Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pange w lodowce :)

Dziś na obiad..panga!:)

Polecane posty

Gość mam pange w lodowce :)

Hej, znalazłam w zamrażarce filety pangi. Rozmroziłam i kazałam im poleżec w mleku by nabrały dobrego zapachu :) I teraz pytanie: Jak je przyrządzić? Standardowo posypywałam solą, obtaczałam w jajku i bułce i smażyłam na oliwe na patelni. Mężowi zawsze smakuje w takiej postaci. Teraz chce inaczej. Zastanawiałam sie czy nie posypac ziolami i smażyc na paltelni grilowej z malutka ilością masła. Może któraś z Was mogłaby cos podpowiedziec? Bedę wdzięczna! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skąd wiedziałaś???
Dokładnie jak wyżej :D Polecam wyrzucić ją do kosza a na obiad zjeść np. ziemniaki z jajkiem sadzonym i surówką, będzie na pewno wartościowiej i smaczniej niż z pangą. W ogóle dziwię się, że ktoś jeszcze kupuje tę rybę :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam pange w lodowce :)
Hehe wiedziałam, ze tak będzie. Ale ja nie pytałam czy mam ja zjesc czy wyrzucic?:) Ludzie jedza kebaby, objadają się w KFC i Mc'Donalds i pisza głupoty na forum. Ja mam juz ta rybe rozmrożoną więc chcę ją dziś zjesc. Poprosze o jakieś wypowiedzi na temat, dobrze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączuś,ciasteczko
zamiast w bułce otocz w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skąd wiedziałaś???
Jak już ją rozmroziłaś to wątpię, że ją bez uszczerbku ugrilujesz, może lepiej połóż na folii aluminiowej, skrop cytryną, przypraw, posmaruj pastą curry, albo np. salsą pomidorową, zawiń w folię i zapiecz chwilę w piekarniku, ale chwilę, bo jak znam życie to cienki filet, który przed rozmrożeniem składał się głównie z wody. A na przyszłość - naprawdę zdrowiej kupić mintaja czy dorsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam pange w lodowce :)
Z tymi platkami to dobry pomysl ale na "kiedy indziej" :) Chciałam dzis wykorzystać patelnie grillową. Może jakies inne pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam pange w lodowce :)
Wiem, ze panga do najzdrowszych nie należy jednak mojemu męzowi tylko ona smakuje. No cóż...ide poeksperymentowac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A po grecku umiesz ? Pychota dla smakoszy. Kilka marchewek (na 2-3 osoby) szatkujesz na tarce wielkookiej, dwie cebule siekasz na małęwiórki. Wszystko obsmażasz a potem duisz z masełkiem pod przykryciem do miękkości. Pangę obsmażasz bez panierki (samam maka i przyprawy). Do miękkiej marchewki i celbuli dodajesz średni koncentrat,doprawiasz pieprzem solą. W szklanym zaroodpornym nakłądasz warstwę czerwoną (marchewa z celbulą), następnie ukłądasz rybki,znów warstwa czerwona i rybki.Kończysz czerwoną. Wkłądasz do rozgrzanego piekarnika (średnio - jakieś 160) i z pół godzinki zapiekasz. Uwielbiawszy !! :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skąd wiedziałaś???
Moim zdaniem na patelni grilowej ci się rozpadnie. Jeszcze gdyby to był kawałek ryby takiej jak łosoś to po rozmrożeniu od biedy daje się grilować, ale cienki filet... no nie wiem. Jeśli Twojemu mężowi z ryb smakuje tylko panga to podejrzewam, że po prostu nigdy w życiu nie jadł nic dobrego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam pange w lodowce :)
hahaha no rozbawiłas mnie okrutnie! :) Mój mąż jest strasznie wybrednym człowiekiem w kuchni :) ale co mu zrobię jak z ryb tylko pangę jest w stanie zjesc? Ani łosos, ani pstrąg ani nic innego poprostu.. :) Dobra - zrobie "tradycyjnie" bo zaraz małzonek bedzie a nie zamierzam spedzic wieczoru w kuchni! Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skąd wiedziałaś???
Haha, teraz to ty mnie ubawiłaś - pomyliłaś chyba wybredność z ograniczeniem. Ale dobra, smaż mu tę rybę do końca życia, w sumie po co wprowadzać coś nowego. Smacznego 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuminek
Na moje oko on smaku nie ma skoro szlachetnych ryb nie trawi. Panga to syf.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
fiu fiu, rozmrozony filet, odsaczony z wody, namoczony w mleku i usmazony w panierce, to faktycznie galeria smaku. pomijam tu zupelnie zdrowotnosc pangi, bo faktycznie raz na jakis czas jak sie zje cos mniej zdrowego to jeszcze nie jest koniec swiata.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto to moja pasja
dziś na kolację ryba po grecku http://rybapogrecku.pl z miruną najlepsza, nie ma problemu nie rozwala się na patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×