Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajakda

Pomóżcie ile kupić wina na 36 kobiet????

Polecane posty

Gość ajakda

Na weselu będzie 80 osób. Będzie44 facetów, 36 kobiety zamierzam kupić na głowę 0,5 litra czyli 80 butelek. A ile kupić wina? sądzę, że tylko kobiety i pewnie tylko niektóre skuszą się na wino, ale ile go kupić na 36 kobiet?

Gość habahababa
36 butelek

Gość ale dlaczego tylko kobiety?
Mój mąż jak ma do wyboru wino czy wódkę to wybiera wino. Ja z kolei jestem kobietą i na co dzień, czyli czasami do obiadu, w knajpie, piję wino, ale na weselach piję wyłącznie wódkę. Więc Twoje rachuby mogą okazać się błędne, ale skoro zakładasz, że tylko kobiety będą piły to kup co najmniej butelkę na głowę, co to jest butelka wina na osobę. Myślę, że te 40 butelek będzie bezpieczne, a jak ci zostanie to zawsze możesz spożywać w domu albo będzie na zapas na imprezy. Tylko polecam wyjść nieco poza polski weselny standard, czyli gino rossi, jest naprawdę mnóstwo dobrych win w niskich cenach.

Gość ajakda
Boska, ale wódka też będzie po 0,5 na głowę więc jeśli będą chciały to będą piły wódkę:) ale dla tych, które nie lubią. Szczególnie starsze osoby będzie wino. Tylko nie mam pojęcia ile. Wiem, że wina pójdzie mniej niż wódki, ale nie mam pojęcia w ile się zaopatrzyć.

Gość ajakda
Zakładam tak, bo znam swoją rodzinę raczej nie ma abstynentów. Faceci pilnować się nie będą musieli, bo będzie nocleg. Także sądzę, że wódka pójdzie w większości. Ale wino też musi być. Ok więc może 30 butelek?

Gość u mnie na weselu
Miałam wesele na 80 osób i kupilam tak: 80 x 0,5 butelka 30 x win ( 15 czerwonego, 15 białego) 30 x drinków tych kolorowych Sobieski rózne smaki 50 x piw Nie było jako takich poprawin, ale po weselu spotykaliśmy się jeszcze z rodzinką, znajomymi i dopijaliśmy i dojadaliśmy:) Zostało: 20 butelek wódki, baardzo dużo wina, bo 15 więcej zostało białego, drineczki rozeszły się jak świeże bułeczki, piwa zostało bardzo dużo, bo aż 30.