Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiednaDama

Proszę przeczytajcie jestem w zyciowej rozterce;( Co robić?

Polecane posty

Gość BiednaDama

Hej wszystkim. Wiem ze dlugie ale prosze przeczytajcie bo nie wiem co robic, jestem w zyciowej rozterce;( A więc tak. Skończyłam w czerwcu tego roku dobre studia w Łodzi, w lipcu wyszłam za mąż, po ślubie przeprowadziliśmy się z mężem do Olsztyna. Nie mogę znaleźć pracy w zawodzie już prawie pół roku. Nie ma etatów, ale na 85% mam załatwioną po znajomosci pracę w największym szpitalu w mieście od stycznia tyle że na 1/2 etatu ale dobre i na początek to, oby zdobyć doświadczeni w zawodzie. Mamy mieszkanie służbowe męża za 560 zł, bardzo blisko centrum, 2 pokojowe, i juz nie płacimy zadnych rachunkow, ani za wode, prad, internet czy gaz wszystko jest w tych 560 zl. Jest to 1/3 ceny jaką bysmy normalnie placili za takie mieszkanie. Jak sie przeprowadzilismy do Olsztyna to maz zarabial 1800 zł, wiec jak na miasto nie tak zle, ja moglam spokojnie szukac pracy. Ale ostatanio u niego w firmie byla duza redukcja etatow, on zostal w firmie ale zdegradowali jego stanowisko i teraz zarabia tylko 1100 zl. Wiec jest ciezko, ja pewnie na ta 1/2 etatu zarobie 700-800 zl. Odechciewa mi sie juz tak zyc, od 1 do 1, bez zadnych perspektyw, bez szany pomyslenia o swoim dzieciaczku bo za co go utrzymac? Meza rodzice nie maja za bardzo kasy, maja swoje mieszkanie i nic wiecej, oszczednosci zadnych. Moi rodzice sa dosyc bogaci. Mieszkaja w okolicach Łomży (woj podlaskie, ok 100 km od Olsztyna). Oni mieszkaja w nowym domu, on ma ok 10 lat, 2-pietrowy, zyja z wynajmu lokali na sklepy, caly parter jest podzielony na lokale, dom jest w centrum. Dodatkowa maja ogromny dom na wsi, to mojego taty ojcowizna. Ten dom jest bardzo duzy, 3 pietrowy ale prawie caly do remontu (wymiana okien, drzwi, podlog, pieca, dachu, elewacji, meble, lazienka cala do remontu itd wymaga ogromnych nakladow finansowych, nawet nie chce myslec jaki jest kosz jego ogrzewania itd). Ten dom na wsi i cala gospodarke rodzice chca sprzedac ale dopiero za 7 lat i podzielic dzieci pieniedzmi ze sprzedazy domu i pola (jest na 3 rodzenstwa, dom i pole jest warte ok 500 tys zl, sasiad ktory ma wiele krow itd z checia kupi). Na razie nie sprzedadza bo oplacaja sobie ubezpieczenie rolnicze, wiec maja spore doplaty do pól (ktore są wynajmowane sąsiadowi, nie lezą odłogiem), i beda mieli emerytury rolnicze oboje. Dodatkowo buduja teraz 3 dom. Dom juz stoi, nie ma jeszcze dachu ale wszystkie sciany juz sa. Jest to dom w miejscowosci wypoczynkowej, nad rzeka, piekny krajobraz, lasy, laki, pola, cisza, Jest to bardzo fajny, nieduzy domek, idealny dla rodziny z 2 dzieci. Ma on piwnice 50 mkw z oknami tzw niski parter, w ktorej bedzie piec, bilard, mala silownia i pokoik goscinny. Parter i poddasze tez maja po 50mkw, lacznie 150 mk powierzchni do zagospodarowania. Na parterze bedzie duzy salon polaczony barem z kuchnia i lazienka mniejsza i wyjscie na patio z widokiem na rzeke. Na poddaszu beda 3 pokoje , balkon i wieksza lazienka. Rodzice martwia sie ze ja nie mam pracy, oni zalatwili mi ta prace na 1/2 etatu, gdzie etat bedzie stworzony specjalnie dla mnie bo wcale nie ma etatow w moim zawodzie (psycholog). Maz zarabia gorsze. I moga mi oddac ten ogromny dom na wsi ,ale go nie chce. Jest za duzy i jego remont to ok 200 tys zl. Jest tez opcja zeby dostala ten domek ktory buduja. Wzielibysmy 100 tys kredytu, wykonczyli go i mieli sliczny domek (koszt robocizny odpada, moj tata sam postawil te 3 domy, ten tez stawia sam, umie zrobic wszystko, oczywiscie moj maz i brat mu pomagaja w budowie ). W Olsztynie przez kilka lat pewnie nas nie bedzie stac nawet na to zeby ktos dal nam kredyt na male mieszkanie w bloku. Ja nie nienawidze mieszkac w bloku, mam bardzo wrazliwy sluch, sciagle ktos nam chodzi nad glowa, mam z tego powodu nerwice i ciagle chodze w zatyczkach do uszu... Co do pracy, to w naszej rodzinnej miejscowosci mysle ze i mi i mezowi mozna by bylo zalatwic. Meza ojciec (moj tesc;) jest przewodniczacym rady miasta, a moj wujek jest prezydentem miasta, wiec znajomosci sa i to dobre. Jesli ja bym dostala ten domek to wtedy kasa ze sprzedazy tego duzego domu na wsi dzieli sie moje rodzenstwo (moja 1 siostra jest juz ustawiona do konca zycia, jest lekarzem, ma meza informatyka ktory pracuje u milionera, zarabiaja oboje ok 20 tys na miesiac, ogolnie bardzo, bardzo im sie powodzi). Co mi radzicie?Czy to nie jest ucieczka na zadupie Polski i poddanie sie? Czy jest sens zeby mlode malzenstwo przenosilo sie do malej miescowosci nad rzeka? Nie ma kin pubow itd. Ale szczerze, teraz nie stac nas nawet na kino;( I co myslicie?

