Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ad_astra333

Horoskop

Polecane posty

Gość anielka999999
czy jest ktoś kto mnie kocha? co z moim zyciem uczuciowym?

Gość colly babe
dziekuje! troche ciezko to zrozumiec... czy to moze oznaczac ze maz dostanie ten pobyt?

Gość ad_astra333
wybaczcie, ale póki co spadam. odpowiem Wam jak nieco odsapnę.

Gość jak mozna wierzyc
Zło astrologii polega według św. Augustyna na tym, że usiłuje ona uwolnić człowieka od odpowiedzialności za jego grzechy, a winą za nie obarczać Boga, Stwórcę gwiazd: "Starajmy się pamiętać o słowach Pańskich: Oto wyzdrowiałeś -- już więcej nie grzesz, aby ci się co gorszego nie zdarzyło (J 5,14). Ta zasada jest podstawą naszego zbawienia. Astrologowie zaś starają się ją obalić. Mianowicie mówią: Niebo cię obarczyło przymusem grzeszenia. Mówią tak po to, aby człowiek -- ciało i krew, pyszna zgnilizna -- mógł się czuć niewinny. Aby można było zrzucić winę na Stwórcę i Rządcę nieba i gwiazd" (Wyznania, IV 3). Toteż wydaje się, że chrześcijańskie orędzie o ludzkiej godności jest nie do pogodzenia z przeświadczeniami, na których opiera się astrologia. "Człowiek nie jest stworzony dla gwiazd, lecz gwiazdy dla człowieka" -- podsumowuje chrześcijańską polemikę z astrologią św. Grzegorz Wielki (Homilia, 10,4).

Gość jak mozna wierzyc
małżeństwo, które się rozpadło z powodu astrologicznych przesądów. Mianowicie ona wmówiła sobie, że rak z koziorożcem wykluczają się jako partnerzy związku małżeńskiego i doprowadziła do rozpadu swojego małżeństwa. Przesąd okazał się mocniejszy niż ufność w Bogu, gnostycka teza o zdeterminowaniu człowieka zagłuszyła empiryczne fakty wolności i naszej zdolności do zmiany na lepsze. Niestety, rację miął św. Tomasz z Akwinu, który -- dopuszczając wpływ ciał niebieskich na procesy dokonujące się w ludzkim organizmie -- przypomniał zdanie Ptolemeusza, że "mądry człowiek panuje nad gwiazdami, tzn. nad skłonnością, jaka wynika z układu gwiazd. Natomiast głupcy dają się przez nią całkowicie prowadzić, jak gdyby nie używali rozumu. Niewiele się pod tym względem różnią od zwierząt, jak to czytamy w Psalmie (48,13); Człowiek, kiedy przebywa w dostatku, nie używa rozumu; można go porównać do zwierząt, bo stał się do nich podobny" (O przepowiadaniu przyszłości, 4).

Gość ja już nie wiem co mam myśleć
hej, jakbyś mogła to powiedz i mi :) powiedz, czy on mnie traktuje poważnie czy nie, bo ja mam tak sprzeczne uczucia i sygnały, że non stop się tym zadręczam. co z tego będzie? :(

Gość jak mozna wierzyc
jeżeli będziecie Wierzyc w horoskopy będziecie cierpieć z powodu grzechu

Gość I o co chodzi?
Czy nasz związek skończy się małżeństwem?

Gość ja już nie wiem co mam myśleć
jak mozna wiezyc - ja po prostu czasem lubię przeczytac horoskop bo to pomaga rozważyć sytuację

Gość miszmasz_ona
Hej, skoro tak to mam pytanko...Czy poznam faceta swojego życia? takiego dla którego mocniej zabije moje serducho?:P

Gość jak mozna wierzyc
lubię przeczytać horoskop bo to pomaga rozważyć sytuację to sa bzdury wymyslone nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistość Na przykład ktoś, kto zajmuje się spirytyzmem lub poszedł do jasnowidza czy astrologa, zadzierzgnął w ten sposb więzy. Nie będzie to jeszcze przypadek opętania, lecz osoba ta będzie związana przez złe duchy. Będzie miała stany lękowe, ktre mogą doprowadzić aż do samobjczych myśli. Wszystkie praktyki okultystyczne owocują duchową destrukcją - czy to wtedy, gdy jesteśmy „zżerani od środka", czy też gdy „gnijemy od zewnątrz", czyli jesteśmy dręczeni przez niemoralne myśli lub praktyki albo owładnięci niszczącą pychą.

