Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a wy jak tam

nie chce mi sie miec dziecka

Polecane posty

Gość a wy jak tam

mimo moich prawie 31 lat...macierzynstwo jest nudne,tak to mi wyglada...z drugiej strony moze lepiej urodzic aby do kogos na starosc gebe otworzyc

Gość palalalaka
heh ale masz dylematy :P

Gość a wy jak tam
najlepiej gdybym urodzila, dziecko nie plakalo, nie chorowalo, wyroslo szybko i juz by mialo 20 na karku a tak same problemy

Gość a wy jak tam
No dla mnie to teraz dylemat. Siedze wsrod dzieciatych kolezanek i w sumie zastanawiam sie czemu tak sie zachwycaja wlasnymi dziecmi. Ani to ciekawe ani uczace

Gość bxbvc
Wykazano zależność między wiekiem matki a częstością zespołu Downa u dzieci. U matek w wieku 20 lat ryzyko zespołu Downa u dziecka wynosi 1/1667; w wieku 30 lat 1/952; w wieku 35 lat 1/387; w wieku 40 lat 1/106; w wieku 45 lat 1/30; a u matek po 49 roku życia 1:11 urodzonych dzieci ma zespół Down to moze byc pomocne

Gość palalalaka
no to jak ci tak strasznie nie pasuje to sobie daruj macierzyństwo... a nie, potem będą kolejne dziecko z morza wyławiać

Gość Alicja 555
a aborcja ? ty nie chcesz, ale jak wpadniesz, to musisz

Gość a wy jak tam
juz mnie nie posadzaj o jakies morderstwa i lowienie cial

Gość Alicja 555
och, jest na etapie tvn :D

Gość palalalaka
nie posądzam cię... po prostu jeśli czujesz że macierzyństwo nie jest dla ciebie, to nie decyduj się na dziecko... tyle

Gość Alicja 555
20:10 [zgłoś do usunięcia] palalalaka no to jak ci tak strasznie nie pasuje to sobie daruj macierzyństwo... a nie, potem będą kolejne dziecko z morza wyławiać to kurva napisz normalnie pissdo

Gość a wy jak tam
ale ja wlasnie nie wiem. przeraza mnie to ze moje zastanawianie sie czy zdecydowac sie na macierzynstwo mozna porownac do decyzji jakie codziennie podejmuje w sklepie: typu wybrac ta sukienke czy tamta takie to wszystko plytkie

Gość mi tez sie nie chce
miec dzieci, wiec nie mam. na szczescie mamy takie czasy, ze juz sie o to nie czepiaja tak bardzo. A ryzyko zespolu Downa zalezy bardziej od wieku ojca a nie matki.

Gość duzo kobiet nie chce
mieć dzieci, to normalne. Tylko kiedys ie można się było przyznać, bo by zlinczowali. a teraz juz spoko, poza forumowymi szczekaczkami reszta świata da ci spokój ;)

Gość a wy jak tam
Tu juz nawet nie chodzi o to ze nie chce miec dzieci, tylko ze nie chce mi sie miec i rodzic dzieci.Sam proces noszenia ciazy wydaje mi sie byc stresujacym procesem. Jestes otoczona ludzmi ktorzy ciagle zadaja ci pytania, tesciowa truje ci dupe, kolezanki przezywaja. Ja taka jestem nieprzezywajaca. jakbym uordzila dziecko to nawet by mi sie nie chcialo opowiadac jak porod wyglladal a moje kolezanki opowiadaja ze szczegolami. Kazda matka tak ma...tak samo nie chcialoby m isie opowiadac ludziom ze moja corka juz umie liczyc, juz wstaje itd... jeszcze inni by pomysleli ze jestem wyrodna matka.

Gość palalalaka
no ja nie rozumiem po co się zmuszać, potem cierpisz i ty i dziecko...

Gość a wy jak tam
a po drugie musialabym ksztaltowac czyjas osobowosc dobre kilkanascie lat, jak praca w kopalni

Gość palalalaka
heh autorko... też tak mówiłam, do puki sama nie jestem w ciąży :P interesują mnie wszystkie kupy, kaszki i inne ząbkowania :P zaczęło się od połówkowego usg jak zobaczyłam dzieciaka już z głową, nogami, kręgosłupem :P tak mi się ciepło na sercu zrobiło i psychoza :P

Gość alicja 555
no wlasnie, nie jestes obiektywna. Masz to sie nim zajmij i nie sadz farmazonow, bo kto wie, czy ty nie pojdziesz na molo.

Gość kuliluli
co ty sie babo przejmujesz.nie chcesz miec dzieci to nie miej i tyle.nie ty pierwsza nie ostatnia i nie trzeba sie nad tym spuszczac na kafe

Gość palalalaka
Wiesz co, jeszcze nie mam, dopiero będę miała. Ale nigdy nie zrobiłabym czegoś takiego... prędzej sama bym skoczyła. A autorce mówię tylko żeby się dobrze zastanowiła... i jeśli ma wątpliwości to niech sobie kupi psa a nie dziecko.

Gość alicja 555
palalala ale ciebie zostawil facet jak sie dowiedzial!!!!!!!!!!!

Gość palalalaka
no to co... miałam usunąć, bo nas facet zostawił? Będę miała najładniejszą i najfajniejszą bąbelę na świecie :) już za miesiąc :)

Gość palalalaka
masz jeszcze czas ;P

Wątpię żeby to się zmieniło w ciągu najbliższych kilku lat. Nie mam instynktu. Nie kręcą mnie małe dzieci. Większe rozczulenie wzbudzają we mnie szczeniaczki.