Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yghty

szukam pracy!!!

Polecane posty

Gość yghty
w dzisiejszych czasach bez znajomosci chyba nic nie osiagne

Gość a ja dzieci miec nie bede;;;
wtedy kiedy dostaną pieniądze a ponoc mają na początku stycznia, a najlepiej chodz do nich co jakis czas i pytaj kiedy mozna skladac, ja staram się już rok o jakikolwiek staz i wtedy kiedy moglam go podjac to pracodawca mnie zrobił w konia bo miał na mnie zlozyc wniosek i nie złozyl a potem juz ciagle slyszalam ze nie ma pieniędzy, ale teraz juz nie odpuszcze, wniosek mam juz tylko zlozyc jak beda miec fundusze, walcz, nie poddawaj sie, masz dopiero 20 lat, ja jestem po studiach i nie mam szans na jakikolwiek rozwój zawodowy bo cóż mieszkam gdzie mieszkam i co zrobic...

Gość Anulkaaaaaaggg
Mam to samo. Skończyłam liceum później poszłam na studia ale nie dawałam sobie rady i musiałam odpuścić i poszłam do szkoły ŻAK na beznadziejny kierunek technik BHP gdyż nic innego w moim mieście nie było. Żałuję... jestem na 3 semestrze - ostatnim ale nic nie umiem i wiem że nie obronie technika.. ale pomijając to pracowałam w kilku miejscach rzecz jasna na umowe zlecenie bądź umowy nigdy na oczy nie ujrzałam :/ w urzędzie pracy cisza.. zero ofert ani pracy ani stażu ewentualnie mechanik, elektryk, itp... chodze po sklepach , przeglądam oferty w internecie ale jak coś się odezwie to za 4,50 badz 5 pln na godz :/ badz inne naciagacze... czasem nie mam juz sil... chcialam bym dostac prace na umowe o prace a nie zlecenie czy dzielo i chociaz najnizsza krajową... chcialabym zalozyc rodzine i jakos zyc, miec gdzie mieszkac ale w naszym kraju to tylko marzenia :(

aniu - masz rację, w tym kraju założyc rodzine i miec dzieci to marzenie, i dlatego zastanawiam się czy wogóle bede miała dzieci bo jak je utrzymac kiedy mieszka sie w zad...piu, gdzie jak jest jakas praca to przyjmują kogos z rodzinki albo znajomego, najbardziej mi szkoda tych 5 lat studiów bo teraz one na nic mi sie nie przydają...

Gość yghty
Ja tez wlasnie bylam zapisana na studia ale zrezygnowalam bo chcialam w czasie tych studiow pracowac ale stwierdzialm ze to nie jest mozliwe. Teraz jak jestem dyspozycyjna nie moge nic znalezc a co dopiero wtedy. Tez mam wlasnie takie same marzenia, miec dom, zalozyc wlasna rodzine ale na tych marzeniach chyba niestety pozostane ani ja ani moj chlopak nie mzoemy znalezc pracy wiec jaka przyszlosc nas czeka? zadna, taka prawda;/ co zrobic to kompletnie nie wiem, mimo ze mam dopiero to 20 lat to i tak juz czuje sie przegrana, im bede starsza tym bedzie trudniej, wychodzi na to ze z doswiadczeniem trzeba sie urodzic;/

yghty - no dokładnie, teraz to trzeba faktycznie urodzic sie z kilkuletnim doświadczeniem, a przecież wszystkiego można się nauczyc, isc na jakies kursy czy szkolenia z PUP tylko nie ma takiej szansy, ja też się czuję przegrana, bo chciałam coś w życiu osiągnac,a teraz żałuję ze poszlam na studia a nie do zawodówki...

juz teraz chodz i sie pytaj o staz u potencjalnego pracodawcy. W pup w grudniu juz maja pieniadze na staze ale jeszcze ich nie daja a rozdzielaja sobie je a od stycznia wysylaja ludzi na staz(wiem jak to dzila sami pracownicy pup mi mowili) jestes po ekonomiku to moze probuj w biurach rozrachunkowych, czegos bys sie nauczyla

w styczniu to juz bedzie za pozno cos szukac, oni porozdaja staze, co tydzien wysylaja kolejna gr. tak mniej wiecej do marca a potem cisza, wiec odejdz od kompa, nie placz a zacznij dzilac bo sama wiesz jak jest ciezko o prace bez doswiadczenia(z doswidczeniem tez)

Gość yghty
Tylko teraz wlasnie mam dylemat bo jak pojde na staz dajmy na to do starostwa to po uplywie okreslonego czasu mnie wyrzuca, tak jest zawsze, zadko kiedy zostawiaja osoby po stazu, zreszta ja jak narazie nie studiuje wiec tez szanse marniejsze;/ a po stazu w sklepie jest szansa ze mnie potem zostawia wiec juz nie wiem, co ,myslicie?

tak naprawdę to nigdzie nie masz gwarancji, że zostaniesz, ja w moim otoczeniu nie znam żadnej osoby, ktora by została zatrudniona po stażu, ewentualnie PUP przedłużał staż jeśli miał pieniądze...niestety życie jest brutalne, a w sprawie stażu idź już w grudniu bo w styczniu oni pewnie będą rozpatrywac

Gość yghty
czemu to zycie jest takie pojebane;/ Znam osobiscie ludzi ktorzy sa leniwi jak cholera, obijaja sie w pracy, nie sa uczciwi itp a czlowiek ktory naprawde chce pracowac uczciwie i mu zalezy to nie moze;/ czy to jest sprawiedliwosc? Czlowieka odrazu po szkole traktuja jak jakiegos tepaka nie przystosowanego do zycia bo nie ma doswiadczenia, lepszy jest ten ktory ma w cv wpisane 50 miejsc pracy gdzie wywalali go po paru dniach lub tygodniach bo sie nie nadawal ale ma doswiadczenie, taka prawda

yghty - albo przykład takich pijaków codziennie przebywających pod sklepem i dla takich są zapomogi, a dla bezrobotnego po studiach ani grosza zasiłku...

Gość yghty
Tak masz racje . Tylko akurat jesli o mnie chodzi nie jestem po studiach:(

teraz nawet nie chodzi o to czy jest się po studiach czy nie, bezrobotny to bezrobotny:-), w każdym razie nie poddawaj się, narazie zawalcz o ten staż z PUP - ja o niego walczę już rok i teraz nie odpuszczę, a w międzyczasie szukaj, a jesteś z miasta czy raczej ze wsi?

Gość yghty
Nie duze miasto

Gość yghty
Takze o prace ciezko:(

ja mieszkam na wsi a w pobliżu mam jedynie niewielkie miasteczka więc gorzej byc nie może a nie stac mnie by np przeniesc się do dużego miasta, bo koszty wynajmu chyba by przerosły moje potencjalne zarobki wiec sytuacja patowa///czasami wolałabym się w ogole nie urodzic

yghty - co u ciebie???