Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sadzicie

KUCHNIA Z IKEA?warto ?

Polecane posty

Gość co sadzicie

Witam czy mozecie cie podzielic swoja opinia na temat kuchnia z IKea? dobra jakosc za dobra cene? czy raczej slaba jakosc?

Gość balsen
hmmm jakosc jak jakość. Ale zawsze moge sobie wymienic fronty na nowiutkie i mam calkiem inna kuchnie :)

Gość kup ahmad tea english
jakość przecietna. Ogromne plusy: ikea będzie zawsze. zawsze można kupić nowe fronty.

Gość co sadzicie
dzieki, lae fronty chcecie zmieniac dlatego ze np.zmienia sie moda czy po prostu szybka sie niszcza/zuzywaja?

Gość chyba warto
Jeśli masz ograniczony budżet na kuchnię to warto. Oni mają chyba długą gwarancję na te kuchnie, a na pewno na blaty. To, że można sobie zmienić fronty jest plusem, bo np. za kilka lat ci się znudzi i zapragniesz zmiany to sobie tylko fronty dokupisz i masz nową kuchnię. Jakbym miała na kuchnię 20-30 tys. to pewnie nie kupiłabym w ikea tylko zamówiła solidne drewniane i lakierowane meble, a tak to trzeba się ratować ikeą :p

Gość Gevalia
A pewnie, że dobra. Mam dwie, w dwóch mieszkaniach. Jestem bardzo zadowolona.

Gość Gevalia
Fronty możesz zmienić, jak ci się opatrzą, albo jak się zmieni moda, a nie dlatego, że się niszczą (jak chcesz możesz nawet spróbować je sprzedać na rynku wtórnym). :P Blaty, gałki/uchwyty, zlewy, baterie itd. też możesz zmieniać. Wyposażenie wewnętrzne również. Tylko obudowy pozostają w zasadzie bez zmian, o ile nie planuje się modyfikacji układu kuchni, albo dołączenia do nich nowych elementów. Moim zdaniem to dobrze wydane pieniądze. Dostajesz 25 lat gwarancji na wybrane elementy zestawu i od 5 do 10 lat gwarancji na AGD (Whirlpoola).

Gość aneczka 1981
ja mam kuchnię z ikei i jestem zadowolona, trzeba mieć tylko na uwadze, że to jest miękkie drzewo, więc są delikatne, okleina blatów też nie jest super twarda, jak przejedzie się nożem to może zostać ślad, u moich rodziców na blacie można kroić i nic nie widać

Gość Gevalia
Dużo akurat zależy od rodzaju blatu, aneczka 1981. To czy wybierzesz jeden z tańszych z oferty, czy jeden z droższych lub z litego niczym niewykończonego drewna.