Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuropatwa***********

Przeprowadzić się czy nie????

Polecane posty

Mamy możliwosć okazyjnie kupic dom. Jakieś 30 procent taniej, taka okazja raczej się nie powtórzy. No ale z tym wiąże sie przeprowadzka. I tu pojawia się problem. Jestesmy rodzicamy 3 dziewczynek, z których najstarsza pojdzie do szkoły od września. W tej samej szkole będą uczyły sie jej dwie siostry cioteczne, rok starsza i rok młodsza. Wg mnie to swietna sytuacja. Kiedy sie wyprowadzimy (20 km dalej), nikogo nie będziemy znać w tej miejscowości (poza wujkiem, no ale on nie ma juz dzieci w wieku szkolnym). Dodam, ze dom znajduje sie w miasteczku duuuzo mniejszym niz to w którym mieszkamy. A teraz mieszkamy w bloku. Ja zawsze marzyłam by miec prawdziwa sypialnię, piękny salon, a nie pokój, ktory sluży za salon, sypialnie, jadalnie i pracownie w jednym.... Jednak ta kwestia szkoly i znajomych dzieci mnie zniecheca do wyprowadzki.Co sadzicie??? Moze napisałam chaotycznie, ale mam nadzieję, ze zrozumiale. Prosze o Wasze sugestie, co byscie zrobily???

Gość przeprowadzić się
nigdy nie wiadomo co potem z tą "przyjaźnią"kuzynek się stanie. A małe dzieciaki szybko nawiążą nowe przyjaźnie

Gość wredna franca
No ale to akurat, pierwszoklasistka zawiaze nowe znajomosci w nowej szkole, tak jakby musiala to zrobic w tej, do ktorej chodza jej kuzynki, ktore- nie oszukujmy sie- beda sie widziec na przerwach i tyle. Dzieci wbrew pozorom latwiej przystosowuja sie do nowych sytuacji niz dorosli. Gorzej z ta wielkoscia miasteczka, ale tez nie wiem jaka to jest roznica, moze tam bedzie spokojniej ? Bedziecie musieli dojezdzac te 20 km do pracy ?

do pracy i tak jeździmy przez cale miasto, kilkanascie kilosów, wiec tu róznicy za bardzo nie bedzie.

Gość kijevna
ile tej szkoły - 6 lat? minie jak z bicza strzelił, dzieci wyfruną z gniazda, a dom będziecie zawsze miec dla siebie.. nie zastanawiałabym się!

Gość v vnef e4n j
kuzynki bedzie widziala tylko na przerwie, ale one i tak beda w swoim towarzystwie, wiec na to nie patrz, przeprowadzcie sie.

Gość mamama27
co tam kuzynki - często lepsze są koleżanki które sie samemu wybierze niż kuzynki na siłe bo rodzina i często o innych charakterach itd - baa w szkole to nawet rodzeństwo nieraz sie mija gdzieś obok siebie a nie siedzi razem - ja bym sie nie zastanawiała i brała dom - dzieci są w super wieku na przeprowadzkę i napewno migiem sie zaaklimatyzują - no a przede wszystkim będą miały przestrzeń życiową - dom pewnie ogród - trawa, własny plac zabaw, przyjdzie wiosna.. osobiscie nie cierpie widoku plączących się wokoło bloków dziecki które nie wiedzą co ze sobą zrobić albo siedzą na ławce, samych je puścić ciężko a pilnować ciągle, jakieś zabawki nosić.. poza tym 20 km to pare minut samochodem - a nie drugi koniec polski - dzieci mogą zapraszać teraźniejsze koleżanki przecież - wy swoich znajomych - także nie będziecie tak oderwani od tamtego środowiska - i bedzie salon do siedzenia i ogród do grilla wg mnie same plusy i już dziś bym sie pakowała

Gość 20 km co to jest?
jeśli to Ty pisałaś tutaj kilka dni temu ,że wyprowadzic musiałąbyś się z Warszawy pdo Warszawę, to nawet nei ma o czym mówić - wyprowadziłabym się od razu przecież 20 km to rzut beretem, wsiadasz w auto i jesteś gdzie chcesz ze znajomymi przecież nie będziesz żyć na codzień Twoja rodzina, to Twoje życie ja wyprowadziłam się z dużego miasta, ale 70 km dalej wiec tak w tygodniu to nie ma szans bym jechała do znajomych czy rodziny z miasta rodzinnego, ale na weekendy jesteśmy w moim mieście rodzinnym non stop:)

Jestem z Trójmiasta :-)

Gość dziwne myslenie
masz rodzine droga autorko, a patrzysz na siebie i swoje niespelnione marzenia, kupujesz chate gdzies w pipidówie, a dzieci jak dorosna ,to zadna nie bedzie chciala tam zyc, dom pojdzie na straty ,no chyba ze na starosc sprzeacie ten dom i podzielicie majatek po rowno dzieciom. Z wawy nie warto sie wyprowadzac za chiny,gdy dzieci sa male,bo i tak cale ich zycie bedzie w wawie, bo nie sadze aby w takim miejscu byla jakas przyszlosc,wiec mysl o dzieciach, Ty juz swoje plany rodzinne zrealizowalas.