Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona kijanka

Ludziom się w dupach przewraca z powodu dzieci!!!!

Polecane posty

Gość wkurzona kijanka

Moja znajoma zaprosiła nas ostatnio na imprezę z okazji poznania płci dziecka. Taki nowy zwyczaj, przywiozła go ze Stanów. Dostaliśmy nawet specjalne papierowe zaproszenie w kształcie wózka. No ładne, ale ludzie już nie mają na co pieniędzy wydawać. Oni zawsze robią jakieś imprezy, a wszystko takie ładne u nich, takie dopasowane, że aż się coś robi normalnie!!! No ale oni to bogacze są, więc mogą sobie pozwolić. Nie rozumiem po co ta impreza, chyba nie pójdziemy, bo pewnie jeszcze jakiś prezent trzeba na to dać a u nas z kasą kruchą. Zresztą nie wiem jak to ma wyglądać ani nic!!!

Gość o kutwaaaa
ale suchar

no dokładnie w dupach się przewraca tak samo jak 4 imprezy w tyg w figloraju jakbym nie miała co robić w tyg tylko latać na kinder bale

Gość szmmuu
ale dlaczego jestes taka wkurzona? czujesz niedowlad w znajomosci obyczajow, wlasnej zasobnosci? nie podoba ci sie, to nie marnuj na to czasu i energii, i po prostu nie idz :) albo idz i sie przekonasz o co w tym chodzi.

Gość szmmuu
te imprezy nie sa dlatego, ze sie ludziom w zadach przewraca z powodu dzieci, tylko dlatego, ze wielkim parciem wkroczyly na polskie drogi zachodnie, komercyjne obyczaje i co gorliwsi polacy leca do tego jak muchy do miodu, bo teraz czuja sie en par ze swiatem rodem z telewizji (zachodniej), a nie juz jakies biedne polaczki ;)

Gość wkurzona kijanka
Znajoma trochę nam opowiedziała o co w tym chodzi. Według niej jest to impreza taka jak baby shower(znowu jakieś wymysły!!) na której jest jedzenie, jakieś gry i zabawy a głównym punktem programu jest oznajmienie jakiej płci będzie dziecko. Robi się to poprzez np. pokrojenie tortu albo wypuszczenie balonów. No idiotyzm totalny!!!

Gość o kutwaaaa
dziecko jeszcze się nie urodziło, a już imprezy? to jakos mi tak źle wróży, może jestem przesądna ale bez przesady

na prawdę organizuje taką impreZe :O współczuje znajomych to wyobraź sobie impreze z okazji narodzin :O

Gość wkurzona kijanka
Ten jej facet asystuje jej we wszystkim!!! Oni są tacy światowi, jeżdżą po świecie i jak mówią czerpią z różnych tradycji, jeszcze oboje są ateistami!!! No i kasy mają w cholerę to mogą się bawić.

Gość 6790-
nie tylko z powodu dzieci im się w głowach przewraca głównie z powodu kasy

Czego to już ludzie nie wymyślą :o jeszcze trochę i będą imprezy z powodu pozytywnego testu :p albo urodziny zarodka co miesiąc :p

Gość wkurzona kijanka
Ona jest zawsze taka układna, perfekcyjna pani domu kurwa!!! Zawsze jak przychodzimy tam to oni odwaleni jak z jakiegoś Voguea, zawsze jakieś ciasto, kawa w filiżance pewnie za 200 zł!!! Zawsze chcą się pokazać, jacy to oni szczęśliwi i światwi!!!

Wyczuwam tutaj nutkę zazdrości. ;) A gender party czy jakoś tak są bardzo fajne. Twoja znajoma rzeczywiście musi być dosyć dobrze zaznajomiona z trendami, bo to jest nowość nawet w Stanach. ;) Takie przyjęcia są bardzo miłe, przyjaciele i rodzina spotykają się z parą, którą lubią(ciekawe czemu dostałaś zaproszenie?), a która spodziewa się dziecka. Przeważnie jest jakiś bufet tematyczny z różnymi przekąskami i słodkościami, jakieś fajne dekoracje. Oczywiście wszystko jest słodkie i z motywem dziecięcym. Często są też drużyny, kto jest za tym, że to jest chłopak a kto że dziewczyna. Czasem właśnie są jakieś zabawy i konkursy, wymyśla się imiona dla dziecka. No i punktem kulminacyjnym jest ogłoszenie płci dziecka. Pomysły na to są różne, ja najczęściej widziałam pokrojenie tortu, który w środku był albo niebieski albo różowy. Prezentów nie trzeba przynosić nie martw się. :P

Gość wkurzona kijanka
Tithiel86 nikomu nie zazdroszczę!!! Ty pewnie jesteś taka sama jak ona!!! Wielkie paniusie się znalazły!!! Phi!

Gość takajednapiegowata
ojjjj chyba jednak zazdrosc hi hi

Gość psychiczna kafezdzira
takie mądre zdanie jest, że przyjaciel to nie ten, który wspiera cię w najgorszych chwilach a ten, co cieszy się z tobą z twoich radości. Proponuję posadzić dupę w domu i nie iść bo zdaje się, że "gender party" to tutaj najmniejszy problem :o 🖐️

Gość wkurzona kijanka
Widzę, że same paniusie tutaj siedzą!!! Perfekcyjne panie domu się znalazły!!

Gość dr. NO
nie połapaliście się jeszcze o co biega ? prosta piłka, kolejna okazja obok integracji aby wypić a kto pod stołem zaśnie i się posika to znowu cała wieś będzie gawędzić :)

Z tego co wiem to takie imprezy są bezalkoholowe, albo co najwyżej z jakimś winkiem czy innym słabszym alkoholem.