Gość ad_astra333
Wszystkich zainteresowanych horoskopem zapraszam na gg. Proszę podac swój numer, to się odezwę.

Gość to ja pierwsza
38145915 gg

Gość ad_astra333
zapraszam kolejnych chętnych :)

Gość ad_astra333
witam. jeśli jest ktoś chętny, to zapraszam. mam chwilę, a nawet kilka :)

Witam:) 01.11.72 Jak potoczy się moje zycie uczuciowe i sprawy zawodowo - finansowe?

Gość ad_astra333
Przypominam, ze nie jest mi do niczego potrzebna data urodzenia. Proszę o konkretne pytania - ja nie sporządam horoskupu natalnego (dotyczącego całego życia), który, wbrew pozorom nie jest laniem wody o unikatowości pytającego. Olu, Twoje życie uczuciowe nie jest w złej kondycji. Jesteś nim zainteresowana jak każda kobieta. Nie zanosi się na zmianę w pragnieniu relacji. finanse + sprawy zawodowe - widzę, że średnio. niestety, nie podoba Ci się Twoja obezna sytuacja zawodowa, chociaż praca "Cię lubi". Widzę, że nie zadowalają Cię obecne zarobki, ewidentnie Ci się sytuacja nie podoba. Niestety, ale zmian znaczących nie widzę w dobrą stronę

Gość Mamałyga1
Witaj! Czy w przyszłym roku wyjadę do innego miasta i znajdę tam pracę?

Gość ja natepna:)
gg: 35101726

Gość kikikikikiki
Czy stworze udany zwiazek z chlopakiem z ktorym sie spotykam i czy on naprawde akcpetuje moja coreczke?

Gość ad_astra333
zapraszam na gg. proszę podawac swój numer, to się odezwę. nie gryzę.

Gość ad_astra333
kikiiii powiem Ci, tak: widze, że jesteś silnie związana z córką. kochasz tego chłopaka, chociaż nie jest to silna więź. zasadniczo przekładasz jednak relację z córką - są po prostu dla Ciebie ważniejsze. chłopak chce Cię bardziej jako kobiety (fizycznośc) i Ty masz nad nim "władzę", ale nie widzę silnej relacji obustronnej. poza tym nie ma aspektu między Wami. więc związku, małżeństwa nie będzie. jeśli mogę coś zasugerowac - byś tym związku cierpiała. niestety, chłopak nie akceptuje Twojego dziecka, nie żywi do niego uczuc - w pewnym sensie pozytywnie je traktuje, ale dziecko niestety znajduje się w "upadku" nie bierz tego oczywiście dosłownie.chłopak nie przepada za córką. jeśli chcesz dopytac - zapraszam na gg. Mamalyga, zaraz się Tobą zajmę.

Gość ad_astra333
Mamałyga Nie, nie wyjedziesz. Widzę, ze uczuciowo nie chcesz, chociaż wyjazd jest prawdopodobny w sensie takim, że niejako "chciałby", żebyś pojechała. Co do pracy - ogółem możliwe że jakąś znajdziesz. Zapraszam po konkrety na gg.

Gość kikikikikiki
dzieki add astra napisz do mnie na gg 7018014

Gość ad_astra333
Siemacie. Podbijam wątek. Jeśli chcesz otrzymac konkretną odpowiedź na jasne pytanie - napisz.

Gość Kate123456a
ja wierz w horoskopy szczególnie trafne są te ze stronki http://bralloso.com. Polecam

oo wrózka:D jak wygladac bedzie u mnie sprawa z pracą i jak w uczuciach chodzi mi tez o to czy bedziemy mieli dziecko, w sumie mam wiele pytań ale tak ogólnie jesli mozna:)

Gość mirerka
Ja nie bardzo wierzę w horoskopy ale lubię czasem poczytać na temat takich trochę nadprzyrodzonych rzeczy. Trochę uczą, trochę przerażają...są ciekawe. Często zaglądam na stronkę już tu polecaną http://bralloso.com/