Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assiczka

Paskudne wągry ;/

Polecane posty

Gość assiczka

Znacie jakiś sposób na te paskudne wągry m.in. na nosie... ;/ Próbowałam już tylu specyfików, maseczek i nadal są. Na dodatek ostatnio zaczęły mi się z tych ***** robić wypryski na policzkach głównie... Czy mogę się tego pozbyć? Jaka jest tego przyczyna?

Gość krlowao
Polecam krem czy tonik z kwasami albo wybrać się do dermatologa po receptę na Differin.

Gość rtyhrftyh
saliderm

Gość assiczka
Dziękuję :) mam nadzieję, że coś pomoże... Mam dość już tego ;/ gdybym miała to kilka lat temu to by mnie to nie zdziwiło

Gość assiczka
Ogólnie już próbowałam żelu z kwasem salicylowym, a wizytę u dermatologa wspominam koszmarnie, ponieważ pani "doktor" zamiast słuchać z czym przychodzę uważnie przyglądała się rogowaceniu okołomieszkowemu, które nie sprawiało mi problemu zamiast wysłuchać z czym przychodzę... ;/ dlatego nie wiem czy chce tam iść z tym problemem...

Gość krlowao
A którego żelu?

Gość assiczka
z Avonu Clearskin 2 %, ale polecam go na opryszczke z połączeniu z Heviranem na drugi dzień śladu nie było ;d jak nigdy

Gość krlowao
E nie, to nie ma być do mycia a do smarowania, żeby na skórze zostało ;)

Gość assiczka
on właśnie jest do smarowania i zostaje na twarzy. taka mała tubka, bo w sumie to jest żel punktowy na wypryski...

Gość Eeerrr...
Niestety wagry sa trudne do usuniecia, bo "mieszkaja" w rozciagnietych porach. Najlepiej raz w tygodniu, czy na dwa tygodnie je powyciskac po uprzednim zmiekczeniu skory i otwarciu porow nad para wodna (tak jakbys robila sobie inhalacje tylko z samej goroacej wody). Niestety po jakims czasie pory znowu sie wypelnia i bedziesz musiec powtarzac zabieg.

Gość krlowao
Eeerrr... kompletna bzdura, oczyszczanie mechaniczne tylko pogarsza problem. Jak ten z Avonu nie działał to spróbuj Triacnealu albo takiego toniku czy serum z kwasami ze sklepu Biochemia Urody (to są rzeczy do samodzielnego zrobienia, ale to zajmuje chwilę, wszystko jest odmierzone, wystarczy wymieszać).

Gość sialalalalalala lalal
Głupia pindo idż na dysko poznaj chetnych na sex i po sexie organizm zacznie spalać twój nadmiar sera który sie spala

Gość Eeerrr...
Autorka pyta jak sie pozbyc wagrow, a nie pryszczy, a to sa dwie rozne rzeczy! Nie ma cudownego specyfiku, ktory sprawia, ze wagry same wychodza, a pory sie zamykaja, poza tym skore i tak powinno sie regularnie oczyszczac czy to u kosmetyczki, czy na wlasna reke, a nie tylko smarowac kremami, tonikami i "zaklejac" makijazem. Pierwszy raz slysze, ze oczyszczanie mechaniczne pogarsza sprawe, na pewno nie, jesli jest dobrze zrobione z uzyciem chusteczek, a nie brudnymi lapami z pazurami. Autorko polecam jednak sprobowac oczyscic sobie skore twarzy, a po zabiegu nalozyc maseczke z mleka i drozdzy (podgrzac mleko, wymieszac z drozdzami i maseczka gotowa), ktora skurcza pory.

Gość heeelpa
http://zapodaj.net/41feb458b129.jpg.html a ja dodatkowo mam to na całej skórze twarzy i wyglądam jakby ktoś mnie pokłół igła :/ do tego miałam juz wszystko robione tzn. oczyszczanie mechaniczne u kosmetyczki, mikrodermabrazję, kwasy tez miałam, wszelkie zele i kremy tez wszystko bez wielkiej pomocy. A tak przy okazji proszę o głos, mozna klikać co 5 min. http://wizaz.pl/akcje/eucerin/dermopuryfier/index.php?uid=636119&k=b

Gość 0987654e2
tylko kosmetyczka ci pomoze, powyciska wagry ,bedziesz miala cere jak noworodek

Gość assiczka
sialalalalalala lalal - jeżeli masz jakiekolwiek braki w temacie sexu to sama idz na dyskoteke, najlepiej w jakiejs remizie, postawią ci piwo lub dwa (o ile bedzie po góra 3 zł) i wtedy uzupełnisz braki gdzieś za rogiem lub pod jakimś płotem. Dziekuję jeśli mogłam ci pomóc. heeelpa - znam to skądś ;/ Eeerrr...- jak wyciskam (oczywiście z husteczka i czystymi łapkami) to albo mam popuchnietą skórę, albo niechcący sie drapnę i póżniej jest jeszcze gorzej... Ja już nie wierzę w te wszystkie peelingi, garniery, clean&cleary itp... ;/ 0987654e2 - ale podobno to działa, ale nie na dłuższą metę..

Popieram pomysł kwasów i retinoidów, zdecydowanie odradzam wyciskanie i podobne maltretowanie, no chyba, że komuś zależy na efekcie chwilowym a nie na trwałej regulacji problemów. http://www.femineus.pl/index.php?topic=768.msg42342#msg42342 "Oooch, jak przeczytałam opis vril, to sobie przypomniałam te wszystkie wapozony, lampy, darsonwale i powiem jedno - Bogu (albo raczej retinoidom i kwasom Wink) dzięki, że już tego nie muszę przechodzić i nie zamierzam nigdy więcej Nie, nie Kiedyś to uprawiałam regularnie, bo musiałam (i nie wiedziałam tyle co teraz o pielęgnacji skóry), ale wspominam to jak istną mękę. Poza tym tego rodzaju zabieg budził we mnie zawsze coś w rodzaju zażenowania, strasznie nie lubię dać się dotknąć obcej osobie i to jeszcze w celu wygniatania pryszczy police Okropne. Nie chcę przez to powiedzieć, że ogólnie źle oceniam takie zabiegi, jak komuś służy i dorwie, jak vril, dobrą "siłę fachową", to wszystko OK. Ale ja się cieszę, że na taki zabieg do gabinetu kosmetycznego już nie wrócę Najlepszy Wracam do zoraczku mojego kochanego Zakochany, po którym mam pory czyste aż do dna." "Jeżeli chodzi o temat zasadniczy, to uważam, na podstawie własnych doświadczeń z walki z zaskórnikami, że najlepszym sposobem pozbycia się ich są retinoidy, a szczególnie Atrederm. Na Kąciku Biochemicznym w dziale Retionidy znajduje się obszerny wątek na temat tego środka. " I tradycyjnie polecam lekturę: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html