Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***wow***

podarunek dla przyszłej mamy

Polecane posty

Gość ***wow***

Dziewczyny potrzebuję pomocy. Bliscy znajomi "zaszli w ciążę", starali się o to długo więc radość dla nich i dla nas również jest ogromna. Zostaliśmy zaproszeni na delikatne opicie tego faktu, oczywiście z przyszłym tatusiem bo mamusia już nie może;) I tu moje pytanie, co kupić przyszłej mamie. Chyba dla prezent dla maluszka jest jeszcze zbyt wcześnie. Słyszałam , że w takiej sytuacji przynosi się coś na zachcianki tzn coś słodkiego i coś kwaśnego, czy to prawda? Jeśli nie proszę o propozycję co można podarować?

Gość ***wow***
proszę o pomoc

Gość uw
uważam,ze dla przyszlej mamy bardzo dobre są kosmetyki w stylu jakiegos fajnego balsamu, kremu do ciala :) dla dzidzi za wczesnie na prezenty a kobieta kocha kosmetyki :)

Gość srokowato
może słoik ogórków + czekoladki + jakiś kosmetyk

Gość srokowato
do wyboru, do koloru.nigdy nie wiadomo na co będzie mieć ochotę, he. a może jakaś fajna książka o ciąży i wychowaniu dziecka?

Gość ***wow***
dzięki dziewczyny Srokowato - już dwukrotnie spotkałam się z tym, że przyszła mama otrzymuje nietypowy zestaw - śledzie i czekoladki lub ogórki i czekoladki. Nie jestem jednak pewna czy to częsta praktyka. Kosmetyki to też dobry pomysł, przemyślę. jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to poproszę

Gość durny pomysl z tymi ogorkami
i czekolada. Tz. z jednej strony smieszny, ale jesli kobieta - co sie czesto zdarza- rzyga dalej niz widzi... sama pomysl. Ja bym urwala glowe takiej "dowcipnej" osobie jak bylam w pierwszym trymestrze.

Gość ***wow***
Dlatego pytam ponieważ nie jestem pewna czy to popularny zwyczaj. Mam jeszcze trochę czasu, może jeszcze ktoś się wypowie.

Gość ***wow***
nikt już nie pomoże?

Gość magdalena___30
to zależy jak dobrzy to znajomi ( czyt jak dobrze się znacie) bo z kosmetykami to różnie bywa...często uczulają itd itd....

Gość błagam tylko nie
dawaj niczego związanego z macierzyństwem. Ja się starałam o dziecko 2 lata a jak juz zaszłam to zaczęłam żałować bo dostawałam na kązdą okazję coś związanego z dzieckiem...jakby każdyu zapomniał że jestem też kobietą :(

Gość ***wow***
no tak ale to nie imieniny tylko opijanie tej super wiadomości więc chyba wypada nawiązać do tematu

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
ja też bym kupila jakąś fajna książke o ciązy czy cos w tym stylu...

Jak najbardziej książka - teraz są takie fajne albumy że ho ho:)Skoro to impreza z okazji ciąży to nawet wypada do niej nawiązać Dobrym pomysłem są też kosmetyki Moze jakiś dobry nawilzajacy balsam?Coś fajnego do kąpieli? JA np. dostałam fajna koszulkę "będę mamą" Pół ciąży śmigałam w niej:P

Gość zabawna koszulka ciazowa jest
fajnym pomyslem, jesli obdarowana jest na poczatku ciazy (czyt. nie zdazyla sama sobie nakupowac stosownych ubran).

Gość buziaczkipl
Fajna Z ciebie kolezanka. Ja dostawałam od znajomych czekoladki - na zaspokojenie zachcianek. Ale ucieszyłabym się tez właśnie z jakieś książki o ciąży, zabawnej koszulki... Krem na rozstępy to może lepiej nie, bo to za bardzo osobiste i takie przygnębiające trochę;-) Moze uda ci sie zalatwic jakies starsze wydania gazet o ciazy, bo te bieżące to z pewnością sama sobie kupuje.

Gość buziaczkipl
A ktos tu napisal o mydelkach pachnacy... no moze sie okazac, ze ma czesto wyspujace w ciazy wyczulenie na zapachy i bedzie klops. Mi sie to nie przytrafilo, ale np. moja kolezanka musiala kupowac mydla i proszki bezzapachowego bo nie byla w stanie zniesc zadnego zapachu.

Gość masakraaaa
Jestem za adalis - książka, album - jak najbardziej :) Z zabawnej koszulki też bym się ucieszyła - tego nigdy za wiele, bo w ciąży kobieta się częściej poci. Balsam nawilżający - zawsze na czasie: może być z AA jeśli obawiasz się uczulenia. Jakiś kubek, czy inny gadżet we wspomnianym stylu "będę mamą"..

Gość masakraaaa
I te starsze wydania gazet o ciąży czy dziecku - jakaś rozsądna pozycja typu "Dziecko" z archiwum.. Nie zgadzam się z "tylko nie kupuj nic związanego z ciążą, macierzyństwem". Właśnie wypada nawiązać, jak któraś napisała. Jeśli to "opijanie" tego faktu, to przecież o to chodzi.. ;) Nikt nie zapomni, że jesteś Kobietą, ale teraz nawet kosmetyków musisz używać innych albo z rozwagą. Nic już nie jest takie, jak przedtem :)

Gość gfe
ksiażka o rozwoju ciązy i o pielęgnacji maluszka - mnie tego bardzo brakowało