Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beta Karoten.

Czy morfologia krwi moze wykazać problemy z krążeniem/ krzepnięciem?

Polecane posty

Gość Beta Karoten.

Jutro ide na badania krwi, moczu i EKG. Zastanawiam sie czy badanie krwi wykaze np problemy z krzepnieciem? Jesli nie, to nie ma sensu w ogole zrywac sie rano i isc, bo wprawdzie tylko na tym badaniu mi zalezy. Od kilku dni mam nocny bol prawej lydki i obawiam sie czy to moze byc zakrzepica.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
musisz miec specjalnie wyszczególnione badania pod katem zakrzepicy, sama morfologia nic nie wykaze

Gość Beta Karoten.
No to lipa, bo nie wiem po co w ogole ide na te badania

z krwi baaaardzo dużo rzeczy wychodzi, czasami niejednoznacznie, ale dzięki temu lekarze wiedzą jakie badania dalej zrobić. warto pójść, uwierz mi

Gość ja się osobiście nie czuję
nie, to nie jest badanie diagnozujace problemy z krzepnięciem. Musisz mieć wykonany pełny układ krzepnięcia krwi.

Gość Andzia z parku
Oczywiście, że warto iść. Przed pobraniem krwi spytaj się najlepiej i wyjaśnij wątpliwości. Wydaje mi się, że ilość płytek krwi może świadczyć o problemach z krzepnięciem. Mój mąż miał ich trochę za dużo i stwierdzono, że ma trochę za gęstą krew. Tak więc idź na te badania, nawet się nie wahaj.

Gość Beta Karoten.
Pojsc pojde, tylko to dla mnie to duza trauma, bo jakies kilka lat temu zemdlalam podczas pobierania krwi.

Gość badania badania
Hej Ja też miałam badania tydzień temu, też podejrzewali problemy z krążeniem,sama morfologia nie pokaże Ci tego,dużo pokazuje cholesterol i badanie immunologiczne tz Crp morfologia pokaże np anemię potzrebne jest badanie na cholesterol,kiedy go za dużo to istnieje ryzyko że w naczyniach osiada się tłuszcz i z tego mogą wystąpić zaburzenia z krążeniem krwi przynajmniej tak mi gadała lekarka powiedziała że jeśli cholesterol i crp będzie dużo powyżej normy to wtedy skieruje mnie do lekarza naczyniowca Póki co cholesterolu mam 210 trochę powyżej normy,ale nie na tyle że,jest potzrebna interwencja chirurga naczyniowego,chociaż mam różne dziwne odczucia typu marznięcie rąk i stóp drętwienie itd Lekarz rodzinny wyklucza choroby naczyniowe także potrzebne są badania inne jak morfologia bo te badanie za wiele nie pokaże co sie dzieje w organizmie mi pokazało tyllko niedotlenienie a reszte rzeczy które mam odchylenia od normy to pokazały inne badania.....