Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radosna i szczesliwa

Czy ozdabiacie jakoś mieszkania na święta?

Polecane posty

Zastanawiam się jak można ładnie ozdobić mieszkanie na święta. Macie jakieś propozycje? Robicie coś sami? No oprócz choinki oczywiście :)

Gość polajna
robie ozdoby na okno- orzechy włoskie wieszam w odstępie około 7 cm od siebie w pionie na żyłce, a w odstępach wieszam czerwone kokardki :) lampki na oknach :) w tym roku planuje zrobić takie czerwone skarpety na prezenty, ręcznie robione kartki też są wspaniałe :) robiłyśmy w tamtym roku też z mamą(jesteśmy fankami tego typu ozdób) takie bombki z krochmalu- na nadmuchany balon, nakładami mulinę i polewamy bardzo gęstym krochmalem, potem przebijamy balon, wyjmujemy i mamy takie bombki- do tego kokardka i gotowe!

Ubieram dużą żywą choinkę w salonie :) poza tym wianek na drzwiach i zawsze kupuję takiego czerwonego kwiatka w doniczce, ale chwilowo zapomniałam jak sie nazywa. I to wszystko :)

wieszam girlandę na oknie, czyli taki długi wąż z sosny co kilka szczypek firankowych a na nim kokardki, dzwoneczki i inne świąteczne ozdoby

no i wianek na drzwiach wejściowych, ale to akurat mieszkania specjalnie nie zdobi ;)

Gość kozabrzoza
gwiazda betlejemska :)

Fajne pomysły, najbardziej spodobał mi się ten z orzechami włoskimi :)

Gość *liliann
U mnie ozdoby nie przejdą w tym roku, bo mamy nawiedzonego yorka, który musi wszystko zjeść... Kiedyś przez kota pół bombek straciliśmy. W tym roku nie wiem co z choinką będzie.

bede robic bombki z welny ( 2 okragle kartoniki tej samej wielkosci - w srodku nich wycinasz kolo, owijasz kartoniki welna do okola, przecinasz welne naokolo, koncowka welny zawiazujesz miedzy 2 kartonikami kilka razy, wyciagasz kartoniki i bombka gotowa ) girlande tez bede miala, ozdoby na okno z czerwonych kokardek i szyszek, lampki kominek ozdobie rowniez girlanda i skarpetami swiatecznymi i pewnie jeszcze cos wymysle :)

Gość harmid
ja tylko choinke bede miec.

Gość suuuuppper pomysł
ja obwieszam caly pokoj wielkimi i grubymi girlandami i na to daje kolorowe lampki.. efekt jest oszałamiający :)