Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paparapaabcd

seks dzien przed miesiaczka

Polecane posty

Gość paparapaabcd

Witam, ostatnio z moja partnerka kochałem się przed jej miesiączką bez zabezpieczenia, stosunek przerywany nie doszedłem w niej. dzień później miała miesiączkę która trwała kilka dni. po miesiączce nie uprawialiśmy już stosunku. Cykle ma 28 dniowe i zawsze takie są nigdy jej się nie przedłuża cykl nawet o dzień. Więc teoretycznie powinny być to chyba dni niepłodne przy tak długim cyklu dni płodne powinny zaczynać się koło 14 dnia cyklu prawda? Po jakimś tygodniu od stosunku zaczęła mieć wymioty które po 4 dniach ustały (tłumaczyliśmy to dużym stresem gdyż takowy miała w tamtym czasie) ale teraz ma bóle brzucha takie na znak zbliżającej się miesiączki. Sprawdziłem i w tym okresie powinna mieć owulacje więc to tłumaczymy tym. Ale ona nigdy takich bóli nie miała, dlatego zastanawiam się czy to nie przypadkiem ciąża? co myślicie? Czy podczas dni niepłodnych przy stałym niezmiennym cyklu 28 dniowym można zajść w ciąże?

Gość Perw w przelocie III
Nie, to nie ciąża. 😴

Gość paparapaabcd
ale czy te objawy nie są niepokojące?

Gość paparapaabcd
prosze odpiszcie bo strasznie sie denerwuje...

Gość paparapaabcd
czy moglby się ktoś jeszcze wypowiedziec?

Gość jejujeju:)
..... przed,w trakcie jak i po są niepłodne. są wyjątki owszem ale wiedzą to kobiety które codziennie prowadzą obserwacje własnego cyklu. teoretycznie nie ma ciąży, co do objawów - za szybko!. niech pójdzie się zbadać do lekarza. nie ma co panikować =)

Gość paparapaabcd
dzieki wielkie, ale latwo mowic nie panikuj :) panikowac bede az do zobaczenia 1 kreski na tescie

Gość Lek.Gin.Marian.P.
Proszę się nie stresować, z opisu wynika że ciąża jest mało prawdopodobna. Podczas owulacji mogą wystąpić bóle a nawet wymioty. Na ciąże takie objawy byłyby za wcześnie. W dniu spodziewanej miesiączki radzę wykonać domowy test płytkowy jeżeli takowa nie wystąpi.

Gość paparapaabcd
partnerka ma zamiar dzis zrobic test ciążowy domowy, jest juz 2 tyg po stosunku i jesli te objawy sa objawami ciążowymi to chyba wynikalo by z tego ze w organizmie musi byc duzo hormonu wykrywanego przez test prawda? dlatego mam nadzieje ze dzis wykaże jej brak.

Gość Lek.Gin.Marian.P.
Dwa tygodnie po stosunku z pewnością nie ma jeszcze objawów ciąży. Test może nie wykryć tak małej ciąży (jeżeli by była co jest wątpliwe).

Gość paparapaabcd
teraz mówi ze ma problem z wypróżnianiem, czy to też może być objaw? czy raczej jakaś choroba?

Gość paparapaabcd
Proszę o wypowiedzi bo martwię się czy to czasem nie ciąża... a jeśli z pewnością nie, to coś jej jest, tylko co...

Gość bleblejakisnick
Koleś, nie panikuj, takie objawy mogą być zwiastunem nawet głupiego zatrucia pokarmowego.

Gość paparapaabcd
teścik wyszedł negatywny.

Gość myszkamala
ile dni przed okresem sa nieplodne dni ?

Gość paparapaabcd
tak najpewniej to 3 przed i 3 po ale ogolnie to troche więcej ich jest teoretycznie tak kolo 7 przed i po. Ale to wszystko jest warunkowane tym ile trwa cykl miesięczny u kobiety i czy ma ona te cykle regularne

Gość MYSZKAMALA
A JAK NIE REGULARNIE MAM TO JAK TO JEST

Gość paparapaabcd
Musiala bys napisac jak jest dokladnie w Twoim przypadku

Gość MYSZKAMALA
moje cykle raz maja 30 dni raz 20 a przy zimie w zeszlym roku nawet 40

Gość paparapaabcd
to tutaj juz nie mozna byc pewnym niczego

Gość zabieserce
Tak powinny być to dni niepłodne więc nie powinniście się martwić. Ale w razie czego poleciłabym mikroskop owulacyjny np. Afrodyta. Jest tani a dziewczyna będzie wiedzieć na pewno kiedy ma dni niepłodne a kiedy nie