Gość atrakcyjnaaaa dziewczynaaaaaaa
dla mnie chocby nie wiem jak piekny i duzy dom to na zadupiu odpada :o miec dom dla samego domu to glupota :(

Gość ludzie sa pierdolnieci
przeprowadz sie do tego zadpuia. do kina najwyzej sobie dojedzeicie. zrestza do kina nie chdozisz codziennie tylko raz na jakis czas.

Gość ula z piknego krakula
nie mam teraz czasu ,ale dodaje do ulub i przeczytam i odp po 23 jak caly dom zaśnie :)

Gość zegda
poddałam się po pierwszym akapicie

Gość Ona musi byc moja
a swoja droga jak w Polsce ma byc dobrze, jak prace zalatwia sie majac 'plecy' :o wuj, tesc, wysoko postawieni to i robote zalatwia echhh zenujace

Gość Lisavietta
A ja po słowie "bilard" skonałam z nudów :D

Gość BiednaDama
Zenujace jest to ze nie ma pracy. Jak mam dostac prace w zawodzie? Nie ma po prostu nie ma zadnych miejsc pracy i to jest zenujace. 5 lat ciezkich studiow i po co? Zeby biede klepac

Gość BiednaDama
Z tym kinem itd to tez tak mysle. Ja bedizemy oboje zarabiac, miec maly kredyt to mozemy sobie i raz w miesiacu jezdzic do Wawy do teatru czy kina, a na wczasy na Wyspy Kanaryjskie latac. Jak sie ma pieniadze to sie rozrywki znajda.

