Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marasss1992

Czy przedstawiać ją rodzicom?

Polecane posty

Gość Marasss1992

Siema. Marek jestem. Spotykam się ze pewną dziewczyną od 3 miesięcy. Nie spaliśmy ze sobą (ewentualnie pocałunki), jednak myślę że ta znajomość się rozwinie, chyba podświadomie chcemy czegoś więcej. jednak żadne z nas narazie nie ukazywało żadnego tam zaangażowania, no wiecie o co chodzi. Ale do sedna: obydwoje studiujemy na 1 roku na innych kierunkach, ale mamy jeden taki sam przedmiot z którym ona ma problem, a ja w miarę ogarniam materiał. I zaproponowałem, że mogę jej to wytłumaczyć. Ustawiliśmy się na jutro u mnie i moje pytanie brzmi: Czy przedstawiać ją rodzicom? Czy może wejść jak ze zwykłą kumpelą. Kurde no nie wiem, bo z jednej strony ona może się speszyć że ją przedstawiam, myślę że to takie oficjalne. Ale z drugiej strony, jak jej nie przedstawię to sobie może pomyśleć że ją olewam czy coś w ten deseń. To jak w końcu? Przedstawiać ją czy nie? Sorry, za tak chaotyczną wypowiedź, ale chyba wiecie o co chodzi.

Gość Marasss1992
HELP

Gość Tonny Cage
Daj sobie na wstrzymanie z jakims przedstawianiem. Wyluzuj malolat.

Gość SARA J PARKER
Ty tez masz dylematy:P

Gość Marasss1992
No ja pierdole, to naprawdę fajna dziewczyna, nie chcę czegoś spieprzyć to sie pytam, proste...

Gość fajny prezent
jasne, ze powinienes ja przedstawic:/ , bo: A. mieszkasz u rodzicow i to ich mieszkanie a nie jakas knajpa, ze moga wchodzic i wychodzic obcy ludzie. Przez szacunek do rodzicow (i do dziewczyny) powinienes ja przedstawic B. ona na pewno bedzie sie lepiej czula, jak ja przedstawisz - ja bym sie bala nawet wyjsc do toalety na siku, jakby mnie chlopak przeszmuglowal z przedpokoju do pokoju, jakby popelnial jakies przestepstwo...:/ zreszta co to za pytanie...co ty jestes, facet czy sierota?!

Gość fajny prezent
i jak sie boisz, ze bedzie "zbyt oficjalnie", to po prostu powiedz tak: "to jest Ania, bedziemy sie uczyc u mnie w pokoju do egzaminu" i tyle

Gość Marasss1992
Aha. Dzięki za dobrą porade:)

Gość Marasss1992
A muszę mówić co będziemy robić? Nie wystarczy samo "cześc, to jest Ania"?

Kulturalniej byłoby powiedzieć parę słów o niej, wyjdziesz na bardziej dorosłego - "to jest Ania - Aniu to są moi rodzice. Ania studiuje (powiedz co studiuje) na 1 roku".

Gość fajny prezent
wypadaloby, zebys powiedzial: po pierwsze rodzice sie uciesza, ze sie uczysz ( :P), po drugie nie beda ciekawi co robicie w pokoju i nie beda (przynajmniej nie powinni) zagladac czy podsluchiwac im bardziej przejrzysta i klarowna juz od samego poczatku bedzie ta sytuacja, tym bardziej komfortowo beda sie wszyscy czuli ( i dziewczyna i rodzice) - a Ty, jako niejako most miedzy rodzicami a ta dziewczyna powinienes o to zadbac i ona chyba nie jest wyjatkiem, ale kazda dziewczyna, obojetnie na jakim stopniu znajomosci chce sie czuc wazna i szanowana

Gość Marasss1992
Aha. Serdeczne dzięki za rady dziewczyny

Gość Marasss1992
a czy zrobic przed rodzicami pokazowke ? np. jak ona robi loda po mistrzowku

Gość fajny prezent
e, bez przesady, nie musi mowic co ania studiuje - przeciez chlopak napisal, ze nie chce zeby wyszlo zbyt formalnie po prostu przedstawisz ja z imienia (a rodzicow przedstawisz jako rodzicow ;) ) i powiesz ze idziecie do Twojego pokoju sie uczyc

Gość Marasss1992
A i jeszcze w drugą stronę. Bo ona mnie 2 razy zapraszała do siebie na niedzielny obiad z rodzicami:| Ale ja stanowczo odmówiłem i widziałem po niej na drugi dzień jak by miała mi to za złe. Myślicie, że powinienem przyjąc te zaproszenia?

Jeśli myślisz o niej poważnie - jasne idź. Pamiętaj tylko o kwiatach dla mamy, zabłyśniesz ;) Co do tego, czy mówić co Ania studiuje - im więcej powiesz, tym mniejszy wywiad rodzice zrobią, a skoro Ania zaprasza na obiad, to wypadałoby powiedzieć o niej coś więcej niż - to jest Ania, bo będzie jej później głupio wyjść nawet do łazienki.

Gość Marasss1992
a w co pocałować matkę?na powitanie

Gość Marasss1992
Ale znamy się dopiero 3 miesiące i to zdecydowanie za wcześnie na jakieś tam obiadki z jej rodzicami. No ludzie, bądźmy poważni;/ A wywiadu na pewno nie będzie, bo moi staruszkowie są spoko:)

Matki nie całujesz. I czekasz aż ojciec sam poda rękę - broń Cię Boże, żebyś sam ją wyciągał.

Gość aleexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
przedstaw ja imieniem i powiedz ze razem studiujecie ,bez komentarza czy kolezanka czy dziewczyna

Gość Marasss1992
A tak na marginesie to ona naprawdę ma na imię Ania:)

Gość Marasss1992
LittleMee omg z tym całowaniem to był podszyw:|

Gość Marasss1992
LittleMee Myślę, jak najbardziej. Chyba sam fakt, że 3 miesiące nic w tych sprawach o tym świadczy. Ale nie chcę się narazie porywać na takie spotkanie, nie czuję się gotowy.

W takim razie powiedz jej to samo co napisałeś przed chwilą. Tylko z drugiej strony ona powie, że ona poznała Twoich rodziców, a dlaczego Ty nie chcesz poznać jej :P

Gość Marasss1992
Wiesz, nie mówię że ja nie chcę ich poznać, jak miałbym się iść do niej uczyć i poznać ich przy okazji, to czemu nie. Ale takie oficjalne obiadki nie wchodzą w grę.

No rozumiem. To chociaż w święta wpadnij do niej niezobowiązująco - z jakimś drobiazgiem. Po obiedzie, najwyżej na jakąś herbatę w jej pokoju.

Gość Marasss1992
Aha. Bylem z psem. Ok dzieki za rady.