Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdgdgd23

Tabletki anty. po cesarce - ktore brała ? i kiedy zaczeła?

Polecane posty

Gość gdgdgd23

dziewczyny mam pytanie wczoraj moj M był u mojego gina po tabletki dla mnie i niestety nie dopytał kiedy powinnam przyjąć pierwszą tabletkę :( nie potrafi mi też powiedzieć czy po pierwszym opakowaniu powinnam zrobić przerwe :( dodam że karmie, cesarkwe miałam 2 tyg. temu a mo gin od dziś jest na urlopie i nie moge się do niego dodzwonić :((((((

Gość a jakie anty
dostałaś? Cerazette czy Azalię?

Gość gdgdgd23
Azalie

Gość gdgdgd23
coś słyszałam ze pierwsza tabl. do 3 tygodni po :/

Gość ja na cilest
ja co prawda cilest biore, ale zalecenie mialam w pierwszym dniu okresu pierwsza tabletka i potem po wybraniu 7 dni przerwy, pozniej 21 tabletek, 7 dni przerwy i tak w kolo na okolo, czyli tak samo jak przed ciaza...

Gość gdgdgd23
wiem już chyba wszystko , tylko nie mam pojęcia kiedy wziąść pierwsza tabletkę

Gość znalazłam takie info
"W jakim czasie po porodzie można rozpocząć ponowne stosowanie tabletek hormonalnych? Pigułki można stosować dopiero po 2-3 prawidłowych cyklach miesięcznych. Jednak jeżeli karmisz dziecko piersią powinnaś stosować pigułki gestagenne (karmienie jest przeciwwskazaniem do typowej antykoncepcji hormonalnej). Nie zapominaj też, że decyzja o włączeniu hormonów zależy od twojego ginekologa i niekiedy może on uznać, że jest jeszcze zbyt wcześnie na antykoncepcję hormonalną i zalecić ci inną metodę. " Myślę więc że powinnaś się skontaktować ze swoim ginem i dopytać od kiedy możesz zacząć stosować anty które ci zapisał. W sumie to przed rozpoczęciem współżycia powinnaś po połogu iść na kontrolę więc możesz wówczas się dowiedzieć.

poszlam na kontrole 6 tyg po ,zapisala mi cerazette od razu wykupilam i od razu wzielam pierwszą tabl sorry że tak piszę ale trzymam dziecko na ręku .

Gość znalazłam takie info
no po połogu to rozumiem ale co za gin wypisuje receptę po 2 tyg, i to bez zobaczenia kobiety na oczy?

Dokładnie tabletki przyjmujesz po połogu czyli te 4-6 tyg po porodzie lekarz dziwny zapisuje tabletki 2 tyg po porodzie to chyba normalne że jeszcze nie będziecie się kochać ,po 6 tyg powinien ciebie zbadać i wtedy jest czas na przepisanie tab i rozpoczęcie antykoncepcji .