Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robalindaz

Sos gulaszowy/mysliwski do kaszy- wersja latwa?

Polecane posty

Gość Robalindaz

Mam ochote na kasze jaglana z takim sosem gulaszowym ale "bez smieci" tj jak sam sos bez warzyw w srodku. Da sie jakos zrobic "szybka" wersje ? :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojojojojoj
jak chcesz zrobic sos z niczego, to pozostaje ci sloik albo torebka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jesli chodzi tutaj o sama nazw
no miesa to zbyt szybko nie udusisz raczej... jesli nastepnym razem bedziesz robila gulasz, po prostu musisz zamrozic w malym pojemniczku porcje sosu - na takie zachcianki bedzie jak znalazl :) a poki co moze sprobuj z sosem smietanowym, albo serowym? ewentualnie z duszonymi warzywami - szybko i smacznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Robalindaz
Nie no może mięso być w środku, nie jestem fanem warzyw w sosie, lubię tylko surowe. Kiedyśjadłam świetny gulasz z takimi "paseczkami" z wołowiny malutkimi, ale nie wiem jak go zrobiła znajoma (ani która). :) Mam zwykle pomrożone rzeczy, ale ostatnio miałam chandrę i się wyżarło wszystko...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpinam się pod pytanie
Jak zrobić taki łatwy sosik z mięsem do kaszy ? Z jakiego mięsa najlepiej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulaszowe z indyka
albo z innego mięska.Często sprzedaja mięsko juz jako gulaszowe w sklepiem w kawałkach.Wieprzowe , wołowe na co kogo stać.Ja robię tak .Smażę miesko na dużym ogniu , mieszająć.Jak się zrumieni dodaję pokrojoną w plastry (grube) cebulę.Z przypraw liść laurowy , maggi , czasem majeranek i pieprz .Odrobina vegety.Jak cebula sie zeszkli dodaję wody.I dusze , duszę do miekkosci mięsa.Na koniec mozna dodać trochę śmietany albo mąki( około łyżeczki).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpinam się pod pytanie
No i super :-) dziękuję za przepis jutro zrobię 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięso wołowe lub cielęce pokrój w paski obsmaż na gorącym tłuszczu(olej),dodaj sporo cebuli pokrojonej w kostkę,dopraw solą i pieprzem,podlej wodą lub bulionem warzywnym i duś do momentu aż mięso będzie miękkie,a wody pozostanie niewiele,rozgnieć cebulę na jednolitą masę dolej śmietany i dodaj ze 3 łyżki proszku grzybowego(suszone grzyby leśne mielone),on zagęści sos i nada mu super smaku,gotuj jeszcze przez moment ,aż sos będzie dość gęsty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Robalindaz
Chyba sobie jutro zrobię, nie wygląda na skomplikowane a mi ślinka cieknie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpinam się pod pytanie
Ja też zrobię rozmrażam już kawałek mięska.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulaszowe z indyka
a ja gołąbka odgrzewam ,aż mi się jeść zachciało od tego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuzik gotuje
jad sosu gulaszowego dadaje marchewki zobacz http://placekpowegiersku.pl gulasz doskonały do placków ziemniaczanych jak i ziemniaków i kasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×