Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkoncu bede mama :))))

MAM WADE ZASTAWEK W SERCU, czy musze rodzic sn? czy lepsze bedzie dla mnie cc?

Polecane posty

j.w.t

Gość na to pytanie
powinien po pierwsze odpowiedzieć twój kardiolog a potem jego opinię uwzględni ginekolog.

wlasnie o to chodzi ze jestem w 7 miesiacu ciazy, plec okreslona - dziewczynka, a moj kardiolog powiedzial mi ze "mam wybrac"? jak do cholery mam wybrac? wole znieczulenie i sn, jasne ale jak mam wykitowac na stole to chce cc. niestety innego lekarza nie ma w mojej okolicy... ginekolog powiedzial mi "jesli kardiolog uwaza bez roznicy to niech wezmie pani cc mniej bolu i problemu" i jestem w ktopce a porod juz za 2 miesiace

koleżance lekarz zabronił cc ale przy trachykardii bo stwierdził że organizm tego nie wytrzyma nie wiem jak jest przy zastawkach, ale jak masz sama wybrać to niech ci wystawi że możesz sn ale musisz mieć znieczulenie :)

niby bez roznicy dla nich wszystko jedno, ale jak wszystko jedno skoro lecze sie od 3 r.ż. na wade zastawkowa, zawsze mialam zwolnienie z wf, bo nie moge cwiczyc, wymeczac sie a tu ci kardiolog powie ze beez roznicy. chce po prostu byc mama dla mojego dziecka a nie zostawic je po porodzie, mam takie snu ze umieram przez porods sn ze juz jestem w stanie zgodzic sie na cesarke. strach a to wszystko przez niedouczonych lekarzy

wiesz cc to też ryzyko dla serca ja bym na twoim miejscu pokonsultowała to chociażby telefonicznie z innymi kardiologami co oni o tym myślą ja mam przesunięte siatkówki w oczach też zwolnienie z wf całe życie, ze sportów to az mi było wolo biegać i na basen chodzić a jak doszło do ciąży to też usłyszałam że jak wole to wybrałam sn i wzrok nie dość że się nie pogorszył to poprawił ale oczy to nie serce podzwoń może po oddziałach kardiologicznych i popytaj

wiesz co ja dodatkowo boje sie tego ze wyniore sn, bo jest mi to jakos blizsze, nie wiem. no. nie wazne. wybiore sn i jak zacznie sie rozwarcie, dziecko wejdzie gleboko w drogi rodne a kardiolog podczas akcji porodowej stwierdzi trzeba robic cc to wtedy dziecko wyrywane juz z drug rodnych nie bedzie mialo za fajnie. (przy porodzie bedzie obecny kardiolog) mowisz ze wybrac sn ?

Gość ja mam zwezenie zastawki
plucnej,tez mialam zwolnienie z cwiczen wysilkowych na w-fie,a mimo tego,bez uszczerbku dla serca urodzilam dwoje dzieci sn.

Gość kup sobie dobrze dobrany
"Metody prowadzenia porodu Na około 3-4 tygodnie przed planowanym porodem chora zostaje przyjęta do szpitala. Podlega ścisłej ochronie położnika i kardiologa. Jeżeli nie występują wskazania kardiologiczne do cesarskiego cięcia, większość porodów odbywa się siłami natury." http://www.ciazowy.pl/artykul,ciaza-u-kobiet-z-chorobami-serca,61,1.html

to dobrze bo boje sie cc i potem tych skutków... wole sn i do tego znieczulenie jakos tak lepiej mimo ze bol podobno okropny, dzieki dziewczyny. w taki razie wybiore sn ze znieczuleniem i jakby cos sie dzialo niech odrazu robia cc

Gość sercowka z doswiadczeniem
zalezy jaka to wada, niedomykalność? przeciwwskazaniem jest wysiłek? to kochana jak najbardziej nie sn, jaki kardiolog Cię prowadzi i do jakiego gina chodzisz? moj powiedzial jasno jak nie bedzie zaswiadczenia, ze moge sn to on nie bedzie ryzykowal, poza tym w szpitalu przy porodzie byl kardiolog, robili mi tez przed porodem komplet badan. Twoj kardiolog do ktorego chodzisz to nie wyrocznia, powinna byc konsultacja z tym w szpitalu w ktorym rodzisz, on powinien cie obejrzec i byc na dyzurze jak bedziesz rodzic.

Gość Ja bym wybrala cc
Moze jestem egoistką ale kocham swoje serce (mam niedomykanie sie i migotanie zastawek połączone z arytmią) i nie chcialabym by przestalo bic. Juz ciaza byla dla mnie koszmarem (nie zdecydowalam sie na nią swiadomie) z powodu koniecznosci odstawienia lekow. Kiedy moj ginekolog powiedzial ze on nie widzi wskazan do cc a sn jest lepsze dla dziecka to sie rozplakalam po wyjsciu z gabinetu. Na szczescie poszlam do 3 kardiologow i kazdy dal mi pozytywną opinie dla cc. Nic mnie nie bolało, moglam smigac pod prysznic, do bufetu a blizna jest calkowicie niewidoczna :). Jesli mialabym porod sn to nie wiem czy siedzialabym teraz w domu i pisala ten post.