Gość JestemArek
Witam mam pytanie boje się o dziewczyne na poczatku stycznia mielem z nia stosunek przed 4 a teraz jest 27 i ona mi powiedziala ze jej sie pare dni juz spoznia miesiaczka nic jej nie jest nie wskazuje to ze jest w ciazy ale sie boje i tak prosze o pomoc nigdzie mi nie chca odpowiedziec mam 17 lat

Czasem to aż zal mi czytając. Zabezpieczajcie się proszę Was:) a metod nie szukajcie na forum,bo czasem niektórzy, to co wypisują to aż mi slow brak. Jak zaistnieje wątpliwość,ze metoda zawiodła to zawsze można zażyć jak najszybciej tabletkę "po".(to nie jest żadna tabletka wczesnoporonna!!!)A nie pytać tu czy można być w ciąży,skoro masz podejrzenia nie pytaj,zażyj a potem cierpliwie czekaj do miesiączki,jak nie ma jej w dniu spodziewanym zrób test.

"tak najpewniej to 3 przed i 3" Faktycznie jak dziewczyna będzie miała 6 dni okres to 3 dni po będzie bezpieczna,aż nie mogę czytać;/wypisujecie takie głupoty dziewczyny wierzą,a potem tylko z błotem mieszacie jak wpadnie a nie może mieć i szuka pomocy.

Gość zgadam się z wyżej
a jak czytam że 7 dni po miesiączce nawet moze być niepłodne to mi sie nóż w kieszeni otwiera (tak, nawet jak niektóre mają okres po 6,7 dni albo nawet 9), albo że przy 28 dniowych cyklach dni płodne zaczynają się 14 dnia. Zazwyczaj jest całkowicie na odwrót. I jeszcze rada dawana przez faceta który nie wie że obecność miesiączki po stosunku wyklucza ciążę i że po tygodniu nie mozna mieć objawów ciąży. Potem czytają inni takie głupoty i i się rodzą kolejne dzieci kafeterii.

Gość gość
Wolę wirtualny seks,korzystam z http://seks-telefon24.pl/ bo jest tanio i dyskretnie, fajne laski, napalone i robia wszysco co zapragnę

Gość gość
Ktoś chętny na erotyczne rozmowy ze śliczną, młodą kuszącą, prywatne ogłoszenie dla miłych facetów, którzy mają ochotę na sextelefon do finałku, tylko ty i ja, tu i teraz. Jestem Beata, moje focie i kontakt są na: http://sex-rozmowy.pl/beata_sex_telefon.html Mam niebanalną fantazję, podniecam głosem, dodaję ostrości pojękiwaniem, gwarantuję, że zalejesz sobie dłoń cieplutką spremą

Gość Cleo1976
Niestety, ludzie wciąż myślą kalendarzykiem, na czym cierpią prawdziwe metody naturalnej antykoncepcji.Dni niepłodne nie są ani 3 dni przed miesiączką, ani 3 dni po.Są wtedy, kiedy są.Jeżeli kobieta ma wszystkie cykle dłuższe niż 28 dni, to bez obserwacji można uznać za bezpieczne tylko 5 pierwszych dni cyklu (okresu).Jeśli trafiają się cykle krótsze-jedynie 3 dni.Co do pozostałej części cyklu, to trzeba na bieżąco obserwować.Na podstawie śluzu (mokry, przejrzysty, lub ciągnący się wskazuje na dni płodne-uczucie suchości lub gęsty, lepki śluz-na dni niepłodne) lub temperatury (na początku cyklu powinna być niższa, z reguły mniej niż 36,6; po owulacji lekko się podnosi).Można też dodatkowowykorzystywać testy z moczu lub śliny.Od 3 lub 4 dnia po prawidłowo wyznaczonej owulacji kobieta już nie zachodzi w ciążę.Miesiączka występuje zawsze 10-18 dni po owulacji.Dlatego współżycie "jeden dzień przed" prawidłowo wyznaczoną miesiączką NIE doprowadzi do ciąży.Trzy, pięć, a nawet siedem dni przed też nie.

Gość gość
jeśli chodzi o poprzedni post...nic dodać nic ująć. Szkoda że ludzie mylą kalendarzyk z npr...ja sama stosuję metodę objawowo-termiczną i ani razu się nie zawiodłam. pomagam sobie komputerem cyklu. Dzięki temu jestem pewna interpretacji.

Gość Cleo1976
Komputer cyklu to dobre rozwiązanie.Niestety, większość ludzi nawet nie wie, co to jest ani jak działa.Ich wiedza zatrzymała się na poziomie kalendarzyka i nawet jego nie potrafią używać w prawidłowy sposób.Prawidłowy wzór to: początek dni płodnych= cykl najkrótszy-21 dni, koniec-cykl najdłuższy-10 dni.A i tak sprawdza się tylko u kobiet o idealnie regularnych cyklach.Za to wierzą w kupę mitów.