Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 125488145645315143121211111123

wspolne mieszkanie - jaka opcje wybralibyscie?

Polecane posty

chodzi o mieszkanie z narzeczonym/mezem dwa pokoje oraz wspolna z rodzicami kuchnia i lazienka czy jeden pokoj z kuchnia i wspolna z rodzicami lazienka wiem ze najlepsze rozwiazanie to osobne mieszkanie, ale do wyboru sa tylko takie 2 opcje

Gość pieszczotka
2. opcja lepsza :)

Gość kurossssawa
Nie wesolo :( Biorac pod uwage, ze ja rzadko korzystam w zkuchni stanowczo wolalabym opcje 2 pokoje i wspolna kuchnia i lazienka. martwi mnie jednak ta wspolna lazienka. Dlaczego tylko macie takie opcje? Przeciez, jak sadze, mowa jest o domu? Tak ciasno tam?

to nie jest duzy dom i tylko takie opcje sa

Gość kurossssawa
No wiec ja bym brala opcje 1. Ale naprawde nie zazdroszcze Ci :( Musicie postarac sie o kredyt na wlasne mieszkanie... Bo bedzie ciezko na dluzsza mete z tesciami. Rano ten scisk w lazience... :O

Gość obie wersje są
problemowe i beznadziejne a sami mieszkać nie możecie? Rodzice Wam do szcześcia tacy potrzebni?

Tylko nr2. Im więcej niezależności i swobody, tym lepiej. Własna kuchnia jest ważna, ponieważ odpadają problemy wspólnych posiłków i w ogóle jedzenia, a także kłopoty ze wspólnego korzystania z wyposażenia kuchni. Tam, gdzie jest dwie gospodynie, dochodzi prędzej czy później do nieporozumień. A tych będziecie mieć i tak niemało w związku ze wspólną łazeinką i w ogóle mieszkaniem z teściami . Nie zastanawiaj się. Bierzcie jak najwięcej niezależności.

Gość kurossssawa
Jaka to niezaleznosc mieszkanie w 1 pokoju? nawet nie mozna zaznac odrobiny samotnosci w razie potrzeby. A kuchnia? siegnac po kubek to zadna filozofia. A jesc razem nie musza. Zreszta teraz tak zyjemy, ze kazdy wraca o innej porze. Autorka, a ty ku ktorej opcji sklaniasz sie?

Gość A jak to niezależność
i wsoboda przy rodzicach czy teściach?? Wspólne mieszkanie z teściami/ rodzicami po ślubie powinno być prawnie zabronione!

Gość pepa *
Ani jedno, ani drugie! Wolimy mieszkać sami, nikt nam w gary czy do sypiali nie zagląda :)

Gość paula2121
ja bym wybrała 1 pokój ale swoja kuchnia

dodam moze z tych osobnych pomieszczen to zadna nie jest przechodnie dla rodzicow, no i z jednego mozna przejsc do drugiego, w sensie nie trzeba wychodzic na wspolny przedpokoj to nie jest cos na stale, bardziej jakis czas... ja bardziej sklanialam sie ku opcji z osobna kuchnia, lubie gotowac, dzielenie wszytskich produktow zeby bylo osobno troche glupio, no i zeby nikt mi nie mowil ze cos zle robie czy czegos za duzo daje czy za malo... ale z drugiej strony 1 pokoj to malo troszke, ciezko pobyc nawet chwile samemu

Gość wrrramp
a może autor nie ma mozliwości finansowych mieszkać sam nie przyszło wam to do głowy matołki?

Gość żadna z powyższych
Mieszkanie z teściami/rodzicami to ogólnie porażka, więc rozumiem, że to wyjście tylko na jakiś czas, dopóki nie odłożycie sobie na swoje mieszkanie/nie będzie was stać na kredyt. Ale póki co, wolałabym mieć osobną łazienkę zamiast osobnej kuchni. A skoro masz możliwość zrobienia osobnej kuchni to znaczy, że zamiast tej kuchni równie dobrze możesz zrobić osobną łazienkę? Ze swoją wanną, w której możesz się moczyć kiedy chcesz i ile czasu chcesz, swój kibel, a nie sprzątać po teściu, swoją pralkę itp. W kuchni możesz postawić osobną lodówkę i umówić się z teściową na podział szafek - te wasze, a te ich.

Gość wrrramp
autor pisze że to sytuacja przejściowa czy tu już nikt nie umie czytać ze zrozumieniejak dla mnie może być opcja z osobną kuchnią

Gość opcja 2, ale
zastanowilabm sie na d osobna lazienka zamiast kuchnii (ew. kuchenke z 2 palnikami mozna wsadzic w rogu

Gość Ania13321443434
1

Gość Ania13321443434
tzn opcja numer 1, nie wyobrazam sobie miec tylko 1 pokoju dla siebie jak bym miala meza

Gość Ania13321443434
ale tez przekichane ze macie wogole mieszkac z rodzicami