Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beataa......

Czerwona i Bardzo swędząca pochwa od czego?

Polecane posty

Gość Beataa......

Jak w pytaniu.Dziewczyny ratujcie bo OSZALEJE!!!!!:(:(

Gość Beataa......
Kurczę właśnie nie tylko bardzo swędzi i jest czerwona

Gość buziaczkipl
kup sobie plyn do higiny intymnej z kwasem mlekowym mozesz tez smarowac 2-3 razy dziennie kefirem kup clotrimazolum w aptece - masc do stosow. zewnetrznego i tatum rosa do plukanek za 2-3 dni jak nie przejdzie to idź do lekarza

ja tez mysle ze to grzybica. nie tylko moze byc od seksu bez zabezpieczenia .moze to tez byc od zlej higieny .wejdz w gogle i poczytaj

Gość Beataa......
Spuchnięta może trochę:( Uprawiałam sex bez zabezpieczenia(staramy się o dzidziusia) Kurczę stosuję płyt PLIVAfem F. Strasznieeee swedzi:(

Gość wystarczy kupic....
clotrimazolum bez recepty - okolo 3 zl Jesli to grzybica powinno pomoc

Gość Na 100% grzybicę załapałaś
Złej albo wręcz przeciwnie-zbyt przesadnej higieny.Albo brałaś antybiotyk?Jedna dziewczyna dobrze poradziła co masz kupić.Z płynów mogę polecić AA ja jak załapałam w ciąży to mi pomagał.

teraz mysle ze to na 100% grzybica.mialam tak niedawno .jak zaczelam sie drapac to myslalam ze zwariuje ... smarowalam kremem nivea(wiem ze to nie na grzybice! ALE pomagalo bo AZ tak nie swedzialo !). minela po 2 tyg tzn pierwszy tydzien byl uciazliwy a drugi juz o wiele lzejszy .

Gość Beataa......
clotrimazolum mi nie pomaga:(:(:(:(:( Już całe opakowanie wysparowałam może spróbuje z kremem nivea

Najlepiej wybierz się do ginekologa bo jak staracie się o dziecko bo musisz być zdrowa.Przepisze ci globulki i się wyleczysz bo domowymi sposobami nie do końca może przejść.

Krem nivea nic ci nie pomoże.Załagodzi ewentualnie na chwilę swędzenie.A grzybica będzie się pogłębiać.

Gość ja się trzymam tej rozpiski
do gina i to raz dwa.

Gość Beataa......
a myślicie ze moze to sie przemienic w cos gorszego???:(

Gość buziaczkipl
a do gina to oczywiscie warto isc i sie wyleczyc, bo nieleczona grzybica niestety bedzie wracac

Gość Beataa......
A czytałam o provag stosował ktos?

Gość z zapytaniem
może to od antybiotyku moja koleżanka tak ma

Gość buziaczkipl
provag.. zel moze byc, ale w te tabletki to ja nie wierze... Jak to ma dzialac... bakterie z odbytu przechodza do pochwy... no super

Gość ja się trzymam tej rozpiski
no skutkiem stosowania antybiotyków jest czasem pojawienie się grzybicy wlaśnie.

Gość Beataa......
nie brałam zadnego antybiotyku od dwóch lat:) To zakupię ten tantum rosa a ille to mnie wiecej kosztuje? aha i jeszcze jedno pytanie czy moze to byc tym spowodowane ze ostatnio trzy razy zmieniałam plyn do hig in? teraz jak użyję PLIVAfem F to czuje ulge na jakis czas ale pozniej wraca:(:(:(:(:(

Gość buziaczkipl
od zmiany plynu to raczej nie... tatum rosa kup sobie ze dwie saszetki, jedna cos ok. 2 zl kosztuje

2 lyzeczki sody oczyszczonej i troszke wody przegotowanej.uzywaj do podmywania powinno pomoc a juz na pewno zmniejszyc pieczenie

Płyn plivafem f jest własnie od grzybicy. zamiast tantum rosa zastosuj abiofem bo tantum rosa wyplucze ci flore. jezeli starasz sie o dziecko to lepiej idz do lekarza bo pozniej bedzie ci sie to ciagnelo cala ciaze.

Gość póki co
Zastosuj nasiadówki z VAGOSANU (ziółka). Dosłownie nalej dużo naparu do miski usiadź wygodnie i siedź jak najdłużej, aż ustąpią dokuczliwe objawy. Miałam podobne objawy i wiem, że to pomaga.

Gość póki co
Możesz też robić z tych ziółek irygacje, po prostu ręką. Nie musisz zaraz kupować osprzętu do irygacji. To tak na marginesie.;) ;-)

Gość Beataa......
Bardzo dziękuję dziewczyny!!!!!! Jutro kupię tantum rosa i Vagosian i zastosuję a dzisiaj sodę i mój płyn kurcze nie wiem co jeszcze zrobic:(

Gość w sumie to u kobiet
źródło grzybicy jest w pochwie więc to jasne że maść stosowana zewn. nie pomoże. Dlatego stosuje się globulki dopochwowe. Mnie przy tym problemie pomogły globulki Clotrimazolum. Ale one są na receptę.

Dlatego do poniedziałku może poleczyć się czymś bez recepty-żeby nie zwariować, a na początku tygodnia- do lekarza