Gość Ona musi byc moja
5 lat ciezkich studiow i po co? Zeby biede klepac a ty myslisz, ze tylko ty w Polsce pracy nie masz? i tylko ty jestes na rozdrozu co robic? ale masz mozliwosci u wuja, tescia to radz sobie, inni takiego szczescia nie maja :o

Gość Ona musi byc moja
a co do przeprowadzki na wioche zgnusniejesz na dobre, niby jest trend ucieczki na wies z wielkich miast, ale ile ich wrocilo to szkoda gadac i to na kolanach do bloku :o

Gość milivanilii
cóż, ja wolałabym Olsztyn, ale to twoje życie...

Gość Marilenka
Masz dobrych rodziców i w dodatku bogatych, dwa domy, pracę załatwioną po znajomości. Wiesz co? Wcale mi Ciebie nie jest żal.

Gość wiadomo.........
psycholozka :P

Gość wiadomo.........
chodzisz z zatyczkami do uszu bo przeszkadzaja kroki na schodach....:O

Gość BiednaDama
Iza przelotem To nie jest zadna prowokacja. Na dzien dzisiejszy klepie biede, kupuje w Biedornce i do 1 nam nie starcza na jedzenie wiec nie, to nie jest prowo. Mam znajomosci i mozliwosci owszem, ale na zadupiu i tu jest pies porzebany. Co robic?

Gość wspaniały chłopak
oddawaj sie mężczyzną za pieniądze

Rozumiem problem, ale nie rozumiem po co przechwalasz się domem, swoimi psedodobrymi studiami i znajomościami? Rodzice załatwiają Ci pracę, dadzą Ci dom, a Ty siedzisz jak królowa w domu bo Ty pracy w zawodzie szukasz. Jesteś zerem bez ambicji, przykro mi. :(

Gość Ona musi byc moja
a widzissz - latwizna i darmocha na zadupiu albo ambicja i walka w dzungli miejskiej, tam bedziesz nikim w miescie kims, wybor nalezy do ciebie :P 🖐️

Gość on dziś teraz
i tak do piachu i tak, po co te dylematy? żyj i cisz się życiem póki chorobska nie przyjdą i starość potem już tylko będziesz patrzeć jak bliscy umierają a potem sama zgaśniesz to twoje rozterki są dziecinadą wobec faktu przemijania

Gość BiednaDama
do wiadomo......... Mieszkamy w bloku starym, tu sa bardzo cienkie sciany. Slychac rozmowy sasiadow, co w tv ogladaja, jak zapalaja swiatlo i jak spuszczaja wode w toalecie, jak ktos baka pusci glosniejszego to tez slychac. Oszalec mozna, Dla tego chodze w zatyczkach. do Marilenka Wcale nie oczekuje wspolczucia, wiem ze teraz jest ciezko ale nie zgine. Tylko prosze o rade. Co byscie zrobili na moim miescu. Olsztyn czy wies?

Gość zołzsssa
ale nickiem przebrałaś miarę :D tylko durnie łykną tę prowo :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dv

Gość BiednaDama
Invicta To ty jestes nikim dla mnie. Wyzywasz kogos od osob bez ambicji nawet nie zajac tej osoby. Mam ambicje. Skaczylam studia z wyroznieniem, robie kolejne 4-letnie studia psychoterapie. I poco, zeby isc na slucahwke praciwac? Szkoda mi tych lat nad ksizakami, i nieprzespanych nocy. I wlasnie dla tego szukam pracy w zawodzie, bo mam ambicje byc dobrym psychologiem, terpaeuta. Pochwal sie co ty w zyciu osiagnales ze swoimi ambicjami?

Gość ertyhjmnbv
werf rtyhj erjk, zx werf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zx

Gość gbvertyhjmnbv
tyhbgvceru 567ujn bbb werf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxv

Gość rozsądna234
Iść na zadupie

Gość gbvertyhjmnbv
ale o co werf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zxwerf rtyhj erjk, zx

Nie rozumiem Ciebie, to po co studiowałaś psychologię jak na forum roztrząsasz swoje dylematy życiowe?