t) * krolowal (t zamiast r) * cudow (tu ci dam satysfakcje nakrycia mnie na ! ortografie ! (czyt. gratuluje spostrzegawczosci i pedanterii) a teraz opowiadaj o swoich sekretach rodzinnego gotowania :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja mamuśka zawsze robiła
pyszny barszcz na domowym zakwasie (buraczki + czosnek + skórka z chleba), gotowała barszcz na kości ze schabu, marchewka, pietruszka, buraki i na końcu ten zakwas i barszcz zabielała śmietaną, taki podawała z ziemniakami ;) Normalnie pycha, lepszy niż czysty z uszkami :p Poza tym pamiętam wigilijną zupę grzybową na zakwasie, z tym że nie wiem jak to robiła dokładnie ale przypominało to coś między grzybową a żurkiem więc pewnie była ona robiona na zakwasie na żur ale była wyśmienita, nigdy nie zapomnę jej smaku i nie mogłam się jej doczekać na wigilie. Jeśli ktoś będzie chętny to mogę podpytać mamy w poniedziałek i podam przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość I do przetworów,,,,,,,,,,,,,,,
podnoszę,bo ciekawy temat;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×