Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALLEGROOOOO

ZAMÓWIŁAM CZAPKĘ TYDZIEŃ TEMU...i nie przyszła

Polecane posty

Gość ALLEGROOOOO

I DALEJ JEJ NIE MA SPRZEDAJACY LOGOWAL SIE OSTATNIO 4 DNI TEMU NA ALLEGRO TO MA BYC PREZENT I ZAMOWILAM SPECJALNIE WCZESNIEJ ABY NA TEN PIATEK BYŁA.. CZEKAM TYDZIEN I NIC WYSKOCZYLO MI TEZ, ZE NIE SPRZEDAJE ZADNYCH PRZEDMIOTÓW.. W RAZIE CO MOGE JAKOS STARAC SIE O ZWROT KASY ITD?

Gość xzvfdt
mozesz isc na plicje ale licz sie z tym ze potraktuja cie jak glupa. Allegro ci nic nie odda

Gość 0102030405
A kiedy za nia zaplacilas?

Gość ALLEGROOOOO
poczekam jeszcze dzis , max do jutra no i nie wiem .. to ma byc prezent tak jak wspomniałam .. .i musi byc na pt, a czekam tyle czasu ..!!!!

Gość ALLEGROOOOO
14 został wysłany przelew- pon. zapłaciłam tez od razu za przesyłke.. poprosilam kogos o zrobienie przelewu - wiem, ze zostal zrealizowany, wyslalam dane do przesyłki i cisza..!!!

Gość 0102030405
Ale - kiedy zaplacilas? - on obiecal, ze bedzie na piatek? - placilas przez PZA / PAY U ? (Jesli tak , to wina Allegro - platnosci zle dzialaja, kasa nie przechodzi, nie ma powiadomien) - jesli to nie jest osoba prywatna a firma, to ma 30 dni na wyslanie czapeczki

Gość ALLEGROOOOO
nie, bo byłam pewna, ze dojdzie tym bardziej , ze opcja przesyłki wybrana na najdrozsza czyli chyba najszybsza nie znam sie, bo malo co zamawiam ... 30 dni ?:O

Gość ALLEGROOOOO
komentarze ma pozytywne prawie same.. ale nie moze byc tak, ze bede czekac miesiac:O inna rzecz jak zamawialam na prezent to doszla w dwa ni a byla zamawiana pozniej niz czapka..

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sprawdz w aukcji w ciagu ilu dni wysyłaja, nie odpuszczaj , nie czekaj dzwon i pisz maile

Gość 0102030405
On nie ma obowiazku wyslac od razu, moze ma na stronie np. ze wysyla w ciagu tygodnia itp.Dlatego ja jak zalezy mi na czasie zawsze pytam czy zdazy wyslac. Ja tez dostaje przedmioty wczesniej zaplacone po 10dniach, pozniej po 2 - ale sie nie irytuje, bo wiem, jakie jest prawo, czytam, co sprzedawcy maja na stronie o mnie i dopytuje. Czasem poczta zle dziala, ale zdarzylo sie, ze babka wyslala po dlugiej zwloce.

Gość 0102030405
A jaka to opcja? Najszybsza to priorytet, ekspers i kurier Napisz do niego, dzwon - jak jeszcze nie wyslal niech sle

na razie na POlicję nie ma co iść. Jeśli minie miesiąc zgłoś to wtedy allegro musi oddać ci kasę. Jak chcesz to załóż już spór na allegro, może wtedy spzredający się ruszy. Druga sprawa, że powinnaś się z tą osobą skontaktować.

Kobieto zadzwoń do sprzedawcy. Może przeoczył twoją wpłatę, może nie umie jej powiązać z aukcją, skoro płaciła inna osoba, może paczka lezy na poczcie, a awizo gdzies zginęło. Możliwości jest mnóstwo, śpieszy ci się, a czekasz na oklaski. :o Poza tym musisz dowiedzieć się czy czapka dojdzie do piątku czy musisz pomyślec o innym prezencie.

Gość 0102030405
ALLEGROOOOO 14 został wysłany przelew- pon. zapłaciłam tez od razu za przesyłke.. poprosilam kogos o zrobienie przelewu - wiem, ze zostal zrealizowany, wyslalam dane do przesyłki i cisza..!!! Jesli ktos zle opisal przelew, co sie czesto zdarza, a sprzedawca ma Twoje dane do wysylki, a jego - z wplaty, czapka nie zostanie wyslana poki sie nie odezwiesz i nie powiesz, ze to Twoja wplata...

Gość 0102030405
p.s. jesli ta wplata zostala przelana na poczcie, to poczta ma 7 dni na przelew, moze sprzedawca nie dostal kasy

Gość ALLEGROOOOO
napisałam dokładnie, ze przelew zrobi inna osoba, ale w tytule przelewu bedzie cos charakterystycznego, ze bedzie wiadomo, ze to dla mnie ... no i podalam dane, co w tytule ma z tyym powiązanie.. najciekawsze jest to, ze to z Krakowa Do Wieliczki ma dojsc. . .wysyłka- paczka priorytetowa ...

Gość ALLEGROOOOO
mozliwosc byla tylKO PRZELEW BANKOWY Z GORY .. wszedzie indziej zamawiałam tak, ze ktos robil przelew, w tytule pisal to co chcialam, a ja wysylalam dane ... i zawsze bylo ok, bez pomylek, bo ja nie posiadam konta, dopiero jade podpisac umowe...

Gość zagubionaaaaaaaaaaaaaaaaa999
0102030405- nie jest prawda ze ma 30 dni na wysylke.(nie ma znaczenia czy to firma czy osoba prywatna) Ok. tak jest w prawie cywilnym, ale ale... allegro to głównie prawo zwyczajowe i na tym sie popieraja zakupy wysylkowe i allegro, ze kupujesz-placisz-wysylka nastepuje najszybciej jak to mozliwe. masz pare opcji: 1)czekać- albo sie doczekasz albo nie. 2)zadzwonic - to najprostrza opcja- dowiesz sie co i jak! 3)wyslac tez maila do allegro- to mozesz zrobic zawsze!!!

Gość ALLEGROOOOO
czekam jeszcze do dzis do 14, moze listonosz przyniesie nie, nie byla droga, czapka zimowa klubowa... ja nie moge zobaczyc danych kontrahenta.... gdyz czapke zamawiala inna osoba, bez rejestracji ... a ja tylko wyslalam swoje dane .. .

Gość ALLEGROOOOO
bo ja nie moge znalezc nie znam sie w ogole na allegro

Gość kupiłas taka brzydka
czapke?! no nie wierze

Gość 0102030405
Nie ma prawa zwyczajowego, mozna co najwyzej sie pozloscic czy napisac komentarz, ale nie dochodzic roszczen prawnych jesli sprzedawca nie ma napisane kiedy wysylka. Nato miast na aukcji jest napisane ze 24 h

Czy osoba, która płaciła za ciebie podała w tytule przelewu twoje dokładne dane? No i druga sprawa - jeżeli twoich danych nie podałaś poprzez konto z allegro, to często sprzedawcy takich maili nie otwierają.

Gość ALLEGROOOOO
mowie wam,ze najpierw napisałam do tej oosby, czy moze przelew zrobic kto inny, a ja im wysle dane.. tytul bedzie charakterystyczny ... no i napisał OCZYWISCIE, ZE TAK- POZDRAWIAM. wiec ktos zrobil przelew, ja wyslalam im dane zadzwonilam teraz do niego to mowie ze pomylka i teraz nie odbiera!!