Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ijjiojijioj

do ilu lat dziecko powinno jeść słoiczki? jak było u Was?

Polecane posty

ja obiady gotowałam sama od początku desery kupowałam długo nawet teraz latem kupuje mimo iż ma 4 lata ale łatwo mi zabrać to na plaże

Gość Ja swojemu dziecku
podawałm słoiki przez jakieś dwa miesiące (od 5 do 7) bo przy przyzwyczajaniu do kolejnych składników nie opłacało mi się gotować obiadku na kilka łyżek. Odkąd dziecko skończyło 7 miesięcy gotuję sama (gdybym zaczęła gotować później to byłyby pewnie cyrki jak u innych mam). Kupuję warzywa, owoce i mięso BIO (mieszkając za granicą mam je tak dostępne jak nieekologiczną żywność.) Na początku dokłądnie odwzrorowywałam skład słoiczków oraz ilośc a także dodatek oleju rzepakowego i sama zaczęłam kupować różne warzywa i mięso , porcjować i głęboko mrozić a potem siup na parę i miksowanie. Obecnie córcia ma 10 miesięcy i sama tworzę menu z tych wszystkich skłądników które odpowiadają temu przedziałowi wiekowemu. Czasem zdarzy się że kupię kilka słoików na niedzielę (kiedy nie chce mi się gotować) albo kiedy chcę urozmaicić mięsa (indyk , kura - słoik) bo wołowinę i ryby sama kupuję. Owoce przygotowuję sama bo jedna nie znalazłam słoika z podobnym składem który moja córka uwielbia (awokado, kiwi, jabłko, banan + łyżeczka oleju rzepakowego + czasem kaszka bezmleczna), poza tym słoiki jak zauważyłam sa ubogie składnikowo np . Hipp tugdzie mieszkam ma 3 składniki w obiadku (marchew, ziemniak, wołowina - przykładowo) a ja lubię dodać kukurydzy, pełnoziarnistego makaronu albo kaszki jaglanej. Nie każdy ma czas i ochotę kuchcić , wybierać w sklepie najlepsze składniki , niektórzy wolą podać słoik i ja to rozumiem choć sama lubię córce gotować i sprawia mi to frajdę .....no ..chyba że je nie smakuje :D

zacznijcie dzieciom gotowac a nie wciskac papki,potem pojawiaja sie tematy "dziecko nie je" niejadki itp.skoro mamusie nagle stwierdzaja ze koniec ze sloikami a dziecko nie chce nic inengo to nei je i robicie same sobie problem i to z czystego lenistwa bo nie mowcie ze zrobienie zdrowego posilku zabiera tyle czasu ? i nie psizcie o ekologii,bo ekologia jak widac po cenach jest strasznie tania jesli chodzi o produkty dla dzieci :D

Gość A ja czasami dawałam dziecku
słoiczek z obiadekiem, jak nie chciało mi się gotować lub nie miałam czasu :) Nawet w wieku 2 lat się to zdarzało :) Córka jadła domowe jedzenie i to słoiczkowe. A teraz niech spadną na mnie gromy!!! :)

Gość A ja czasami dawałam dziecku
Aaa... jeszcze dodam, że teraz nie wszystko. Nie jest niejadkiem. Zdrowe, szczęśliwe dziecko :)

Gość mama z wrocka!!!
oj tam oj tam... moje dziecko 2,5 roku, a nadal lubi deserki owocowe ze sloiczka :)

Gość mama z wrocka!!!
ale obiady zawsze gotowane :)

Gość Magdalenna

dziecko miało 8 miesiecy jak zaczęłam ze słoikami Holle i praktycznie od 9 podawałam też to, co sama ugotowałam. proporcje się zmeiniały w zależności od czasu i apetytu dziecka. teraz synek ma 2 lata i czasem zje coś ze słoiczka, ale raczej w ramach przekąski, niż pełnowartościowego posiłku.

Gość gość

WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!WYPERIDALAJ kuvvrvvo ze spamem sr0lle!!!