Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamijaa

CO ZROBIĆ? oszust wział pieniądze i nie wysłał

Polecane posty

Gość mamijaa

Mam taki problem Otóż pokłociłam się z moim chłopakiem i on w przeprosinach chciał zrobić mi niespodziankę o której nic nie wiedziałam. Znalazł ogłoszenie na gumtree, że jakiś chłopak chce sprzedać bilety na koncert, na który bardzo chciałam pójść. Bilety były po 600zł Mój facet lekkomyślnie wysłał mu pieniądze po czym tamten miał wysłać bilety. Niestety już na następny dzień telefon był wyłączony i zero odzewu. Gdybym o tym wiedziała w życiu bym się na to nie zgodziła, żeby jakiejś niesprawdzonej osobie wysyłać pieniądze. On tłumaczy, że działał pod wpływem emocji i bardzo chciał je załatwić. Zastanawiamy co teraz z tym zrobić? Czy warto iść z tym policje czy już raczej nie ma szans na odzyskanie tej kasy? Jedyne co mamy to nr jego konta...

Gość numer konta
jest na konkretne nazwisko - policja!

Na policję z tym. Kwota znaczna więc spokojnie go znajdą. Przecież wpłacił kasę na konkretne konto bankowe więc dojdą kto to jest i normalnie sprawa karna za to.

Gość mamijaa
No to w takim razie pojdziemy na policję, ale nazwisko napewno podał fałszywe Mam nadzieję, że policja coś z tym zrobi

Gość kamik 1999
lepiej go postrasz i powiedz że będzie miał kłopoty i jesli nie chce kłopotów to niech wam wysle 700zł

Nie szkodzi. Ale konto było rzeczywiste. Zabierzcie całą korespondencję, pełne wydruki z nagłówkami, ogłoszenie z gumtree też. No i cokolwiek tam macie. Znajdą go spokojnie i odpowie za wyłudzenie.

Gość harmid
z tym, ze on moze powiedzIec, ze bilety wyslal i wina poczty polskiej, a komorka mu sie zepsula. aczkolwiek zycze powodzenia, bo nienawidze oszustow.

Musi udowodnić, że wysłał. Jak nie udowodni to tak jakby nie wysłał. A wiadomo, że to się wysyła poleconym więc bez problemu można sprawdzić nawet jeśli "zgubił" dowód nadania.

Namierzą go w dodatku w sieci komórkowej - będą znali pozycję z dokładnością do pół metra w czasie gdy prowadził rozmowy. Jest ugotowany bo takich gnojów ściga się nawet w ramach treningu...

Gość mamijaa
to dobrze pocieszyliscie mnie.. Oby tylko nie wysłał przypadkiem pustej koperty

Gość gość
witam, czy cos sie wyjasnilo w zwiazku ze sprawa????? rowniez zostalam oszukana i interesuje mnie zarowno sprawca jak i metody dzialania policji