Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdkowy prezent

---polećcie jakąś madrą grę komputerową dla 9- latka---

Polecane posty

Gość gwiazdkowy prezent

myślę już o gwiazdce i mam w rodzinie 9- latka, który na pewno nie zainteresuje sie książką, układankami, grami itp (nad czym ubolewam) i postanowiłam kupić mu jakąś "mądrą" grę na komputer, najlepiej przygodową albo po prostu edukacyjną. AL ekompletnie nie mam w tym rozeznania. Mozecie coś polecić?

Gość Jest taka gra online. Nazywa
sie Doddle God. Wystepuje w wielu jezykach. Zadaniem dziecka jest stworzyc swiat z kilku elementow, laczac je ze soba. Np. paisek + ogien = szklo itd. Wychodzac od kilku podstawowych zywiolow, przez bakterie, skamieliny, DNA, dochodzi sie droga ewolucji az do czlowieka i wspolczesnie uzywanych przedmiotow. Oczywiscie jest to gra dla dzieci, wiec sa w niej momenty typu: wiewiorka + biala farba = skunks :P itp, ale ogolnie POLECAM! Gre latwo znalzc przez Google. W necie dostepne jest cale rozwiazanie gry, jak ktos nie umie znalezc jakiejs kombinacji. Tzw. walkthrough.

Inna wersja tej gry nazywa sie Alxemy i tez jest dostepna online. Wlaczajac gre w innym jezyku dziecko moze sie nauczyc wielu slowek np. po angielsku, niemiecku, francusku itd.

Ta druga po polsku nosi nazwe Alchemia.

Gość tam jest literowka! to sie
nazywa doodle god a nie doddle!