Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amilenka-a

Jaki rozmiar ubranek kupujecie?

Polecane posty

Gość Amilenka-a

56 czy 62? Jesli 56 to ile kompletow i przez ile czasu były one dobre na dziecko?

Gość fanaberiaBN
urodzilam 2 mies temu. nie kupuj ciuszków na 56 bo dziecko bardzo szybko wyrasta, kup 58. 4 spiochy, 4 kafaniki, 4 body. Wystarczy. moja jak sie urodzila miala 56 cm i podwinelam troszke rekawki i bylo ok.

Gość nigdzie nie
nie widziałam ubranek 58. Zalezy ile obecnie wazy dziecko w brzuchu. lekarz oszacuje wagę urodzeniową. wtedy zdecyduj.

Gość kaskadaaa
kup z 5 kaftaników w rozmiarze 56 moja córa miała 57 cm dł a i tak w 56 się topiła.W szpital tylko kaftaniki!! Body dziecko nosi później ze względu na pępek wiec możesz kupić 62.

Gość Mama Emilki111
56 na poczatek a moja byla bardzo duzym dzieckiem... zakladalam od razu body- zadnych kaftanikow, pepkowi to nie przeszkadzalo...

irwszy syn urodzil sie mial 48cm i 2600kg z pierwszych ubranek na 56 wyrosl pod koniec 2 miesiaca! drugi syn 53 cm i 2900kg z 56 wyrosl pod koniec 1 miesiaca!! lekarz mowil mi czy dziecko bedzie mniejsze czy wieksze i dlatego wiedzialam jakie ciuszko kupowac.

moja córa przez pierwsze 4 miesiące nosiła rozmiar 50 i to podwijany :P a później długo 56 ale o niej nie mówmy bo ona urodziła się 41,5cm i 1670g - 33tc natomiast syn urosził się 56cm i nosił rozmiar 56 przez jakiś miesiąc potem 62 jakieś 2 miesiące teraz ma rok (wczoraj skończył) i nosi 80/86 i nie kupuj dużo bo i tak rodzina i znajomi kupe tych maleńkich rzeczy ci naznoszą jak na pierwsze odwiedziny przyjdą :)

Gość Miraculum5
Ja mam tylko ciut ciuszków w 56. Wydawały mi się one tak niesamowicie małe, że kupiłam tylko kilka rzeczy. I dobrze, bo mała jest wyliczona na ponad 4 kg... A na usg ostatnim wyglądała jak rasowy tluścioszek :)

Mój synek z 56 też wyrósł pod koniec 2 m-ca. Kupiłam 4 szt body, 4 kaftaniki i półśpiochy.no i skarpetki. ;)

Gość klaudka16x
kup kilka sztuk body i polspiochow 56, moj mial 56 jak sie urodzil a i tak byly za duze i nosil je przez dobry miesiac jak nie dluzej.

Gość klaudka16x
ogolnie moj jakos wolno rosnie, yeraz ma niecale 8 miesiecy i w 74 sie topi

Gość 62 62
Wszystko zalezy od tego jaka duza bedzie dzidzia. Ja miałam bardzo maly brzuch i lekarz liczyl mi ze maly bedzie wazyl max 2700 g. Sama jestem drobna wiec nakupowalam duzo ubranek na 56. Maly Byl bardzo poskrecany i urodzil sie 3600 i 58 cm i w wiekszosc ciuszkow ledwo sie miescil. zaczynalismy wiec kupowac na 62. teraz ma pol roku i ma juz 74 cm wiec kupujemy na 80, zeby byly luzniejsze. Długi z niego chłopak

Gość mamama27
hmm ja ur 55 cm i 3300 i synek nosil nawet jedne śpiochy na rozmiar 46 - idealnie były 50 - 56 się topił - 62 zaczął nosić po 2 miesiącu... nie wyobrażam sobie go odrazu w 62

Gość A moze moze moze
A wiesz mniej wiecej z usg wage dziecka? Ja urodzilam synka 52 cm, i dosc dlugo mial rozmiar 56 z ubranek ktory na poczatku i tak byl za duzy bo to byl chudzielec maly przez poczatkowe dni :-) Ogólnie z rozmiarów 56 czy 62 wcale duzo ubran nie potrzebujesz, bardziej jak dziecko zaczyna juz jesc rozne rzeczy i sie slinic, wtedy przebiera sie sporo kaftanikow itd. Na poczatku nie ma co szalec, tak przynajmniej bylo u nas. Teraz to juz mamy rozmiar 80 -)

kazda firma ma swoja rozmiarowke ja mam np body 56 62 68 i jak do je do siebie przyłoże to sa identyczne moja mala wyrosla z 62 A ma jeszcze dobre kilka bodow w rozmiarze 56 wiec rozmiar rozmiarowi nie rowny ale tak jak dziewczyny mowia dostaniesz pelno ciuszkow a usg coz nie zawsze prawde powie moja miala wazyc prawie 4kg a urodzila sie 2700