Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_a172

Pytanie o ryby dla dziecka

Polecane posty

Moja córeczka za tydzień skończy 9 miesięcy,ma już 5 ząbków. Chciałabym upiec jej rybkę z warzywami ale jak? Czy w folii czy w worku? Rybę najpierw odmrozić czy nie? Dodać trochę masełka do środka czy lepiej po upieczeniu już? i jak długop iec? Proszę o rady:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierwszą rybę
zrobiłam tak jak robię dla siebie: odrobinka oliwy z oliwek i wody by warzywa mogły się udusić i na to ryba przykrywam i duszę;) bez żadnych dodatków i przypraw podawałam synkowi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pracujaca mama...
a swiezego fileta nie lepiej kupic? ja robie zawsze swieza rybe na parze, kupuje filety bez osci i skory. maslem lekko smaruje i skarplam cytryna przed podaniem. do tego daje ryz i warzywa tez na parze. maly uwielbia. z mrozonej ryby nie wiem jak zrobic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bałabym się,że nie jest świeży,chociaż mrożone też mogą być nieswierze. A czy ryż upiecze mi się w rękawie w piekarniku? Jak bym dała rybę,warzywa i ryż?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pracujaca mama...
nie, no ryz musisz ugotowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wydaje mi sie ze ryba robiona w rękawie w piekarniku to dobre rozwiązanie, jest zdrowa i smaczna, ja bym polecała, znajdź sobie tylko jakiś dobry przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja rybę zawsze rozmrażam (bo mrożoną miałam), tak jak i dla siebie. Piekłam po prostu na talerzyku żaroodpornym, bez tłuszczu. Podawałam już pięciomiesięcznemu dziecku. Za obadkami z dodatkiem oliwy z oliwek nie przepada, dawałam mu trochę masła do gotowego obiadku. Ziołamii przyprawiam też taki gotowy już, ale pewnie do pieczenia można dać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×