Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina88888

Ile dać siostrze ciotecznej na18??Pomóżcie. Czy nie iśc wogole?

Polecane posty

Gość nina88888

Słuchajcie mam wielki dylemat nie wiem ilepięniędzy powinno sie dać na 18 siostrze, moi znajomi mówili że sporo, ale mnie na to nie stać, jestem samotną matką i mam rente. Ale wstydzę się iść i dać przykładowo 100 zł. Powiedzcie czy lepiej nie iśc wcale i dać te sto zł jak się będziemy widziały?? Czy pożyczyć od kogoś i iść na impreze?? Jak myślicie

Gość nina88888
Masz rację to chyba jednak za mało. Nie jesteśmy jakoś zżyte ze sobą, nawet nie wiem ile się teraz daję:) ostatni raz na osiemnastce byłam dobre parę lat temu kiedy rówieśnicy wyprawiali imprezy ;)

Moja ciocia przyszła z córką (też samotna matka) i dała mi 150 zł. Nikt jej nie miał za złe, sama pracuje, ma kredyty, mało zarabia.. Nie oczekiwałam od niej nawet tylu.

Gość monikaa21
stówka to wcale nie ma mało, dajesz tyle ile masz. Jeśli dziewczyna jest w porządku to pewnie wie jaką masz sytuacje i że na wiecej Cię nie stać. Daj 100 i baw się dobrze :)

Gość Pan-da -trójkę
dziewczyno, naucz sie w końcu pisać po polsku!!! nie dawaj kasy. Zrób prezent za tą stówę. Ale taki, żeby pasował do kuzynki i żeby zawsze mogła do niego wrócić.. obraz, płyta z jej ulubioną muzyką, łańcuszek czy kolczyki w jej typie, ksiazka ( z jej ulubionych) z dedykacją itp

Gość EmmaRabba
100 złotych jak na siostrę cioteczną to moim zdaniem jest dużo i wystarczająco co innego jakbyś była jej chrzestną to wtedy powinnaś jej dać minimum 200 złotych albo i więcej ale jak na tylko siostrę cioteczną to 100 złotych jest naprawdę dużo 18 to nie wesele więc bez przesady.

Gość EmmaRabba
Jak ktoś zarabia najniższą pensję to 100 to jest dużo bo to aż 1/10 pensji.

Gość colly babe
popieram, kup jej prezent a nie dawaj kasy...ja swojej kuzynce kupilam taka posrebrzana szaktulke na bizuterie za ok 50 zl i do tego ladne delikatne srebrne kolczyki za 40.

100 zł to mało? ja na 18 dostałam 200 od chrzestnej. Od kuzynki dostałam kartkę z życzeniami i kolczyki za jakieś 30 zł. Bez przesady, ludzie. Kto się zapożycza na prezent na 18 kuzynki??

Gość cvvbghxfdtghsydthgyd
DAJ JEJ TE 100 zloty, a za jakis czas wytlumacz jej swoja sytuacje rodzinna,ale nie wspominaj o tych 100zlotych ,ona musi wiedziec ze kasa ci z nieba nie spada,a 100 to fajny prezencik,moze sobie za to kupic, 2 skrzynki piwa i pic do 19urodzin:-P